Jump to content

J.Anderberg

Members
 • Posts

  173
 • Joined

Everything posted by J.Anderberg

 1. Hej! Hoppas verkligen att någon sakkunnig kan hitta detta inlägg och hjälpa mig på traven! Det jag vill göra är att använda diverse klipp från olika nyhetssändningar. Detta innefattar kanaler såsom bbc, cnn och det ryska nyhetsbolaget RT. MEN, detta är fiktion, alltså ingen dokumentär. Jag använder bilderna från deras nyhetssändning för att stärka ett fiktivt påstående. Vad säger Citaträtten? Eller möjligen någon annan rätt? Är det bara att citera på? Eller måste en ha tillstånd? Köpa materialet? Hur jämför sig detta med Fair Use, som de har i staterna? Tack på förhand!
 2. Vad roligt! Absolut! Det är fortfarande mycket arbete med denna filmen, men parallellt ansöker jag om stöd för nya projekt! Jag återkommer gärna när jag har lite mer matnyttig information! Det låter ju underbart! Tusen tack ska du ha!
 3. Tack Fesley! Vad underbart roligt att höra! Och stort tack för att du så fint går in på detalj, jag blir mycket glad över detta. De två och ett halvt år jag spenderat känns värda ansträngningen. Det är roligt att du kommenterar den skakiga kameran. Tanken med det handhållna bildspråket var att efterlikna de tusentals internetklipp som är inspelade med mobiltelefoner i skakiga händer. I de första versionerna var även långa tagningar ett fokus, för att fånga känslan på riktigt. Men på grund av tidsmässiga själ var de tvungna att klippas ned i den slutgiltiga versionen. Det finns dock några godbitar kvar som jag är mycket glad över. Men just de ställena du pekar ut är det möjligt att det blev ett "skak" för mycket. Också roligt att du berömmer roller och manus, då casting och manusbearbetning var något vi la oerhört mycket tid på. Jag har lärt mig att det är en otrolig fördel ifall man kan repa tillsammans med skådespelarna så mycket det bara går innan inspelning, i alla fall när det kommer till amatörskådisar. Man sparar så mycket tid, och får reda på så mycket om huruvida manus fungerar. Återigen tack får din respons! Att vi fortsätter kan du hoppa och och sätta dig på. Jag har även gjort filmen nedladdningsbar på min hemsida Timeweaver , där man även kan ladda ner en lärarhandledning och ett diskussionsunderlag till filmen. Förhoppningen är att filmen ska användas i skolor, kommunstyrelser och i andra sammanhang när man ska arbeta med mobbning, internet och generationsklyftor!
 4. Här är den, hela novellfilmen Collage. (HD och fullskärm rekommenderas) Kortsynopsis: Benjamin, en pojke i nian på högstadiet, plågas av sina skolkamrater, både på internet och i verkligheten. Utan stöd eller förståelse från sin omgivning dras Benjamin ner i ett mörker byggt att hämndlystnad och galenskap. Med filmen vill vi uppmana till tankar och diskussioner kring skolan, mobbning, internet och väggarna mellan generationerna. Filmen är 46 minuter lång, och har tagit två och ett halvt år att genomföra. Jag hoppas att ni kommer uppleva filmen lika spännande och gripande som den var för mig att skapa. Mycket nöje!
 5. Ok. Den 15/12, alltså nu på Söndag, släpps Collage på Collage | Timeweaver Production Där kommer man kunna streama filmen samt ladda ner den! Jag är supertaggad, hoppas ni blir det med! Yiha, rocknroll.
 6. Tack till alla voodoofilmare som var på play igår! Underbart roligt att få sin film visad för en sådan härlig publik, och jag är totalt chockad över det fantastiska mottagandet. Wow, en sådan känsla. Tack. För övrigt måste jag tyvärr meddela att internetreleasen blivit försenad pga ett nytt sammarbete med stiftelsen Friends! Både kul och tråkigt! Men det är inte långt kvar, mer info inom kort!
 7. Tack ska ni ha! Vart inne o kolla på postern! Ser spännande ut! Ser fram emot att få se filmen och teasern! Hoppas vi ses på PLAY!
 8. Tack ska du ha! Nej precis, jag vill verkligen att denna filmen ska vara allt annat än både trött och pk! Det hoppas jag med, men annars får du se den på internet den 15de!
 9. Tänkte bara informera om att filmen kommer att ha internetpremiär på Timeweaver , den 15 September!! Innan dess, om ni råkar befinna er i närheten av Halmstad kommer en exklusiv visning hållas på Playfestivalen den 14 september, om man vill uppleva den first hand. Jag kommer även finnas på plats och snacka lite kring filmen samt svara på eventuella frågor! Woho! ROCKNROLL! :D
 10. Precis. Hade varit "Lego Studios" för mig all over again.
 11. Kan inte göra annat än att hålla med om den fina kritiken!! Fantastiskt väl genomförd. Och som "reginörd" har bara lovord att dela ut. Allt känns väldigt verkligt, och väldigt äkta. Detta har såklart även att göra med fenomenala skådespelarinsatser. Ser fram emot fler projekt från er!
 12. Proffsigt som bara den, riktigt fint gjort!! Och jag håller med om Vimeosize. ;]
