Jump to content

"Logan" - short film


2biasMotion

Recommended Posts

En ensam man inlåst i ett mörkt rum blir brutalt förhörd om sin identitet.

När förhörspersonerna till slut med våld får reda på vem han är,

inser de att det är inte han som är inlåst med dem,

det är de som är inlåsta med honom.

 

Mitt namn är Tobias Nilsson och jag skådespelar som Logan i en kortfilm av regissörerna Andreas Climent och André Hedetoft.

 

Filmen har arbetats på ett bra tag för att få ut det mesta av den, bland annat originell musik av S. Peace Nistades

och skådespel av Kola Krauze.

 

 

WEBSITE: Logan – A short film directed by Andreas Climent and André Hedetoft

Link to comment
Share on other sites

Hej Tolin, tack för kommentarerna. Kul att du gillar!

 

Vi hade en scen i början där Logan vaknar upp, sitter fastbunden på stolen, försöker ta sig loss och välter. I den scenen ser man ljuskällan som är en bygglampa som vakterna har riktad mot honom. Det var en bra scen men den tillförde egentligen inget till filmen som vi inte hade där utan den, så när vi klippte bort den fick bilden på ljuskällan försvinna med. Håller med om att det hade varit bra att se den, men tror det är få som stör sig på det.

 

Väggarna ville vi hålla kala just för att de håller honom inlåst i en cell. Han ska kännas så instängd och isolerad som möjligt. Anledningen till att man aldrig ser hela rummet är att vi filmar de olika vinklarna mot olika väggar i ett ganska stort utrymme. Rummet man "ser" på filmen finns inte i verkligheten. I vår kommande film har vi mycket mer art direction och djup i bilden :)

 

Jag tycker vi har en bra story, men visst, det är jag och André som skrivit den. Vi har en huvudkaraktär som växer och förändras under storyn. Vi har antydan till backstory men samtidigt mystik. Man behöver lite fantasi för att se helheten, men för att vara en film på 5 minuter känner jag mig rätt nöjd.

 

Bilden är inte underexponerad. Den är gradad för att se så bra ut som möjligt på så många skärmar som möjligt. Detta var den bästa vägen för att det både skulle se bra ut på kalibrerade IPS-skärmar, TV, iPad och Macbook-skärmar med hög kontrast. Det är riktigt stor skillnad på dem och inte enkelt att hitta en gyllene medelväg. Jag hade gärna gradat det perfekt för min IPS-skärm, men då hade kontrasten blivit galet hög på Macbook och andra laptops som är det folk främst ser filmen på.

 

Jag tycker också skådespelet (och musiken!) är de bästa delarna av filmen. Tobias, Kola och Deepak var alla grymt bra! =)

 

Tack igen och God Jul!

Andreas Climent

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det hade varit kul att höra lite mer tankar och feedback på LOGAN. Filmen har setts i över 150 länder och är snart uppe i 20,000 spelningar på Vimeo, men bortsett från de siter som skrivit om den (typ Slashfilm, Film School Rejects) så har vi inte fått så mycket feedback.

 

Någon annan som har lust att titta och berätta vad ni tycker?

 

Jag och André är redan på gång med fler kortfilmer som kommer bli ännu bättre, men all feedback som vi kan lära oss av hade varit varit hjälpsam! =)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Muzzle flashen på pistolen var för små och för färgglada och ljudet till smällarna kändes pålagt. Ett tips hade varit att t.ex tända på en smällare i det rummet ni var i eller liknande och använda det ljudet.

 

Sedan stör jag mig på när svenskar ska prata engelska. Huvudkaraktärens uttal var sådär. Det var inte ett dåligt uttal alls men man hör ändå att han är svensk. Sedan såg han inte speciellt arg ut mot slutet och lite för försiktig genom hela filmen. Han höll inte emot när snubben dunkade han i bordet t.ex. Trots det var han en av de bättre kortfilmsskådisarna jag har sett här på siten. Lite finslipning så sitter det.

 

Storyn kändes lite typisk till en början, att någon hemlig agent blir tillfångatagen och förhörd. Men sedan spann den vidare till något lite mer orginellt.

 

Effekterna var snyggt gjorda när såren läker, fotot var snyggt och allt som allt en bra kortfilm!

Link to comment
Share on other sites

Alright. Lite feedback fran min sida da. Jag haller inte riktigt med Tolin i hans asikter om att har behovs nagon form av ett "establishing shot" som visar vilken ljuskalla som anvands, helt arligt tycker jag att det hade varit helt befangt om det har hade funnits ett shot bara for att visa en lampa.

 

Jag kan borja med det jag gillar. Till skillnad fran Tolin gillar jag mestadels fotot, det ar klart att vita vaggar ar vita vaggar och det ar ganska trakigt att filma mot, men det ar ett produktions val och inte ett fotoval.

