Gå till innehåll

danzac01

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Personlig information

  • Namn
    Daniel Zackrisson

Filmskapande

  • Utrustning
    Canon XL2 (20x zoom) - Glidecam smoothshooter 4000

Utmärkelser för danzac01

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tackar, det hjälpte. Ska kika runt och se vad jag kan hitta.
  2. Okej! Vad tycker du jag ska försöka hitta för objektiv, börjar med att köpa en glugg till en början? Vill helst ha lite vidvinkel, med det verkar bli konstigt vid focusering. Är inte speciellt duktig på olika objektiv, vad är skillnaden mellan olika storlekar?
  3. Vad har ni andra för stillbildsobjektiv till 35 adaptrarna? Länka gärna till någon sida som säljer objektivet!
  4. Nej det ska jag inte göra, den verkar komplicerad :)
  5. tack jag ska kolla på SGn också! exakt vilket objektiv använder du till Brevis Danell?
  6. Har läst mycket bra om brevis, både här på forumet och på annat håll så det är därför jag har valt den. Vad har ni alla för objektiv till era adaptrar?
  7. Jag funderar på att köpa en Brevis35 till min XL2a (72mm gänga) Har kollat på cinevates hemsida och enligt vad jag förstår behöver jag: - brevis35 adaptern - Rail system - Brevis-to rails mount - AC adaptern (laddare) - Follow focus - Flip module (när det kommer) I övrigt så vet jag inte något bra objektiv som passar. Vill ha ett objektiv med relativt stor vidvinkel. Spelar självklart in i 16:9, spelar det någon roll när jag väljer objektivet? Några tips/har jag missat något?
  8. danzac01

    35mm Adapter

    Är inte så haj på 35mm adapter men funderar ändå på att köpa en till min canon XL2 (med orginal objektivet 20x zoom) för att lära mig. Vad är det exakt jag behöver och ungefär hur mycket skulle det kosta? har en budget på strax under 50 000:- (gärna med follow focus) Någon som är duktigt på det?
  9. danzac01

    Teleobjektiv?

    Tack för tipsen, jag ska kika på det! =) /Danne
  10. danzac01

    Teleobjektiv?

    okej, vilka är de fyra som finns? tänkte att slipper jag köpa adaptern är det ett plus :)
  11. Hej, ska köpa en canon XL2a. behöver även köpa ett teleobjektiv med lång zoom som passar till den kameran (är ute efter ett så kort skärpedjup som möjligt), är dock inte speciellt kunnig när det gäller objektiv. Enligt vad jag fattat är det en 72mm gänga på kameran, vad är det då för objektiv jag ska köpa? tack för hjälpen!
  12. Ska fästa en 7tums lcd-skärm på min XL2, finns det några fästen att köpa eller måste man bygga det själv? :)
  13. Ska köpa en XL2a, vilken saknar monitor, bortsett från 2 tums färgsökaren. Behöver en mindre LCD monitor (7-10tum) som jag på något smidigt sätt kan fästa på kameran, möjligtvis om den går att hänga i någon mindre arm från tillbehörsfästet. Någon som vet vart man kan få ta på mindre LCD skärmar och något liknande fäste? Tack
×
×
  • Skapa nytt...