Jump to content

daarco

Members
 • Posts

  508
 • Joined

Everything posted by daarco

 1. Jag skulle absolut vilja se om du har filmat förut och vad du har gjort i de filmerna.
 2. Det är ju duken som är det stora problemet. Du får göra hur du vill så länge den är jämnt upplyst. Kör med bygglampor om du har....ta med allt du har. De kommer gå åt. När du väl är klar med duken så kommer ljussättningen av personen kännas som minsta problemet den dagen.
 3. Manusskrivning är ett hantverk. Det finns regler som hjälper dig och läsaren att förstå varandra. Självklart får du hitta på egna lösningar, så länge läsaren kan läsa och snabbt förstå precis vad du menar.
 4. Slänger in en liten teaser vi gjorde. Vi fick fundera en stund på hur man gör en kort teaser över något så bizzart?
 5. Skippa dialogen helt. Finns det något viktigt som de behöver säga, som de inte kan visa istället? Skådisar kan leverera det mest otroliga blickar, miner och kroppshållningar bara man ger dem en chans : )
 6. Jag vet inte om denna går under sjukt snygg trailer, men det var i alla fall en trailer som visade vilken sjuk film man skulle få se i framtiden.
 7. Hallå allihopa Vi gjorde en liten kärleksfull hyllning till satirsidan "Hästar Finns Inte" efter vi hade läst alla roliga kommentarer från arga hästtjejer. Hur skulle det se ut i verkligheten om någon inte trodde på hästar? Sagt och gjort, vi tog två kameror till ett stall och ställde en stackars tjej mot väggen, och frågade varför hon tror på hästar? Filmad med två Canon 7D samt naturligt ljud/ljus (det är ju på riktigt). Kom gärna med feedback.
 8. Jag brukar skriva med speciella männiksor i åtanke till karaktärerna. När de personerna inte kan så är det bara att ta nästa person, så länge jag inte känner ren "avsky" på tanken med den andra personen så är det bara att köra. Det viktiga är att filmen blir gjord : ) Och vi måste vara ganska flexibla ibland i denna bransch.
 9. "Last Scare", när man tror skurken eller monstret är dött men för att sekunden senare ändå måste vakna til liv och hoppa upp, så hjälten får dra en sista cool replik och skjuta sönder något.
 10. Tema är ett ganska stort begrepp, det kan delvis innefatta vilken genre det handlar om, (exempelvis historisk biografi) samt mer vad själva filmen handlar om (exeplelvis hämd, eller blod är tjockare än vatten). Teta dig själv, ta vilken film helst och analysera temat.
 11. Du har ju koll redan : ) Kortfattat: Du skriver bara sånt du kan filma, sånt du kan rikta kameran på. Exempelvis, man skriver inte att någon saknar någon, utan att personen tittar på ett kort och gråter. I manuset skriver du sådant du behöver för att berätta historien, måste det stå kläder så skriver du det. En scen kan pågå i flera rum, exempelvis: tänk ett par som bråkar, mannen packar en väska och går från rum till rum med kvinnan efter sig som försöker övertala honom att stanna.
 12. Vi kan ju bara titta lite vad Norge har gjort det senste åren, Trolljägaren, Thale och Kommandør Treholt & ninjatroppen! Poängen ar att de är i alla fall inte rädda att sticka ut : ) Tänk om Svensk Film också kunde göra någon lekfullt och galet som få folk att förstå att inget är omöjligt i film.
 13. Jo, lutar år gummieggsvapen och stål. Alla karaktärerna komer inte ha rustning i scenerna. Vi köper in det som finns och anpassar oss : )
 14. Ska förtydliga : ) Mitt problem är att jag vill ha hög säkerhet under inspelningen. I de scener där människor ska bli nerhuggna så vill jag inte ha bluntat stål, då även de kan ge otäcka sår. Så mitt problem är: Vad finns för alternativ till stål, som fortfarande ser bra ut i bild? Som sagt, vi har en hel del av stålsvärd redan (både skarpt och bluntat), men de vill vi inte använda i just actionscenerna.
 15. Vi har en massa blankvapen redan, så vi behöver två "medeltida" enhandssvärd. Så när vi har stuntsvärdet så tar vi ett av de andta svärden som liknar mest för de andra scenerna. Jag har tränat både fäktning, Escrima och Toho tidigare. Men vad använder jag till filmen? Har tittat på alla ställen där jag normalt hittar svärd. Finns ju både trä, stål och plast för träning. Men de duger inte framför kameran. Hade vi filmat som vanligt så hade vi använt blankvapen som vi gjort tidigare.
