Jump to content

Ivve

Members
 • Posts

  67
 • Joined

Personlig information

 • Job/title
  Sydney Film School
 • Name
  Filip Iversen

Filmskapande

 • Influences
  Gus Van Sant, Fincher. Låt den rätta komma in, Two Hands, Sjätte Sinnet, Barnhemmet.
 • Interests
  Manus, regi, redigering

Ivve's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. En film jag regisserat som jag gärna skulle vilja ha några ord på. Inspelad på Epic under 4 hektiska och snåla dagar.
 2. Musikvideo jag skulle vilja visa för några nya kritiska ögon. Feedback eftersökes med andra ord! Lovade bandet Funked Up från södra Skåne som står för huvudrollerna.
 3. Tack Tolin! Jag förstår vad du menar. Ska inte sitta och försvara, men mycket av besluten som har fattats har gjorts i ren och skär stress på grund av tight deadline så fanns inte så mycket tid att tänka utan bara göra. Färgkorren är totalt våldtagen. Och ljudet håller jag med om att man skulle kunna leka med. Beslutet med vinden togs förmodligen för att det förhöjde känslan att det skulle gå fort om jag inte minns fel. Men tusen tack för att du tog dig tiden. Uppskattas!
 4. Mitt slutprojekt från mina studier på Sydney Film School. Slå gärna en titt och lämna kritiken ni tycker den förtjänar. Blinded By The Love Sydney Film School 2010 Basil & Ian, två hemlösa vänner. En historia skapad av en vanlig dag i deras surrealistiska liv. Deras problem är pengar, och Ian, som dessutom är blind, kläcker ur sig idéen att råna en bank.
 5. Har kört som StenR kört på mina filmer. Dels för att det fungerar bra, men dels också för att det personligen rent ut sagt känns som överdrivet det smartaste om du tvunget ska färgkorrigera i ett externt program. Du får betydligt bättre styr på alla dina sekvenser och kan enkelt gå in och göra korrigeringar utan att behöva rendera ut hela filmen gång på gång.
 6. Som tidigare har tipsat om har du ett väldigt brett och bra forum ifrån sounddogs.com i deras ljudbibliotek. Är du dock inte totalt nöjd med hur atmosfärsljuden fångats upp kan du ju påverka en del med att lägga till lite echo ljud eller någon annan effekt efterhand, (fcp har stöd för detta) för att nå det du verkligen söker. Eventuellt att du går in på ett IKEA-varuhus och spelar in några minuter vid lunchtid där för att få ljudet själv eller något liknande. Låt inte latheten sätta käppar i hjulen för din kreativitet!
 7. Tänker då inte klanka ner på en mycket bra idé och video som andra har lyckats göra. Skitcoolt!
 8. Kommer förmodligen köra på något liknande med "utrunnet" smink som du nämner. Min film handlar om två bröder som leker krig, så det finns anledning att ha en tår som runnit ner och satt spår i smutsen i ansiktet.
 9. Börjar med att be om ursäkt till alla som stör sig på att denna tråd eventuellt hamnat i fel kategori. Hittade ingen tråd för smink (varför?), men finns det någon den passar bättre i får den gärna flyttas. Goderafton medlemmar. Hoppas livet leker! Ska fatta mig kort. Ska spela in en kortfilm i dagarna och i en av scenerna ska en av aktörerna, inte nödvändigtvis gråta men, se ut som att den har gråtit nyligen. Jag har snappat upp lite olika alternativ som jag bara vill kolla med era erfarenheter hur dem har fungerat och vilka ni föredrar. - Det hederliga lök-tricket där du hackar lök framför din skådespelare är ju en klar klassiker. - En annan metod jag hört ska vara användbar är att sätta lite tigerbalsam precis under ögonen, som gör det väldigt svårt för en att hålla tillbaks tårar. - Blåsa in luft med någon form av pump eller luftrenare i ögonen för att få dem att se röda och irriterade ut. - Låta aktören gnugga sig själv i ögonen för att få det att se irriterat ut. - Och för att stärka på dessa sistnämnda metoder leka lite med ögondroppar samt smink för att få det att se ut som att det precis runnit en tår. - Eller helt enkelt bara som den underbara regissör du är försöka få fram en känslosam sida i aktören och på så sätt få fram riktiga tårar (vilket onekligen lär vara den bästa då det hjälper till för spelets skull en hel del också). Hur har ni gjort i emotionella scener där en eller två tårar krävts för att förtydliga stämningen? Fler tips? Någon klar film som bevisar att er metod är bra? Vackert!
