Jump to content

ungfilmare

Members
 • Posts

  38
 • Joined

Everything posted by ungfilmare

 1. hejhej igen nää, jag glömmer a-l-d-r-i-g kryssa i audio igen nu är iaf filmen kvar.. :)
 2. hahaha.. fy fan,, jag måste avreagera mig. jag har suttit konstant i fyra timmar för att redigera semesterbilderna från Sydafrika i våras.. och så när jag tankat upp allt genom att sitta och sovra i 6 timmars film, när allt är klart poch efter ytterligare en timmes redigering, kommer jag på att ljudet på allt är borta. hjahaha, visst är det fantastiskt! nu måste jag börja om från scratch. tänkte bara dela med mig!
 3. Jaså... för jag gick på filmkurs då och min filmlärare sa att man inte kunde det när jag frågade. vet du om det finns nåt liknande på Pinnacle Studio? På mitt gamla program försökte jag med allt... :(
 4. Adda mig också på MSN: olle_nys_nhl15@hotmail.com är alltid bra med kontakter. jag delar även gärna med mig av tips både vad gäller manusförfattning och övrigt filmskapande. sedan kan ni även få läsa mitt nya manus som just är färdigt. Hoppas nån nappar! :)
 5. flammorna ritar du bara till lite vitt och gult och kanske möjligen nån gång rött, och så gör du det lite suddigt. Detta kräver ju förstås att du har dataredigering, men..
 6. hitta massa filter som passar din kamera: både vanligt foto och för videokameran på: http://www.cyberphoto.se där kan du även beställa det du vill ha!:D
 7. annars finns ju AlamDV. Har inte testat det själv, men funderar nästan lite på att köpa det. Info: http://www.csb-digital.com/alamdv/about/index.php
 8. chenare annars finns det ju teaterblod på buttericks... fast det ser tyvärr inte så verkligt ut, iallafall inte vad som finns att köpa i malmö. men ta en titt där du bor.:)
 9. hmm.. är det en möjlighet för dig att komprimera och mejla? skulle vara kul att se den... fast du kanske inte ger ut den gratis? jaja man kan ju alltid hoppas :birp
 10. annars har jag en liten grunka som heter "Grand UltiMate 2000". Även om namnet kanske inte säger dig något så kan man iaf överföra från dator till spelare och tvärtom. (är faktiskt inte helt 100 på att man kan köra från bandspelare till dator, men det motsatta gå i alla fall). Detta var kanske inte till någon hjälp, men du kan ju ha det i huvudet att det finns "omvandlare" så att säga. :)
 11. dogge, vad kostar AlamDV? Gick in på deras hemsida och kan säga att jag är djupt imponerad i förhållande till att priset endast var 50 dollar eller vad det var (om jag inte kommer ihåg HELT fel!!!). Var köpte du det och hur mycket kostade det där?
 12. hehe, ja sök stipendium. vem vet? :)
 13. håller helt med Madde om "Livvakterna". Min kompis kompis hade sagt att det var "Den bästa svenska filmen någonsin". BAH! Får då två av fem stjärnor av mig. Lite underhållande så där men inte mer! Mina bästa filmer (inte i ordning för det klarar jag inte av :)) Den enfaldige mördaren Memento Vanilla Sky Matrix Fucking Åmål Livet är underbart Jalla! Jalla! Vad gäller serier tycker jag om BECK-serien, både nya och gamla. Till humor väljer jag Sune, de avsnitten är bara för bra, alltså. Jag tycker Peter Haber gör en strålande jobb som pappa. Ja, Haber är en duktig skådespelare överhuvud taget. Såg Spindelmannen här om dagen, förresten. Ganska bra film, mycket underhålland emed otroligt härliga effekter. Man kommer snabbt in i filmen, som lätt ryckert med en. Ska nog ses på bio. Nu r det er tur att kritisera min lista! :)
 14. fast det kanske är lite av en grej... :) glömde fråga.... säg att jag gör en film som heter "the action movie". Skulle jag kunna skicka in "the action movie" till flera olika festivaler?
 15. key tack... ;) skulle bara kännas l-i-t-e fånigt ifall man var ensam under 15 där bara.. alla andra typ 30-åriga proffs.. hehe.. om ni förstår vad jag menar :)
 16. jaha... så ni tror att jag, 14½ år skulle gå igenom om jag t.ex. skickar in en film på 10 minuter till en filmfestival? Eller kanske om jag deltar i minutfilmfestivalen med musik från kanske.... Iron Maiden?
 17. Pinnacle Studio är ett mycket prisvärt program. Själv har jag jobbat med både Pinnacle Studio MP10 och Studio Online. MP10 var ett mycket härligt program som man kan göra mycket med. Fast vår dator var för dålig för det så vi fick lämna tillbaka det. Så jag bytte till Studio Online, som egentligen är avsett endast ör att lägga upp filmerna på datorn. Men det löste vi genom att skaffa en grej som kör över datainformation till TV:n. Kvalitén blev dock dålig, och eftersom programmet endast är på ca 800:- krånglade det hela tiden. Snart inväntar jag ett Pinnacle Studio Deluxe, som ska vara riktigt bra, för ca 4000:-. Den har även 3D-effekter. Jag rekommenderar Pinnacle Systems! Lycka till :)
 18. Shit vad dyrt! Men tack för svaren :)
 19. hmm.... jag undrar också lite över det här med tillstånd att ha musik... jag ansöker först om en licens till STIM, står det på deras sida. Men hur gör jag det? Och säger jag bara vilken låt av vilket band eller så jag vill ha och så betalar jag en summa? Och måste jag skriva att jag har rätt tilll de här låtarna på eftertexterna? Hur kollar man upp ifall en film har tillstånd? Får man använda låtarna till flera filmer? Det här blev lite mycket, men tack på förhand:D
 20. annars kan jag ju rekommendera http://www.paradiso.se :)
 21. Hejsan.. jag är en kille, 14 år från Malmö som har sysslat med film i några år. Jag är väldigt intresserad och har utrustning som vanlig videokamera, dataredigering, mikrofon, ljus m.m. Gör film på fritiden med kompisarna. Hur gör jag om jag vill ställa upp och visa någon kortfilm på en festival? Finns det festivaler i min åldersgrupp? Kan ingen tipsa mig lite är ni jätteschyssta! Är inte med i någon filmklubb sådär, men... prenumererar på SFV:s tidning Filmkrets. Känner några inom filmbranschen och på SVT. Tack på förhand.
 22. okey, då vet jag tyvärr inte hur du skall göra.
 23. aha, sorry. tänkte inte på det.
 24. Min erfarenhet angående skärpedjupet är att vill man ha suddig bakgrund med vanlig videokamera, fårm man backa och zooma in. För att höra vad man då säger, använd mikrofon eller dubba. Obs! Detta fungerar nästan bara ifall du bara ska ha med ansiktet eller möjligen vid halvbild. Ska du ha med hela figuren med suddig bakgrund lär du få backa en bit. Fast jag säger er, även om bakgrunden ska vara hyfsad med närbild, lär du ändå få backa ganska långt, kanske en 10-15 meter. Men det funkar om du har plats, jag gör alltid så här! Hoppas det kan vara till hjälp! //Olle\\
 25. förrästen! någon som vet någon lite mer okänd, men ruggigt bra actionmusik?, som man kan söka på på internet.. vore tacksam.. asså låtar som börjar hastigt med högt tempo, mkt gärna utan text. tack på fh. //Olle\\
×
×
 • Create New...