Jump to content

Rudie

Members
 • Posts

  11
 • Joined

Everything posted by Rudie

 1. Tänkte, då jag inte har något sommarjobb, spela in en dokumentär som jag haft i tankarna länge. Grundideen: Jag kommer från en småstad där det de senaste 10-tal åren funnits otroligt mycket punk/punkrock-band. Tänkte göra en dokumentär om tre av de. Band ett, som är väldigt duktiga och förmdligen är på väg mot skivkontrakt. Band två som är lite mer amatörer men däremot väldigt mycket "punk" på alla sätt. Band tre som är nerlagt sedan ett par år. Den ska grundas på dessa band men ibland täntke jag lägga in lite stickspår till andra band från stan. Grejen är att jag vet inte vad jag ska ha för taktik. Vill inte göra en vanlig dokumentär som är som alla andra utan lite (eller mycket) annorlunda. Vill gärna ha lite tips på vad jag ska ha med och vad som kan vara interesannt och roligt och annorlunda. Man tackar på förhand!
 2. Jag skulle vilja veta hur man ska göra en extrem inzoomning snyggt. Eller rättare sagt, hur man fyller tomrummet mellan långt ifrån och nära. I C.S.I (på kanal 5) så är det ofta man ser kameran filma på t.ex ett finger och sedan snabbt zooma in på en extrem extrem närbild. Oftast görs inte detta genom bara att zooma, misstänker jag? Hur ska man göra för att "morpha" ihop så att det blir snyggt i mitten??
 3. Skitbra ida (falling) Du lär få mixtra en del med effekterna innan du får det att funka riktigt :) Man kan juh åka in genom fönstren och åka runt i rummen hur länge som helst egentligen, innan man flyger ut och fortsätter färden neråt...
 4. Finns program som kan fixa det i efterhand. T ex Discreet Combustion. Dock kostar väl det typ 40 000, men det går att "köpa" billigare på internet :) Kan vara en lösning?
 5. Rudie

  spegel

  Sitter den på väggen? Hänger den i luften?
 6. Jag har massa filmideer i huvet. Knappt nån av de är en hel story utan bara en bit i början, en bit i slutet, lite schyssta grejjer som kan hända i mitten. Hur brukar ni göra för att fixa resten av storyn? Mindmap? Tidslinje? Eller hur gör ni?
 7. Mandork: Skrev ett arbete om skyttegravskriget i gymnasiet. (Alltså, det pågick inget skyttegravskrig när jag gick i gymnasiet utan jag skrev det då...:) Om du vill kan jag skicka det. jens@lennartsson.org eller ICQ: 47154934
 8. Rudie

  Idéer

  om du bestämmer dig för att kvinnan inte ska bo kvar hos mannen så kan ju mannen senare i filmen åka fast för nått brott och åka in på samma fängelse som hon jobbar. Ingen annan än kvinnan och mannen vet att de känner varandra och då sitter han i skiten... Kanske.. Eller? Inte? :)
 9. Har tittat igenom en hel del av kortfilmerna här på sidan. De flesta är filmade med miniDV, vilket oxå används till min kamera. Vad jag vill veta är era åsikter om vad som gör att en film, filmad av amatörer med amatörskådespelare etc, ser proffsig ut? Ljussättning, filmvinklar etc. Ge gärna konkreta exempel.
×
×
 • Create New...