Jump to content

Wallin

Members
 • Posts

  524
 • Joined

 • Days Won

  2

Wallin last won the day on March 6 2005

Wallin had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  B/C-foto

Wallin's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

12

Reputation

 1. Det var som fan :D Varför blir det så? :)
 2. Någon mer som har/har haft problem att skriva bokstaven å i Final Draft (ver 7)? Alla andra bokstäver funkar fint, även ä och ö. Å och å ser däremot ut som L och l. Har installerat om typsnittet direkt från FDs hemsida men det hjälpte inte. Konstigt nog går det bra att skriva å i program som Word och å finns även tydligt med i typsnittsbeskrivningen. Det är bara FD som vägrar förstå det. Hjälp uppskattas!
 3. Har ingen insett att Ryan screenwriter är Johan Ask a.k.a Johan Heart a.k.a The Biggest Bullshitter That Ever Walked This Earth? Ge mytomaner ett eget forum!
 4. Hej! Jag ser att du vill samarbeta kring manus. Berätta!

  Hälsningar Sonja

 5. Titel: Game Over Voodooversion: 1 Genre: Drama/mörk komedi Göran har uppfostrat sin son till att bli en vinnare. Men kan han hantera den ofrånkomliga situationen när lärling besegrar mästare? Tips och förslag på hur storyn ska fördjupas, breddas, spädas ut etc mottages tacksamt! /"Wallin"
 6. http://aleph.sfi.se/F/JEES9IM4VB7KCTHXU8TRVK7VLHYXU13FK7RCN1TEGC22P6HE3Y-03526?func=full-set-set&set_number=132329&set_entry=000003&format=999 Ibland, IBLAND är Filminstitutet till någon nytta :) Observera att du måste ha speciellt lånekort till Filmhusets bibliotek men det fixar du på plats, kostnadsfritt!
 7. Som sagt; kornen har inget med "upplösningen" att göra, den minsta återgivningsbara detaljen är konstant 0.006mm stor. Intressant tanke dock, att människan genom sin egen tröghet skulle interpolera filmbilden på en psykisk nivå!
 8. Alldeles riktigt, men nu pratar jag inte om enstaka korn, utan om gränsen för vilka detaljer en film kan återge, vilket på sätt och vis kan betecknas som filmens upplösning. För den intresserade ser kornen på Kodaks filmer ut såhär: http://www.kodak.com/US/images/en/corp/researchDevelopment/tgrainSEM.jpg
 9. TS frågade nog inte om hur brännvidden påverkas av en mindre sensor, han ville nog veta hur hög upplösningskvalité 35mm om man jämför med digitalt format. De siffror jag uppgivit beräknas på att den minsta detaljen på ett negativ får vara minimum 0.006mm stor för att kunna återgivas. En "pixel" i den digitala världen motsvaras alltså av en 0.006mm stor punkt på ett filmnegativ. Punkten multipliceras med negativets yta (i fallet S35 = 24.29mm x 18.67mm) och man får fram en "megapixelmotsvarighet". Blev det klarare nu? :)
 10. Grovt räknat kan man säga att S35-formatet har en "upplösning" på 4153 x 3112 pixlar (~12,9 mpix), eftersom minsta återgivningsbara detaljen på negativet är 0.006mm stor. Motsvarande för S16mm är 2058 x 1237 pixlar (~2,54 mpix) och för 65mm 8746 x 3835 (~33,5 mpix) i 5-perf-format.
 11. Alltså, det är ungefär som stop motion. Man plåtar allt med stillbildskamera. Först ställs slutartiden in på en ganska lång sådan, sedan trycker man av och under tiden som bilden exponeras så rör man ficklampan fram och tillbaka för att skapa det önskade mönstret (ungefär som när man målar med en pensel på duk). När slutaren stängs, sparas "målningen" på minneskortet. Sedan går man vidare och tar nästa stillbild, där ficklampan eller vad det nu är för ljus rörs på i ett lite annat mönster. När man tagit flera sådana bilder, går man in i ett redigeringsprogram och klipper ihop alla bilder så att det ser ut som om fiskarna etc rör sig.
 12. Har hört någonstans att i långfilmer lägger man i redigeringen en ton under hela filmen (mycket låg, runt 5 hz eller liknande) som skapar en känsla av kontinuitet mellan klippen. Stämmer det?
 13. Wallin

  nOO 2007

  Nu är det återigen dags för den populära nOO-tävlingen! Anmäl ditt lag så snart som möjligt och var med och tävla om att bli Sveriges bästa 24-timmars-filmare! Mer information på nOOs egen hemsida: http://www.noofestivalen.nu Välj ditt län: Dalarna Jämtland Sörmland Uppland Västernorrland Västmanland Örebro Östergötland
 14. Blev det ett JA, Gruffman? :)
 15. En magic arm borde väl funka?
×
×
 • Create New...