Jump to content

Idéer


Mandork

Recommended Posts

Jag undrar om någon här på forumet möjligtvis har sett tvserien "Seven Days" (och gärna gillat den). Funderar lite på möjligheten att skriva ett manus om själva idén i serien, d.v.s. en maskin som kan färdas sju dagar bakåt i tiden för att "rätta till" något som har hänt. Visst, kanske inte känns helt nyskapande, men jag gillar det.. Aja, börjar bli dags för "Ed" på TV, bör ej missas :)

Link to comment
Share on other sites

Nja, det är rätt olikt Måndag hela veckan eftersom han är fast på samma dag utan att själv vilja det och att veta vad han ska göra åt det men här så åker en person bakåt i tiden, fullt medveten om vad som ska göras. Och förmodligen mest av allt så är det ju skillnad på genrerna, Måndag hela veckan är ju en romatisk komedi (förmodligen den bästa i just sin klass) medans Sju dagar är sci-fi action.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu behöver jag er hjälp grabbar!!! (det är ju bara grabbar här så...)

 

Jag håller på att skriva ett långsfilmmanus, som är ett svenskt drama. Den handlar om en ung kvinna som blir misshandlad av sin man. En gång blir hon så skadad att hon måste åka till akuten. Då bestämmer hon sig för att lämna sin man.

 

Hon flyttar till ett s.k. kvinnohus, där bara kvinnor bor, för dem har varit med om något svårt, t.ex. våldtäkt eller misshandel.

Eftersom hon flyttar dit så slutar hon på sitt gamla jobb, så inte hennes man kan få tag i henne.

 

Sedan bestämmer hon sig för att skaffa ett nytt jobb och det gör hon, på ett fängelse. Där får hon ta hand om en grupp interner. Ingen vet att hon har blivit misshandlad, men börjar förstå att något är fel, eftersom en intern ser hennes blåmärken och ärr på armarna.

 

Ska man få veta att hon blir misshandlad av sin man och spegla från hennes sida?

Eller ska man få se från internernas sida och se att det tycker att det är något underligt med den nya vakten?

Den andra huvudpersonen är en intern...

Eller hur ska jag göra?! Några förslag??? Please! =)

 

Mvh, Maddie

mad_media@hotmail.com

Link to comment
Share on other sites

tycker man ska se det ur internernas synvinkel, kan få lite mer djup i det hela genom att försöka berätta fram sanningen än att man koncentrerar sig på att hon försöker dölja det och internerna vill ta reda på vad som hänt, dessutom är det nog (för dom flesta) lättare att relatera till en person som försöker ta reda på vad som hänt en medmänniska än att relatera till en person som har något hemsak att dölja. jag hoppas i all fall at det är så

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte på en sak, om hon åker till ett sådant där "kvinnohem" som jag inte visste existerade, borde hon inte vara där ett par månader för behandling innan hon börjar jobba, och särskilt på ett fängelse, det känns inte logiskt. Och om det nu skulle ha gått flera månader så borde ju blåmärken så gott som vara borta. Men jag vet ju inte eftersom jag inte vet hur du har utarbetat din karaktär, så det är svårt att ge tips.

 

/A.

Link to comment
Share on other sites

Den där idén som jag har skrivit är ju inte färdigutvecklad... det var därför jag ville ha lite idéer!

Man har ju sååå många idéer, men vet inte vilken man ska välja!

Eller om tjejen ska bo kvar hos sin man och komma blåslagen till jobbet...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Man ska få känslan att internen hatar tjejen... men ändåså lura tittarna att tro att det kommer att bli kärlek mellan dem, men det kommer det nog inte att bli... Men som sagt, jag är bara på idéstadiet å försöker att utveckla den.

Men grunden för historien är en misshandlad kvinna som börjar jobba på ett fängelse...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hjortrongull: Hur menar du med att "lägga upp" manuset? Strukturen/dramaturgin?

 

Jag tycker att man inte ska gå efter principen "jag ska skriva ett Spike Lee-manus" utan anpassa strukturen efter berättelsen. Det gör man inte genom att härma någon annan, utan att sätta sig in i berättelsen och förstå vad det man egentligen berättar är för något och föra fram det på ett sätt som ger historien rättvisa.

 

Olika filmer kräver olika berättande, så enkelt är det bara. Att ett visst format (dramaturgin) skulle passa på alla historier är fel.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hej Maddie

 

Jag funderar lite på vad det är du vill skildra? Det känns inte helt klart när du söker idéer här i forumet. Jag skulle tycka det var intressant att försöka skildra svårigheten att lämna en person som man älskar väldigt mycket just. Det är ju rätt vanligt att man står ut med mycket för kärlekens skull, men även för den sociala rädslan. Vad ska kompisgänget tycka, vems är felet, hur många gånger låter hon sig bli misshandlad. Varför låter hon sig bli misshandlad? Jag har många uppsla i frågan, så du är välkommen att maila.

 

/Dr T

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Men om kvinnan blir slagen av sin man och blir förbannad och vill hämnas. Hon får en hållhake på nån elak kriminell i fängelset som hon tvingar att hjälpa henne? I början avskyr hon honom, och han henne. Sen tror alla att de ska bli kära, men då kommer hans flickvän ut från sin fängelsevistelse och han väljer henne!

 

Äh... Jag spånar bara

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

om du bestämmer dig för att kvinnan inte ska bo kvar hos mannen så kan ju mannen senare i filmen åka fast för nått brott och åka in på samma fängelse som hon jobbar. Ingen annan än kvinnan och mannen vet att de känner varandra och då sitter han i skiten...

 

Kanske.. Eller? Inte? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...