Jump to content

Maddie

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Västerås
 • Job/title
  Amatör-manusförfattare
 • Name
  Madeleine

Filmskapande

 • Influences
  Guy Ritchie, Quentin Tarantino, Nicolas Winding Refn å Anders Thomas Jensen.
 • Interests
  Skriva manus, se på film å drömma mig bort i filmens underbara värld!
 1. Ibland kan det vara så att man kommer på namnet först, sedan handlingen, eller tvärtom. Här är några förslag att komma på namn: * Kolla kalendern! * Titta på slutet av svenska filmer, så ser man massvis med namn som har varit med och gjort filmen! * Hitta på ett eget! * Läs böcker, titta på teve, surfa på nätet!
 2. hur kan man göra en svensk feel-good film, som "Tillsammans"? Några bra förslag? Menar nu inte att den ska vara som den filmen... =)
 3. Jag håller med dig Zebran! Ett långfilmsmanus lägger man ner blod, svett o tårar... o ett antal år! =) Men ett kortfilmsmanus, när man också är amatör-manusförfattare, så kan man ju bjuda på det! Ens namn kommer ju i alla fall med på "vita duken", så att säga.
 4. Ett manus som ska bli en fem-minutersfilm är ju ingenting! Vi snackar ju INTE om ett långfilmsmanus som jag har hållit på arbetat med i flera år o bara slänger det iväg, utan ett manus på kanske högst tio sidor som man skriver på kanske en timme eller så, för "skojs skull"!
 5. Snäll som jag är, hjälper jag gärna till Scaleo... Jag måste ju "komma igång" med skrivandet igen. Men på ett villkor att jag hjälper dig, är att mitt namn ska stå med över vem som har skrivit manuset. Mvh, maddie
 6. Maddie

  SitCom

  En fråga: Vart ligger Hedengrens o har dem många böcker om manusskrivandet? Märkte att det blev två frågor... =)
 7. Ibland kan det vara lite rörigt, för man blandar ihop vissa o ibland blir dem väldigt lika. Fast det är ändå skönt att ha så många, för sitter jag fast på en så funkar det kanske bättre med den andra... Det där sista lät lite perverst! *asg*
 8. Tjena lwillyk81!! Jag håller på med många manus/idéer samtidigt. Jag tror jag håller på med 10-20 stycken... Kram, Maddie
 9. Jag har "Fucking Åmål" som manus i pocketbok, köpte på Åhléns.
 10. Har man fastnat med ett manus, så har jag några förslag, men med manusskrivandet måste man ha inspiration o har man inte det, så kan det bli lit svårt: * Lägg undan manuset och ta fram det efter en vecka eller så. * Prata med kompisar och bolla idéer med. * Läs igenom manuset och anteckna ner det du behöver. * Lyssna på musik. * Se på film o teve. * Tänk inte på manuset alls, så kommer inspirationen FÖRHOPPNINGSVIS nån dag...
 11. Jag vill ha manus till Vägen ut, Noll Tolerans och Livvakterna när det gäller svenska manus... Undrar om man kan skriva till filmbolagen?
 12. Maddie

  Idéer

  Tack för er hjälp, men jag har lagt den idén åt sidan så länge. Men nån dag, förhoppningsvis, kanske man börjar på den.
 13. Papper och penna-arbete, ett förslag: Jag skriver ner alla scener på papper, klipper sedan ut dem, så det är en scen på en pappersbit osv. Sedan lägger jag alla scener i ordning och då ser man vad som fattas och vad som behövs ta bort. Efter det är det bara att skriva synopsis, mera utförligt, då.
 14. Tyvärr, så har jag inga manus liggandes - men jag har idéer. =) Har du en idé o vill ge mig en chans o skriva, så kan jag göra det!
 15. Maddie

  Idéer

  Hjortrongull, i varje manus jag skriver så innehåller det alltid poliser eller kriminella... så, jag kanske kan hjälpa dig - bara kanske! =)
×
×
 • Create New...