Jump to content

daarco

Members
 • Posts

  508
 • Joined

1 Follower

Personlig information

 • City
  Gävle
 • Job/title
  Film Student
 • Name
  Bad Day Produktions

Filmskapande

 • Influences
  Oldboy, Forrest Gump, Braveheart, Ong Bak, No county for old men. Uwe Boll (vi hatar honom)
 • Gear
  Final Cut Pro
 • Interests
  Film film FILM

daarco's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Jag skulle absolut vilja se om du har filmat förut och vad du har gjort i de filmerna.
 2. Det är ju duken som är det stora problemet. Du får göra hur du vill så länge den är jämnt upplyst. Kör med bygglampor om du har....ta med allt du har. De kommer gå åt. När du väl är klar med duken så kommer ljussättningen av personen kännas som minsta problemet den dagen.
 3. Manusskrivning är ett hantverk. Det finns regler som hjälper dig och läsaren att förstå varandra. Självklart får du hitta på egna lösningar, så länge läsaren kan läsa och snabbt förstå precis vad du menar.
 4. Slänger in en liten teaser vi gjorde. Vi fick fundera en stund på hur man gör en kort teaser över något så bizzart?
 5. Skippa dialogen helt. Finns det något viktigt som de behöver säga, som de inte kan visa istället? Skådisar kan leverera det mest otroliga blickar, miner och kroppshållningar bara man ger dem en chans : )
 6. Jag vet inte om denna går under sjukt snygg trailer, men det var i alla fall en trailer som visade vilken sjuk film man skulle få se i framtiden.
 7. Hallå allihopa Vi gjorde en liten kärleksfull hyllning till satirsidan "Hästar Finns Inte" efter vi hade läst alla roliga kommentarer från arga hästtjejer. Hur skulle det se ut i verkligheten om någon inte trodde på hästar? Sagt och gjort, vi tog två kameror till ett stall och ställde en stackars tjej mot väggen, och frågade varför hon tror på hästar? Filmad med två Canon 7D samt naturligt ljud/ljus (det är ju på riktigt). Kom gärna med feedback.
 8. Jag brukar skriva med speciella männiksor i åtanke till karaktärerna. När de personerna inte kan så är det bara att ta nästa person, så länge jag inte känner ren "avsky" på tanken med den andra personen så är det bara att köra. Det viktiga är att filmen blir gjord : ) Och vi måste vara ganska flexibla ibland i denna bransch.
 9. "Last Scare", när man tror skurken eller monstret är dött men för att sekunden senare ändå måste vakna til liv och hoppa upp, så hjälten får dra en sista cool replik och skjuta sönder något.
 10. Tema är ett ganska stort begrepp, det kan delvis innefatta vilken genre det handlar om, (exempelvis historisk biografi) samt mer vad själva filmen handlar om (exeplelvis hämd, eller blod är tjockare än vatten). Teta dig själv, ta vilken film helst och analysera temat.
 11. Du har ju koll redan : ) Kortfattat: Du skriver bara sånt du kan filma, sånt du kan rikta kameran på. Exempelvis, man skriver inte att någon saknar någon, utan att personen tittar på ett kort och gråter. I manuset skriver du sådant du behöver för att berätta historien, måste det stå kläder så skriver du det. En scen kan pågå i flera rum, exempelvis: tänk ett par som bråkar, mannen packar en väska och går från rum till rum med kvinnan efter sig som försöker övertala honom att stanna.
 12. Vi kan ju bara titta lite vad Norge har gjort det senste åren, Trolljägaren, Thale och Kommandør Treholt & ninjatroppen! Poängen ar att de är i alla fall inte rädda att sticka ut : ) Tänk om Svensk Film också kunde göra någon lekfullt och galet som få folk att förstå att inget är omöjligt i film.
 13. Jo, lutar år gummieggsvapen och stål. Alla karaktärerna komer inte ha rustning i scenerna. Vi köper in det som finns och anpassar oss : )
 14. Ska förtydliga : ) Mitt problem är att jag vill ha hög säkerhet under inspelningen. I de scener där människor ska bli nerhuggna så vill jag inte ha bluntat stål, då även de kan ge otäcka sår. Så mitt problem är: Vad finns för alternativ till stål, som fortfarande ser bra ut i bild? Som sagt, vi har en hel del av stålsvärd redan (både skarpt och bluntat), men de vill vi inte använda i just actionscenerna.
×
×
 • Create New...