Jump to content

DotStudio

Members
 • Posts

  24
 • Joined

Personlig information

 • Name
  Christopher

DotStudio's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

10

Reputation

 1. ungfilm: dv = digital video mini dv = inspelnings mediat mini dv band som används till m¨ånga film kameror. om jag inte "gissar" fel
 2. Hehe . I like it alot!
 3. Öhm. här snackar vi i huvudsak film, inte webdesign!
 4. Kan man filma i 16:9 så bör man väll göra det. Är ju som farbron säger med; Bättre film känsla! *skadar ju inte då man gör film* Men för folk som har widescreen tv's så passar det ju bättre med en 16:9 format. Kör man med 4:3 på en widescreen tv så förstoras ju ioförsig bilden upp men det gör ju att saker blir större eller fetare/bredare än vad dem egentligen är. Men jag tycker som sagt att gör man en story film så passar det ju väldigt bra med widescreen, kvittar om man har wide eller inte!
 5. pekivan: Sony Mic, vet ej vad den heter. Har den nere i en spel lokal just nu. Men den kostar runt 1000:- lappen, silvrig. 3-4 meter kabel (kan även byta till en längre) inte för att det säger så mycket men men..
 6. Jag har förresten en Panasonic NV kamera (digital) med mini-dv som inspelnings media. Jag ska för övrigt sälja den + 5x60min band + väska + rem + sony mic (extern) +lins nu snart då jag ej längre behöver den. Kameran i sig är helt fel fri, allt funkar perfekt och den funkar för film inspeling. Men som sagt så är det en vanlig amatör-video kamera och ingen halv eller hel proffesionel kamera.
 7. Mitt enda råd är Canon MX1 eller MX2. Men dem kamerorna ligger på mellan 25-45,000:- Finns ju som sagt betydligt billigare men då är det ju turist kamera eller vanlig video kamera vi snackar om. Kanske inte så kul att spela in film med. Men för att vara nybörjare så skulle ju en lite billigare kamera vara bra. Köp nån du tycker verkar vara bra. Köp inte nån sån liten pocket kamera bara som får plats i fickan då priset på en sådan är mycket högre bara för den är så kompakt. Satsa på en lite större kamera istället där du får mer för pengarna,. Jag är inget proffs på kameror men jag kommenterar detta inlägget ändå.
 8. Henrik. Lång film. Mellan 60-90 minuter. Manus är här men pga granskning har vi ej en bestämmd längd på filmen just nu. Som sagt ska det bli en långfilm, och förhoppningsvis ska vi försöka få ut den på marknaden. Mest för att vi bara skulle vilja få ut den. Om vi känner pengar på filmen eller ej är oversentligt.
 9. haha ! :-) Tycker det lät kul men i och med att jag inte har något annat bättre för mig än Itza så kan ej kommentera detta inlägget. Alla har vi våra intressen
 10. farbron: Tv är coolt, Video ännu coolare ;-) Henrik: Jag skulle vilja få ut den i dvd, trycka upp ett antal ex av filmen.
 11. Hejsan Jag skulle vilja veta vad ni har för video-redigerings utrustning när ni gör era filmer? Vad man bör ha och vad man kan klara sig utan! Själv använder jag mig bara av datorn som digital redigerings station med: P4 2Ghz 1024 Mb DDR-Ram (266mhz) 320 GB HD (Western Digital 7200rpm alla 3) 80GB + 120GB + 120GB Creative Audigy ljud kort med dv-ingång Pinnacle DC10plus redigerings kort Winfast Tv-kort med tv in/ut (composite+s-video) dubbla ingångar/utgångar Pinnacle Studio 8 Ulead Video Studio samt extern ljud recording även ipod. men inte testas den för det ändamålet ännu
 12. okej. Det var ju ett alternativ med du. Men denna filmen kommer att överstiga 45 minuter så det går ej.
 13. Hej Under sommaren kommer jag att få ut mitt manus till film. Då vi får sponsring med film kameror och allt det tekniska kommer resterande arbete att göras väldigt billigt, Det jag undrar är hur man sedan får ut sin film på marknaden, och isåfall hur det går till och vad det kan kosta att få ut den. Tacksam för svar
 14. Vad utgör ett bra manus ifrån ett dåligt? Skillnaden? inte bara bra eller dåligt! Vad gör manuset till vad det är? För dig som vill skriva mycket. Här har du din chans! Varssåågooood !!
 15. Gillar den starkt ! När kommer "hela" filmen? Bild kvaliteten var väldigt dålig dock. Men det överlevar man.
×
×
 • Create New...