Jump to content

Andreas C

Members
 • Posts

  205
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Macbook Pro, RED, Canon DSLR.
  Adobe Premiere, After Effects, Davinci Resolve.

Andreas C's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Har tipsat en av mina favoriter, får se om hon hör av sig :)
 2. Vi letar efter en Runner/Produktionsassistent med bil som vill vara med på kortfilmsinspelning av Double Trouble 5-8 September i närheten av Malmö. Låg budget så det finns inte utrymme för lön till någon av oss i teamet, men givetvis täcker vi bensinkostnad, transporter och mat. Bra tillfälle att få kontakter och lära sig hur en professionell kortfilmsinspelning går till. Läs mer om projektet här: DOUBLE TROUBLE - A Time Travel Comedy by Tobias Roediger — Kickstarter Och se våra tidigare filmer här: Portfolio of Andreas Climent - Web Design & Development, Filmmaking, Photography and Writing Om du är intresserad, maila andreas@andreascliment.com
 3. Riktigt coolt koncept och bra utfört som vanligt Ludvig! Min feedback skulle vara att det känns lite som att det inte händer så mycket under videornas längd. Gradingen är lite väl platt med. Med tanke på hur mycket tid och kraft ni måste ha lagt på att göra TVÅ videos funderar jag lite på om en video hade lett till högre production value och en ännu starkare film. Samtidigt är det häftigt att ni valde att göra något nyskapande! :)
 4. Bra video Filip, gillar konceptet! Snyggt fotat av Rasmus med :)
 5. Jag jobbar oftast med kompositörer, men har man inte råd eller kontakter för att lösa det så är Royalty Free Stock Video, Music, Photos, Illustrations, Sound Effects, After Effects and 3D Models | Pond5.com ett riktigt bra alternativ. Där kan man köpa bra musik relativt billigt. Finns mycket ljudeffekter med. Edit: Försökte bara skriva Pond5.com men det blev en längre titel automatiskt.
 6. Intressant. Lyckas man få ihop ett samarbete med en studio så har man ju betydligt större chanser att göra en riktigt bra film. Exempelvis så lyckades de riktigt bra med Killzone Intercept som gjordes i samarbete med studion som gör spelet.
 7. Tack killar, kul att ni gillade den! Bra feedback. Kan hålla med om att det hade varit snyggt med lite mer eyelight, men med tanke på hur stressig inspelningen var för vår director of photography Chris Maris så är jag supernöjd med resultatet. Vi hade typ 6 timmar på oss att art direct-a, ljussätta och filma alla scener på inspelningsplatsen, vilket inkluderar flera flytt av ljusrigg och att bestämma hur varje shot skulle se ut ljusmässigt. Det var väldigt svårt att ljussätta i korridoren med eftersom väggarna var helt vita och det fanns nästan inget ställe vi kunde gömma lampor på.
 8. Här är vår nya kortfilm, inspirerad av det populära TV-spelet BioShock. [video=youtube;3uyQEm3-Tu8] Inspelad för minimal budget under en dag i Ystad. Sedan har klippning, ljuddesign, musik, grading, effekter och så vidare tagit ett par månader. Filmen är inspirerad av spelet, men allt ni ser är skapat av oss från grunden upp. Manus & Regi: Andreas Climent & André Hedetoft Director of Photography: Chris Maris I rollerna: Elin Söderblom & Håkan Carlsson FAD: Dawid Ullgren Kompositör: Tom Shike First Assistant Camera: Johan Hedelius Makeup & Kostym: Sandra Haraldsen On set sound: Tahu Parkinson Lead VFX Artist: Ricard Climent VFX Supervisor: Martin Chab Location Manager: Daniel Schultz Color Grading Consultant: Ted Karlsson Jag och André står också för klippning, grading, ljuddesign och lite effekter. Vad tycker ni? Speciellt nyfiken på att höra vad ni som känner till spelet tycker! =)
 9. Menade givetvis inte att vara negativ, jag tror också att projektet kan bli riktigt bra och jag älskar sci-fi. För att förtydliga vad jag menade så krävs det något som antingen är riktigt bra eller tillräckligt annorlunda för att få uppmärksamhet. Med Logan visste vi att vi skulle få uppmärksamhet eftersom den var så specifikt inriktad till Wolverine-fans. Sci-fi kortfilmer görs det många av och en hel del av dem är väldigt välproducerade, så för att utmärka sig skulle jag säga att det krävs antingen en story som är annorlunda/överraskande/nyskapande eller att produktionen är riktigt väl genomförd. Ville bara ge lite feedback =) Mono-ljud är ganska lätt att duplicera och lägga i båda ljudkanalerna förresten. Oftast räcker det utmärkt om man inte behöver någon form av stereo-effekt.
 10. Ser ganska lovande ut, men slutresultatet måste bli proffsigare om du vill nå ut med filmen internationellt. Voiceovern ligger bara i vänster ljudkanal med. Klippen där du förklarar vad du ska göra och vad du behöver var bra, lite roligt att du har med tagningarna som blev "fel", men samtidigt ger det inte ett lika professionellt intryck. Lycka till med filmen i alla fall! :)
 11. Givetvis får man fråga det :) Vi filmade med en RED Epic-kamera i 5k-upplösning. Sen konverterade vi filerna till proxies och klippte i Adobe Premiere CS6. När klippningen var klar exporterade vi en xml som vi plockade in i Davinci Resolve. Där re-linkade vi till originalfilerna och color gradade filmen. Effekterna är gjorda i en kombination av After Effects, Photoshop och 3D Studio Max, men främst After Effects. Shotet med alla militärer är exempelvis ihopsatt av massor av olika tagningar med samma två militärer som springer på olika ställen i bilden.
 12. Vi hade en budget på 15000, men sen jobbade alla gratis eller för väldigt lite och vi hade många företag som partners så vi fick låna utrustning av dem, så kostnaderna var främst mat och transporter. Bland annat bidrog Solid Entertainment med en RED Epic och massor av ljusutrustning. Skulle gissa att det verkliga värdet på filmen ligger mellan 500k till en-två miljoner kronor om vi hade betalat för all utrustning och teamet haft full lön i 5 dagar + all postproduktion.
 13. Riktigt snygg film, men de mörka shotsen i början är alldeles förr mörka på en Macbook Pro-skärm. Förstår att ni gradat efter en referensmonitor, men om det är många som ser filmen online kommer de inte se mycket i skuggorna.
 14. Hej allihopa! Idag har hela vår vinjettfilm för Pixel Skånes Filmfestival onlinepremiär. Ni kanske såg den första delen, men nu får ni se hur historien slutar. Om någon undrar något om hur vi gjort filmen så är det bara att fråga! =) PIXEL Film Festival 2013 on Vimeo
×
×
 • Create New...