 

Ljudet och musiken ar fenomala, jag vet inte vem er ljudlaggare och kompositor ar men jag tar garna numret till dom bada...tack!

 

Jag gillar att fokus ligger pa story och inte specialeffekter. Det ar tvartom alldeles for ofta inom kortfilmer, sa cred till er!

 

Bada forhorsledaren och den indiske snubben ar ratt bra, indiern ar val helt klart den mest naturlige av skadespelarna, och medan den engelska snubben overspelar nagra ganger sa tycker jag Tobias du underspelar ganska kraftigt. Jag vet inte om det ar ett val att du ska halla tillbaka sa mycket som du gor men jag tror helt klart att filmen hade tjanat pa att du hade tagit ut svangarna ganska mycket mer. Du ar absolut inte dalig, men man kan se att du haller igen, vilket kan tyda pa att du ar lite for sjalvmedveten, men det forsvinner ju mer bekvam man blir framfor kameran.

 

Sen tanker jag egentligen kritisera dom grejerna som storde mig mest - vilket ar i huvudsak tva saker. Ett ar vad jag anser vara ett continuity misstag, vilket ar att "Logan" ar tackt i blod, men ser ut att ha ett oppet sar over nasan i princip hela tiden, sen att det formodligen ar meningen att det bara ska vara blod ar en sak. Men det ser oppet ut, vilket ar lite jobbigt.

 

Nasta grej och har ligger ert storsta fel (i min mening), vad gor Logan dar? Jag menar han har uppenbarligen krafterna for att pa egen hand ta sig darifran utan att bli torterad, vilket leder mig till att tro att han behover nagot fran de tva mannen och har latit sig bli tillfangatagen. Detta alternativet utforskas dock inte alls utan i slutet far vi bara hora en ljudlig slakt vilket leder mig till att tro att filmen skrivits med den slutscenen i tankarna. Lite besviken blir jag.

 

"visst berättas här en historia" - Tolin, allting ar historier..sa det ar klart att det berattas en historia, sen om berattandet ar bra eller inte, det ar en helt annan fraga.

 

All in all. Tummen upp. Det kunde varit battre men dar finns alltid utrymme att forbattra.

Link to comment
Share on other sites

Tack för feedbacken killar. Intressant!

 

Egentligen är det ju meningen att man själv ska tolka situationen, men vi har en genomtänkt backstory som vi berättade för skådespelarna. Nu i efterhand kanske vi borde ha jobbat in mer av backstoryn i filmen, men det är en sån grej vi får lära oss av till nästa gång! =)

 

Här är i all fall backstoryn om ni är intresserade (på engelska):

"In our version, Logan has only used his claws once before, when trying to protect his mother and accidentally killing his abusive stepfather. He is on the run, afraid of what he might be. Afraid of the claws and the "monster" living inside of him. He isn't entirely sure how to bring out the claws and the last time it happened, it really, really hurt. He can heal, but he feels pain like the rest of us.

 

He travels by boat from Canada to Norway and after some time sneaks into a cargo truck passing the border into Sweden. The truck happens to be an illegal gun transport and when the ex military arms smugglers find him inside, they capture him, wanting to make sure who he is and if anyone else was with him before they kill him. That's when the short starts.

 

Logan is afraid of the guards and he is afraid of his claws. It's only when he realises that he has to embrace who he is to survive that he "becomes" Wolverine."

Link to comment
Share on other sites

Med "Visst berättas här en historia" syftar jag på att jag finner att handlingen och dramaturgin fungerar och väcker intresse ur ett kommerciellt spelfilmssammanhang. Ditt "Allting är historier" anser jag hör hemma i något filosofiforum och inte har någon konkret betydelse i det här sammanhanget.

- Och vad jag menade med att vem som helst kan regissera bör jag inte behöva förklara. Men om du vill komma och påpeka hur "Dövblinda" inte kan regissera och att jag därmed hade helt fel i mitt påstående så varsågod.

Jag tycker det är helt rätt att ifrågasätta det jag skriver om det uppfattas otydligt eller felaktigt, men gör det hellre i frågeform så slipper jag uppfatta dig negativt om du som i det här fallet är lite ute och cyklar :bire

 

Och vem som helst kan spela hockey i NHL och om du vill komma och papeka att folk i rullstol inte kan gora det sa varsagod. Sa ditt troll. Ga och gom dig i grottan du kom fran, resten kan vi ta i PM om du har lust.

 

Andreas, tack for backstoryn, jag hade garna sett det i sjalva filmen eftersom det inte sa spelar sa stor roll for publiken att du vet om att dar finns en backstory, fram for allt, sa tror jag att filmen hade tjanat pa att vara nagon minut langre och med backstoryn involverad, det hade gett mer kraft at karaktarerna och mer djup at storyn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...