Jump to content

kg.stenb.org

Members
 • Posts

  38
 • Joined

Everything posted by kg.stenb.org

 1. Tack! Tyvärr hade vi bara ett dygn på oss att mixa ljudet i filmen. Vilket var synd med tanke på att utrustningen till ljudet var nog den mest proffsiga av all utrustning vi hade under produktionen. Några av de förändringar av ljudnivår du talar om är nog de som var planerade. Att det blir relativt tyst när festmusiken i början slutar. Samt efter det att Linnea vaknar upp från "dagdrömmen" om vad hennes kompis sa på festen. Där var det en effekt vi ville komma åt att det blev lite tyst innan bakgrundsljudet kommer tillbaka. Sedan ligger kanske musiken på lite för hög ljudnivå på några ställen. Fast det var som sagt ont om tid i mixningen. En sak att lära sig till nästa gång: Lås klippningen i god tid så en bra ljudmixning och grading också hinns med.
 2. Denna film skapades ursprungligen till Nikons filmtävling med temat "I am Tomorrow" i höstas. Filmens idé hade vi i över en månad med det var först fem dagar innan den tävlingens deadline som vi fick tag på en kille som hade en filmbar Nikonkamera (D90). Så efter att fått tag på skådisar och rekvisita åkte vi dagen innan deadline till fotografen i Norrköping. Där hade vi 6 timmar på oss att hitta inspelningsplatser och filma, innan han på eftermiddagen hade andra åtaganden. Sedan hade vi drygt ett dygn på oss att klippa filmen. Den långa versionen av filmen kan ses här: http://filmfestival.nikon.se/pages/?Movie=96&Jag+%C3%A4r+morgondagen Ett problem vi hade var att ingen av oss tidigare hade filmat med Nikon D90. Vi hade inte lärt oss tricket för att låsa bländaren, så som ni ser är den automatisk. Tråkigt men man lär sig alltid nåt nytt. I februari klippte jag sedan ner filmen till 60 sekunder för att kunna ställa upp med den i SM i minutfilm. Problemet var bara att jag inte kunde komma åt ursprungsfilerna, utan hade bara den långa versionen av filmen att tillgå. Det hade varit trevligt att ha mer videomaterial att kunna välja klipp från, men det gick tillslut få ihop en minutfilm ändå. Ett annat problem var att göra om filmen från 23,976 fps (24p) till 25 fps för att kunna lämna in filmen i PAL. Jag gjorde som tur var även en i korrekt fps och det är den som ligger på Tuben. Filmen hamnade oväntat på bronsplats på SM i minutfilm, bland 50 tävlande filmer!!! Så här i efterhand är jag nog mest nöjd med den korta versionen av filmen.
 3. Det var helt klart en värdig vinnare av SM i minutfilm!!!
 4. Nu snöar det igen. Passande att visa denna film då. Filmen "X" var med i en filmtävling på Linköpings universitet för någon vecka sedan. Eftersom alla filmer som ställa upp där brukar vara filmade i december-januari är de kalla och mörka. De innehåller dessutom ofta vulgära skämt. Vi försökte istället att göra en ljus, varm och snäll film. Se gärna filmen högupplöst på . Annars går det även se den direkt nedan: Filmen spelades in under och efter vårterminens sista fest (Sommar-X). Två försommarmorgnar tog det att göra den. En sak som jag tyvärr missade var att datorns skärm var väldigt ljust inställd. Så bilden har blivit mörkare än det var tänkt. Nästa gång jag färgkorrigerar en film skall jag se till att kalibrera skärmen först!
 5. Hej! Crazy Pictures och vi i B-lagan var 2007 Östergötlands representanter i riksfinalen av n00-festivalen (numera känd som nOO-marathon). Detta är en dokumentär om vår resa dit. Tanken var att denna film skulle ha premiär bara fyra dagar efter det att finalen hade varit. Men med 1 timme och 20 minuter material hann jag inte klippa den i tid. Sedan har den legat till sig i några år. Förra hösten klippte jag en 5.00 minuter lång version till en redigeringskurs, men den hade alldeles för högt tempo. Så nu lagom till att det i morgon är en ny n00-final har den ultimata 12-minutersversionen av "n00'07 eller En resa Dit och Tillbaksigen" premiär! Dokumentären innehåller klipp från våra nOO-bidrag. Dessutom finns det ett påskägg för den uppmärksamma tittaren :) Några kända profiler här från forumet finns dessutom med på olika sätt i filmen! n00'07 eller En resa Dit och Tillbaksigen Är det förresten någon som känner igen var jag lånat titeln från? Som alltid tacksam för kommentarer!