 16. Hallå Jag har letat en del efter "stuntsvärd" nu, (även i länken ovanför) utan att hitta något speciellt. Replikor finns det gott om, vi har själva en hel hög av dem. Men till sommaren kommer vi behöva två "stuntsvärd" för actionsekvenser. Vi har lyckats filma sekvenser förut med skarpslipade vapen och genom klippning skapat lite fara. Men nu ska scener tas i långa tagningar utan klipp. Så är det någon som vet någon bra sida eller försäljare som kan hjälpa oss att få till dessa scener?
 17. Min tanke var lite att filmen börjar med mannen som gör sig klar för nattarbete. Blåmärken på kroppen när han tar på sig tröjan. Han smyger förbi köket där frun har somnat med en två öppnade vinflaskor brevid sig. På bussen är det stökigt och hotfullt. Väl på arbete så kör alla med honom, även de dementa pensionärerna på boendet. Den enda som visar värme och känsla för honom är den framtida våldtåktsmannen (som själv hemsöks av minnen från krig). Efter arbetspasset erbjuder våldtäktsmannen en skjuts hem, in i mörka skogar. När han kommer hem så börjar ha bete sig som en våldtagen kvinna. Men blir allt mer våldsam. Ingen ska få köra med honom igen. Han framstår nu som en kvinnomisshandlande rasist. Allt tills våldtäkten blir avslöjad och han blir "förlåten" för allt. Det var snabbt hur jag såg det hela, har ingen riktig slutscen i som väger av allting och ger rätt "payoff". Men jag såg masor av potential för en riktigt bra film när jag läste synopsiset : ) EDIT: Själva brännpunkten handlar om att förlåta. Är det skillnad i att förlåta en vit man och en svart man. Hur mycket svansk vardagsrasism tål samhället?
 18. Helt rätt, slösa inte tid på forum som du kan spendera på att skriva manus istället : ) Men idén känns ju skitbra. Jag skulle spara på "svart man" till slutet. Bara få publiken att förstå att en våldtäkt hade skett. Sen är ju frugan nyckeln till hela filmen. Låta henne kommentera hur en "riktig man" ska vara. Allt eskalalerar tills en "svart man" blir misshandlad mot slutet och hur allting avslöjas. Slutpoängen är ju att de flesta våldtäkter utförs av någon nära dig. Jag skulle nog gjort den som en komedi. Det finns inte många bra komedier i just "manlig våldtäkt" kategorin. När publiken inte vet om de får skratta eller inte. Tänk en scen när han börjar träna självförsvar och får en man över sig = posttraumatiskt stress syndrom. Men det kanske bara är jag som ser det så.
 19. Jo, trailen var faktiskt ganska "actionfylld". Tog bara första bästa. Tanken var mer bara att inspirera till "någonting vanligt". Another year har konflikt, men mer som en väninna som känner att hon vill träffa någon och så vidare. Jag är säker på att om jag filmade min famiulj en jul så skulle det också bli en story med intriger. Dock väldigt lågmält och "svensson" aktigt. Det är ju så människor fungerar : )
 20. Tänker på flmen "Another Year", handlar om ett vanligt par i sextioårs åldern. Ingenting speciellt händer. Asbra film : ) ANOTHER YEAR UK TRAILER HD - YouTube Det som är vanligt i en familj kan ju vara väldigt konstigt i en annan.
 21. Skulle vara grymt kul, men vad för projekt ska alla komma överens om? Kan vara jobbigt nog med fem personer som ska komma överens. Här är vi många fler. Men nog är jag sugen på en långfilm : )
 22. Du ska producera något. Precis som "Apple producerar elektronik". Så hur blir du någon som procucerar något? Med rätt utbildning, kontakter, kapital och massor av hårt arbete. : ) Eller så börjar du bara arbeta dig uppåt från inget! Som de flesta kortfilmsmakare gör.
 23. daarco

  Manus hjälp!

  Fy fan vad jobbigt! Jag satt själv åtta timmar igår och hade fastnat på en scen, jag skev fyra olika versioner och ingen dög. Så jag läste igenom hela manuset tills jag hittade en "naturlig" fortsättning. Oftast har man ju en grundidé om vad man vill ha. Det gäller bara att hitta den igen när man börjar glida ifrån den.
 24. daarco

  Manus hjälp!

  Det är helt narurligt att fastna i sitt manusskrivande ibland. Gör något inspirerande (res, läs, titta och upplev) och ta nya tag.
×
×
 • Create New...