 13. Ljud är verkligen det svåraste som finns. Jag har själv gjort misstaget att inte lägga tillräckligt med tid, tanke och planering på ljudupptagning. Men man får lära sig av sina misstag. Utöver ljudet tycker jag att den är jättefint berättad! Bra regi och manus, allt känns väldigt trovärdigt. Väldigt fint foto och mysiga färger. Bra jobbat!
 14. Jajemen, den borde ses. Skitbra manus och regi!! Jag var klistrad genom hela. Och det är ganska imponerande att lyckas fånga, med tanke på bildspråket och ljudbilden som själva konceptet kräver, om du förstår vad jag menar? Slutet, ja, jag vet inte. Split feelings. Det kändes som att i de sista sekunderna bytte den berättarstil, och man blev lite urdragen ur transen. Men annars, riktigt bra!
 15. Bra! Jag tyckte verkligen om den. Härlig och originel idé! Underhållande och tänkvärd, men även lite obehaglig. Ljuset kunde man kanske jobbat lite mer med. Vissa scener var bra, men andra scener skulle kunnat spicas till lite, med tanke på filmens stil och pacing. Men å andra sidan, stod du ju nästan för allt helt själv, och med det i åtanke är kvalitén på filmen riktigt imponerande. En sak tyckte jag blev lite repetitiv, och det var berättaren som ångrade sig ang historiens slut. Jag förstår tanken, och var kul första gången, men andra gången kändes det lite out of place. Men det är ju bara min åsikt. Superbra jobb!
 16. Berättelsen är inspirerad av verkliga händelser från skol och ungdomsvärlden. Både mina egna erfarenheter men också andras har bearbetats och lagts in i storyn. Det är en möjlighet att vissa kommer anse att vi berättar om verkliga personer och händelser, men berättalsen är i så fall, på sin höjd, inspirerad av denna person eller händelse! Alla karaktärer, platser och händelser är fiktion!
 17. Fick ett väldigt roligt mail idag! Tror att det här med distribution vänder nu! Återkommer! Följ gärna vad som händer på FB: Collage | Facebook
 18. Tusen tack för svar! Ja hehe, självklart är det inget argument vi gömmer oss bakom. Vi är bara rädda för att inte märkas! Många har ju försökt kommunicera detta tidigare, och ändå ligger fokuset i den skolpolitiska diskussionen på betyg i lägre klasser och mer gymnastik etc etc... Men det där med våld kan ha helt annorlunda effekt på film. Det gav mig en tankeställare. Jag tror faktiskt att en av scenerna i filmen kommunicerar just det att "detta våldet ska ni fascineras av". Så jag förstår vad du säger! Men, man har ju också, som du säger, sin stil och sin konstnärliga vision med filmen, som är svår att tumma på. Ja, filmen kommer gå online! Och Oller, ja kanske. Det jag har sagt på formulär till festivaler är ungefär samma som jag sagt här. Men ska fundera. Och ja, det där med kill your darlings, om jag inte kunde det innan så kan jag det nu. Första versionen av filmen, klippt exakt efter manus, blev 1 timma och 18 min. Så jag har dödat darlings i ett år ungefär. Men ja, 30 min, det är kanske där den ska vara. Eller långfilm. Vem vet. På testpubilksvisningarna har längden aldrig varit ett problem. Folk har varje gång blivit lika förvånade över att tiden gått så fort. Men, en rolig tanke, är att ordna en testvisning online!
 19. Hej! Har nu släppt en "Theatrical Trailer" till Collage. Lite info: Release: 15 December 2013 på http://www.timeweaver.se/se/film/collage Längd: 46 min Kamera: 2 stycken Canon 7D Ljud: Zoom h4n och Röde NTG3 Upplösning: 1080p Program: Sony Vegas Pro 12 Adobe After Effects Cubase 6 Soundforge Wavelab Stöd från: Film i Dalarna, Film i Halland, Medidact AB, Triple T Productions Produktionsbolag: Timeweaver Productions Filmen kommer att ha premiär nu i höst! Hoppas det smakar!
 20. Kan inte göra annat än att hålla med ovanstående kritik. Fantastiskt bra! Något du verkligen lyckas med är att skapa obehag och spänning. Det är så fruktansvärt hemskt att se dessa små söta varelser möta våldsamheter. Det blir så kontrastartat, men på något magiskt vis har du lyckats hålla det allvarligt, trots den söta stilen. Inga reaktioner som är för stora, inga antydningar som är för starka. Jag var "at the edge of my seat" genom hela. Super bra!
 21. Kul! Älskar hans "Najs"
 22. Tycker teasern fungerade! Man förstod inte så mycket, och klippet på snubben som ser ut att ha något neurotiskt anfall på gräset kändes lite konstigt mitt i allt, men annars blev jag taggad att se slutprodukten! :)
 23. Tjenna! Bumpar lite. Och länkar till filmens facebooksida där det finns info, bilder, videodagböcker om produktionen och annat gött: Collage | Facebook Filmen är även inskickad till Stockholms Filmfestival och SVT är på trådarna så vi håller tummarna i dessa spännande tider!
 24. Hej! Kände det var dags att visa min ansökningsfilm till STDH som jag gjorde i vintras. En kuslig liten film med följande premiss: Inget försvinner, det förs vidare. Kamera: Canon EOS 7D Hoppas den smakar!
×
×
 • Create New...