Jump to content

Ljussättning av person och green screen


Sickan

Recommended Posts

Har fått i uppdrag att spela in lite "intervjuer" mot en green screen på ett kontor och jag är lite osäker på vad jag måste ha för utrustning.

 

Jag har egentligen inga lampor utan måste nog köpa nytt (Ser lite oproffsigt ut med bygglampor). Jag har ingen jätte budget direkt, max 6000 kr för belysning och duk/stativ.

 

Såg att Kjell & Company hade ett billig duk och stativ: Greenscreen 3x2 meter > Övriga tillbehör | Kjell.com

Jag hittade det här ljuskitet på kaffebrus som jag tycker verkar rätt prisvärt: Belysningspaket fr produktfoto / video (3 x 600W) - Kaffebrus

 

Som jag har förstått det så vill du ha minst en lampa snett framifrån (keylight) och en lampa snett bakifrån. Men frågan är om det räcker med tre softbox lampor för att belysa personen och få en jämn belysning på greenscreen duken?

Vad tror ni om att använda sådan här (http://www.jula.se/arbetslampa-lagenergi-ip44-3500lm-425055) för att belysa green screen duken?

Link to comment
Share on other sites

Det är ju duken som är det stora problemet. Du får göra hur du vill så länge den är jämnt upplyst. Kör med bygglampor om du har....ta med allt du har. De kommer gå åt.

 

När du väl är klar med duken så kommer ljussättningen av personen kännas som minsta problemet den dagen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag köpte green-screen via teknilux eller om de heter scenutrustning nu för tiden, en bommullskanvas som kan vara rejält skrynklig utan bekymmer. Säljs på löpmeter. Det är väl snarare efter redigering som kan vara värt att satsa på. Det absolut enklaste sättet jag funnit har varit i iMovie, hur lätt som helst. Se till att klicka i avancerade verktygs synlighet bara. Annars funkar det inte. Samt bildens förhållande per sekund och filmformatet. Lycka till.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...