 6. Titta gärna på min animerade minifilm Lysande utsikt. Den är skapad till Utsikt Movie Awards. Kravet var att göra en film på under tre minuter inom ämnena belysning, el och bredband. Filmen skapades i stor hast innan tävlingens deadline. Gå in på http://www.kg.stenb.org/lysande_utsikt/ för att se affisch, rösta på filmen samt titta på den. Eller gå direkt till för att se den HD-upplöst! /KG
 7. Grattis!!! Önskar att jag hade haft tid att vara där.
 8. Er film är helt klart bäst av de tre! Röstar på er! Jag hade också med en film bland de 36 nominerade men nu har vi fått mail om att vi inte får något pris :( Var tydligen 11 nominerade filmer från Sverige! Lycka till på onsdag! Håller tummarna! /KG
 9. "Fartfilm - ett filmbolags framfart" är en kortfilm som vi skapade under några hektiska kvällar och helgdagar i januari. Vi upptäckte att det bara var nio dagar innan deadline till en filmtävling vi hade anmält oss till och fick sätta igång att filma utan att ha något egentligt manus. - HQ-version - Vanlig hårdkomprimerad version "Filmbolaget Fartfilm AB har en lång och gedigen historia. I denna dokumentär berättar bolagets nuvarande ägare om Fartfilms hisnande resa genom filmhistorien fram till idag." Filmen skapades för Snuttefilmstävlingen på Filmstaden, Linköping februari 2009. Den har dessutom visats på SFV-festivalen på Filmhuset, Stockholm mars 2009. Vi vill gärna höra vad ni tycker!
 10. Tack för en trevlig festival! Kul att få pris också. Är väldigt nöjd med tredjepriset i SM i minutfilm. Alltid svårt att skapa korta filmer som håller för många upprepade tittningar, vilket krävs för att komma långt under den avslutande cupen. En kommentar jag har är att man kanske skulle begära information om filmens bildförhållande (4:3, anamorfisk 16:9 osv) vid anmälan. Nu blev det i bland fel format på visningen av minutfilmerna. Fast risken är ju självklart att folk fyller i fel vid anmälan vilket säkert mest blir förvirrande för er...
 11. Jag har fått med två kortfilmer (en jag skrivit/regisserat och en jag producerat). Dessutom är jag inblandad i tre av minutfilmerna. Ser fram emot en heldag med film och hoppas träffa andra filmare! Vilka mer tänker besöka SFV-festivalen?
 12. Vi var ensamma att ställa upp i 9-timmarsklassen i Östergötland. Så vår lilla film Förhöret går direkt till finalen. Hade egentligen tänkt göra en 24-timmarsfilm också men vi valde att nöja oss med en film i år och få en god natts sömn istället :)
 13. Nu börjar vår 3x3-film (Nargez) bli klar inför premiären också. Då det är 383 platser i salongen (salong 1 China, Filmstaden Linköping) hoppas jag många kommer! Se en teasertrailer med klipp från Everything is Poetry Baby och Nargez här: http://kg.stenb.org/nargez/ Ses kl 13.00 på lördag :)
 14. Jag har minne av att ha sett en utbildningsfilm på en sådan "bakprojektions-smalfilms-tv" på fysiken eller kemin i gymnasiet. Det måste ja ha funnits kassetter till den apparaten (även om vi bara såg en film och aldrig något kassettbyte). Tror att det var någon typ av non-rewind-system så man inte spolade tillbaka filmen utan det går runt i all oändlighet om man inte stannar den. Även 8-trackkassetter för ljud är väl non-rewind om jag förstått rätt. Jag kan dock inte minnas om filmen var stum eller om det fanns ett inbyggt ljudsystem i "bakprojektions-smalfilms-tvn".
 15. Hej!