 10. Hm, du får gärna rätta mig om jag har fel då jag inte är någon expert på handgranater direkt, men den är en kopia på bilden av granaten jag hade i huvudet. Med urdragbar splinter samt gjord i metall som har alla dessa slitna detaljerna. Oerhört närbildsvänlig. Antar att du hade velat att den skulle vara lite mer grönaktig? Hur som haver, är nöjd med köpet och det fångades bra på bild.
 11. Spelar för tillfället in en krigsfilm med barn och tänkte bidra med lite hjälpfulla länkar: maskeradkammaren.se - säljer en hel del kostymer för barn och vuxna i bra kvalité. Köpte en komplett kamouflage-kostym (byxa, jacka, keps) för 199kr. armyshopen.se - brett sortiment med kamouflage-kläder till ett prisvärt pris. cabom.se - sida med väldigt bra attrapper samt ett brett forum med vapen och kostymer. Köpte hem en ananas-granat i metall som ser väldigt realistisk ut. Sen för er som är ute efter vapen, sök på soft air guns och pröva ifall det polska företaget som har en del vapen ute har något som liknar det du har visualiserat. Fick 2 stycken soft air guns, replikor på colt och mp5 som ser väldigt bra ut, och framförallt känns väldigt verkliga, för endast 250kr inklusive frakt. Otroligt prisvärt. Ett hett tips!
 12. Du skriver ny scen. Likaså med scener där du till exempel står i en trädgård och en konversation händer på en sida av gräsmattan mellan två, då är det en scen. Men vill vi sedan flytta över kameran till de två som tittat på de första paret och följa deras konversation eller skitsnack då kallas det för en ny scen. Mycket också för att det ska bli lättare när produktionen väl kommer till verklighet att man ska lätt kunna förstå och läsa att det är en "hela-paketet-flytt" med lampor, kamera, ljud osv.
 13. En annan positivt reaktion du får ifrån att använda stativ när du spelar in är att du sen på efterhand kan lägga in en handhållen-skakning som faktiskt blir väldigt tacksamt emot ifall där är lite små skakningar/flytningar i polaroid bilden. Du kan ju göra inzoomningen på två olika vis. Antingen så gör du det helt digitalt, så du spelar upp en liten bild och förstorar den samtidigt som du zommar in hela bilden som du har upptagit med killen som sitter och håller bilderna i handen. Annars kan du ju göra en manuell inzoomning emot polaroid fotot med kameran och sedan följa med och förstora den inklippta filmen. Därav får du förmodligen bättre kvalité på själva klippet då du inte zoomar in i den information du endast har i en bildstorlek, utan skapar ny. Pröva dessa metoder innan ni går ut. Övning ger färdighet. Sen bara kör på det ni föredrog.
 14. Kalla det en pilot om ni skickar vidare det till eventuella produktionsbolag! Lite väl lång för en trailer. Precis som andra sagt såg jag ingen direkt koppling emellan de olika situationerna. Men sålänge de vävs ihop snyggt och på ett kreativt sätt känns det som en film som skulle kunna bli något riktigt bra, en film med bra potentialer. Jag skulle absolut säga att ni ska sätta den i produktion. Det har gjorts filmer som har en otroligt mycket sämre grundidé eller -tanke än det här, så varför skulle inte er bli gjord? Kör på, väl gjort!
 15. Bra idé, och resultat därefter!
×
×
 • Create New...