Jump to content

ericpe

Members
 • Posts

  41
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Panasonic Lumix GH2
  Panasonic Lumix GH3
  Panasonic Lumix GH4

ericpe's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Angående noise. Visst, vimeo fular ju ner videorna en del, men jag tror i huvudsak är det du ser är pålagt film grain. Det finns att ladda ner avscanningar av grynet från riktiga gamla 35mm filmrullar, som man sen kan lägga på sitt egna material. Tanken är att på så sätt få ens egna digitalt filmade material att se mer ut som 35mm film. Får du bra skärpa över hela bilden med den Century-linsen? Sen är väl smaken som baken. Vissa kanske tycker det ser störande och fult ut. Jag älskar grynet i gamla filmer filmade på 35mm, och tycker att lägga på gryn på mitt material är ett fett tillvägagångssätt att efterlikna den looken :)
 2. Fett att du gilla den! Tack för de fina orden. Har du några klipp med den Century 1.33x där man kan se ur den presterar. Är lite nyfiken. Jag tycker att 1.33x är lite för lite squeez. Föredrar 1.5 eller 2x så man får så mycket som möjligt av looken :)
 3. Hej. Ville bara visa upp min senaste kortfilm STORM. http://i57.tinypic.com/eqaw4h.png Jag gjorde även en liten bakom kulisserna/förklaringsfilm kring fördelen med 4K och anamorphiska objektiv. Säg gärna vad ni tycker. Mvh Eric
 4. Tyckte det va rätt gött. Hade gärna kunnat ha lite snyggare font i introt och mer spännande foto, men i det stora va det bra genomfört. Blev peppad av deras val i alla fall.
 5. Jag hade en orginalidé från början, men av olika anledningar så skrev jag om manuset en kort tid innan vi filmade. Vill nog låta det hela vara lite hemligt fram tills att den faktiskt släpps.
 6. Hej. Tänkte bjuda på en liten update för min rymdfilm, för er som fortfarande är intresserade. Jag klippte nyss ihop en showreel för 2013 och inkluderade två färdiga klipp från ENDING. Jag kommer förhoppningsvis lyckas fixa till all vfx ytterligare lite bättre tills den färdiga kortfilmen, men för er som är nyfikna så kan ni ett litet smakprov på hur det kommer kunna se ut.
 7. Jag kan inte ta ansvar för engelskan i subsen då jag lät nämligen Thomas (personen som blir intervjuad) själv skriva översättningen. Jag ville att det skulle vara hans egna ord även i texten så jag överlämnade det till honom, även om det kanske blev lite "svajigt". Kanske inte va det bästa egentligen, men jag ville minimera risken att jag tolkar det han säger och på nått sätt ändrar innebörden i meningen.
 8. Tack så mycket. Kände verkligen att ljudupptagningen skulle va det som fick filmen att bära eller brista, så jag gjorde mitt bästa för att få det så cleant och bra som möjligt.
 9. Ett kort videoporträtt om hardcore punk-bandet IRON från Malmö. Jag ville pröva göra något i dokumentär-formatet för se hur väl jag kunde klara av det. Iron är ett vegan straight edge-band som sjunger mycket om politik i sina låtar, så jag kände att det vore intressant att låta dem uttrycka sig i något annat medium än musik. Säg gärna vad ni tycker. //eric
 10. https://vimeo.com/75606938 Musikvideo för High Coasts låt "Ocean Please Grow". Regisserad, filmad, klippt+vfx av mig. Filmad på Panasonic GH3 med Lumix 12-35mm f2.8. Lämna gärna en kommentar. Guldstjärna till den som kan säga hur jag löste kamerarotationen (det är väldigt basic). //eric
 11. Tack du! Min rymdfilm ligger halvt färdigfilmad, helt oklippt på min hårddisk och jag vågar inte riktigt ta tag i det i rädsla för att det inte ska bli så bra som jag hoppas. Var inte så säker på att min skulle spöa din.
 12. https://vimeo.com/74141075 Jag och min flickvän var och vandrade i Jämtlandsfjällen förra veckan, och jag passade på att filma så mycket som möjligt. Klippt i Premiere och grade i After Effects. Jag packade bara med mitt Panasonic 12-35mm f2.8 och detta är det första jag egentligen filmat med det objektivet. Det är ju ett jävligt dyrt objektiv, men är ändå sjukt nöjd med köpet. Det vore fett att höra vad ni har att säga om klippet. //eric
 13. Jag måste hålla med om vad andra redan sagt ang. ljudet. Det drar ner en del tyvärr :( Tycker att det är synd för jag tror det hade varit en riktigt bra kortfilm om ljudet var klockrent. Tyckte att både manuset och de två manliga skådespelarnas insats var bra.
×
×
 • Create New...