  Jag är oxå intresserad (precis som lilla farbrorn) av ett extra rod support om det fortfarande finns planer på det (ser nu att ditt erbjudnade var flera månader gammalt)! Vill dock gärna veta pris innan någonting bestäms :)

   

  Kommer vara internetansluten igen om två dar...

   

  /KG

 16. Ja, jag anmälde en film (Paws) i måndags och en timme därefter hade jag fått 12 ettor i betyg. Inte så kul när man suttit hela helgen och klippt, spelat in ljud och maskat ut fiskar. Första tanken var - "är den verkligen så dålig?" - men sedan såg jag att de övriga anmälda filmerna också hade fått ett dussintal ettor i betyg. Nu har ni i alla fall fått en femma av mig för att kompensera lite :)
 17. Nu finns en internationell version av vår Paws-trailer att beskåda på: Titta gärna på den högupplösta versionen som nås via "watch in high quality" nedanför videofönstret till höger. Är inte hundra procent nöjd med ljudmixen men ibland måste man helt enkelt bestämma sig för att det får duga. Tacksam för kommentarer!!!
 18. Ah, jag har fått med hela Interaktiva media-trilogin (Projektorrum, Omega III och Fotogen). Trevligt! Synd att jag inte kan vara med på själva festivalen dock :( Väntar med spänning på att få någon typ av feedback i alla fall...
 19. Tanken är att den skulle ha en väldigt torr humor (fast den utspelar sig i vatten). Sen håller jag (precis som jag skrev ovan) med om att det inte är mycket till handling utan bara en parodi på en scen. Hade det inte varit för att de på Stockholm filmfestivals sweded-tävling uppmanade en att filma en kortvariant på en känd film eller en FILMSCEN hade jag nog aldrig färdigställt Det sjunkna inseglet just pga avsaknade på handling.
 20. Jag hade tre trevliga dagar på Drömfabriken! Det jobbiga var bara att hinna med alla programpunktermna jag ville se och dessutom få in lunch och besöka borden på mässan. Tyckte det var intressant att höra på Linda Aronsons även om jag nu börjar tycka att alla "manusgurus" börjar låta lite likadant. :) Per Hallberg var kul att lyssna på men jag skulle gärna vilja veta mer om hur de lägger upp ljudarbetet i Hollywood, vad olika beteckningarna på ljudarbetare egentligen har för uppgift osv. Tyckte dock att ljudvolymen på filmklippen han visade var för höga. Storyboards & Animatics var bra men kunde gärna ha varit en halvtimme längre med tanke på hur mycket intressant de verkade ha som de ville visa upp. Slutlligen tyckte jag att avslutningen med Work in progress - Bashtu! var väldigt inspirerande och kul (precis som Hata Göteborg var i fjol). Träffade i alla fall Vilcans där men hann annars inte mingla så mycket.
 21. Vad jag nu minns tyckte jag inte att vinnarfilmerna 2006 och 2007 hade nån direkt koppling till de årens teman heller. Båda de vinnarfilmerna tror jag dessutom var gjorda långt innan respektive tävlingstema annonserats (tycker mig minnas att jag sett dem innan nämligen). Så min misstanke är att temat inte har så stor betydelse. :( Om jag ställer upp en fjärde gång kommer jag nog strunta i temat och bara lämna in en favorit bland mina minutfilmer, så får vi se hur det går...
 22. Har också funderat på hur 3CCD med olika gråfilter framför skall användas för att få fram svartvit HDR. Har en filmidé som skulle bli väldigt snygg med det tror jag :) Har dock inte kommit på någon enkel lösning. Någon som känner till nått DIY-projekt om HDR för video?
 23. Har inte hittat någon resultatlista förutom annonsering över vem som vann: http://www.scandinavianphoto.se/PhotoBloggen/default.aspx?bID=7801988 Vinnarfilmen "A Hairytale" är ju kul fast jag hänger inte riktigt med på hur den behandlar temat "Hopp". Eftersom jag inte hört någonting från dem gissar jag att min film "Hoppfull" inte fick andra eller tredje pris heller...
 24. Har inte kommit längre men nu har jag en ny redigeringsdator i alla fall som är mycket roligare att klippa med. Har bara 3x3-filmen och två novellfilmer som skall klippas också...
 25. Enligt http://www.filmnyheterna.se/Nyheter/3D-fralsning-eller-fluga/ kommer den "som med egna ögon vill se digital 3D kan bege sig till arrangemanget Drömfabriken i Filmhuset som den 24 april kör en 45-minuters testvisning med utrustning från Dolby". I Drömfabrikenprogrammet (http://www.sfi.se/sfi/smpage.fwx?page=24136 ) står det: Upplev 3D på Drömfabriken! 3D, tredimensionell film eller stereoskopisk film, är inget nytt fenomen – men de försök som har gjorts på 35 mm har varit kostsamma och inte särskilt lyckade. I dag har den digitala utvecklingen skapat helt nya förutsättningar, och innovativa regissörer som James Cameron, George Lucas, Robert Zemeckis och Tim Burton har eller kommer att spela in stora produktioner i 3D. Kom och lär dig mer om 3D. Se med egna ögon! Drömfabriken och Videvox ger dig chansen att uppleva film på ett nytt sätt och se flera exempel ur digitala 3D-produktioner. Ramon Reissmuller från Svenska Filminstitutet och Ulf Qvicklund från Videvox introducerar och berättar allt du behöver veta om 3D. I samarbete med Videvox Bio Victor torsdag 24 april 15.15–16.30 Tur att man skall dit!
×
×
 • Create New...