Jump to content

J.Anderberg

Members
 • Content Count

  173
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Hej! Hoppas verkligen att någon sakkunnig kan hitta detta inlägg och hjälpa mig på traven! Det jag vill göra är att använda diverse klipp från olika nyhetssändningar. Detta innefattar kanaler såsom bbc, cnn och det ryska nyhetsbolaget RT. MEN, detta är fiktion, alltså ingen dokumentär. Jag använder bilderna från deras nyhetssändning för att stärka ett fiktivt påstående. Vad säger Citaträtten? Eller möjligen någon annan rätt? Är det bara att citera på? Eller måste en ha tillstånd? Köpa materialet? Hur jämför sig detta med Fair Use, som de har i staterna? Tack på förhand!
 2. Vad roligt! Absolut! Det är fortfarande mycket arbete med denna filmen, men parallellt ansöker jag om stöd för nya projekt! Jag återkommer gärna när jag har lite mer matnyttig information! Det låter ju underbart! Tusen tack ska du ha!
 3. Tack Fesley! Vad underbart roligt att höra! Och stort tack för att du så fint går in på detalj, jag blir mycket glad över detta. De två och ett halvt år jag spenderat känns värda ansträngningen. Det är roligt att du kommenterar den skakiga kameran. Tanken med det handhållna bildspråket var att efterlikna de tusentals internetklipp som är inspelade med mobiltelefoner i skakiga händer. I de första versionerna var även långa tagningar ett fokus, för att fånga känslan på riktigt. Men på grund av tidsmässiga själ var de tvungna att klippas ned i den slutgiltiga versionen. Det finns dock någr
 4. Här är den, hela novellfilmen Collage. (HD och fullskärm rekommenderas) Kortsynopsis: Benjamin, en pojke i nian på högstadiet, plågas av sina skolkamrater, både på internet och i verkligheten. Utan stöd eller förståelse från sin omgivning dras Benjamin ner i ett mörker byggt att hämndlystnad och galenskap. Med filmen vill vi uppmana till tankar och diskussioner kring skolan, mobbning, internet och väggarna mellan generationerna. Filmen är 46 minuter lång, och har tagit två och ett halvt år att genomföra. Jag hoppas att ni kommer uppleva filmen lika spännande och gripa
 5. Ok. Den 15/12, alltså nu på Söndag, släpps Collage på Collage | Timeweaver Production Där kommer man kunna streama filmen samt ladda ner den! Jag är supertaggad, hoppas ni blir det med! Yiha, rocknroll.
 6. Tack till alla voodoofilmare som var på play igår! Underbart roligt att få sin film visad för en sådan härlig publik, och jag är totalt chockad över det fantastiska mottagandet. Wow, en sådan känsla. Tack. För övrigt måste jag tyvärr meddela att internetreleasen blivit försenad pga ett nytt sammarbete med stiftelsen Friends! Både kul och tråkigt! Men det är inte långt kvar, mer info inom kort!
 7. Tack ska ni ha! Vart inne o kolla på postern! Ser spännande ut! Ser fram emot att få se filmen och teasern! Hoppas vi ses på PLAY!
 8. Tack ska du ha! Nej precis, jag vill verkligen att denna filmen ska vara allt annat än både trött och pk! Det hoppas jag med, men annars får du se den på internet den 15de!
 9. Tänkte bara informera om att filmen kommer att ha internetpremiär på Timeweaver , den 15 September!! Innan dess, om ni råkar befinna er i närheten av Halmstad kommer en exklusiv visning hållas på Playfestivalen den 14 september, om man vill uppleva den first hand. Jag kommer även finnas på plats och snacka lite kring filmen samt svara på eventuella frågor! Woho! ROCKNROLL! :D
 10. Precis. Hade varit "Lego Studios" för mig all over again.
 11. Kan inte göra annat än att hålla med om den fina kritiken!! Fantastiskt väl genomförd. Och som "reginörd" har bara lovord att dela ut. Allt känns väldigt verkligt, och väldigt äkta. Detta har såklart även att göra med fenomenala skådespelarinsatser. Ser fram emot fler projekt från er!
 12. Proffsigt som bara den, riktigt fint gjort!! Och jag håller med om Vimeosize. ;]
 13. Ljud är verkligen det svåraste som finns. Jag har själv gjort misstaget att inte lägga tillräckligt med tid, tanke och planering på ljudupptagning. Men man får lära sig av sina misstag. Utöver ljudet tycker jag att den är jättefint berättad! Bra regi och manus, allt känns väldigt trovärdigt. Väldigt fint foto och mysiga färger. Bra jobbat!
 14. Jajemen, den borde ses. Skitbra manus och regi!! Jag var klistrad genom hela. Och det är ganska imponerande att lyckas fånga, med tanke på bildspråket och ljudbilden som själva konceptet kräver, om du förstår vad jag menar? Slutet, ja, jag vet inte. Split feelings. Det kändes som att i de sista sekunderna bytte den berättarstil, och man blev lite urdragen ur transen. Men annars, riktigt bra!
×
×
 • Create New...