Jump to content

Odur

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Borås
 • Job/title
  Konstruktör
 • Name
  Stefan Carslöv

Filmskapande

 • Influences
  Sam Raimi, Peter Jackson
 • Interests
  Motorcyklar, klättring, grottor, video och film.
 1. Hej, Jag har suttit en stund och funderat över hur den här videons effekt är gjord, men ännu inte kommit fram till något bra. Jag har funderat på om den är inspelad genom att personerna agerat i ungefär halva hastigheten under själva inspelningen, för att sen köra filmen i dubbel hastighet. Problemet med det är väl att det kan vara svårt att få rörelserna att se "naturliga" ut. Nån som vet hur de har gjort? Annars är era gissningar lika bra som mina.
 2. P4 Prescott 3,4GHz (Min egna lilla kärnkraftsreaktor....) 3GB RAM ATI Radeon HD3870 1st 200GB HDD 7200 rpm med program och operativsystem delat på två partitioner. En likadan HDD till som redigeringsdisk. 19" CRT-skärm Samsung SyncMaster 957p XP SP3 Premiere CS4
 3. Exakt Munthe. Och det är precis därför jag fortfarande känner mig tvingad att ha XP installerad på en extra hårddisk. Hade det inte varit för det så hade Windows sparkats ut genom närmaste fönster ;)
 4. Problemet med Linux är att det inte finns några vettiga alternativ när det gäller videoredigering. Det finns några projekt, men det är väldigt lång utveckling kvar innan de kan börja slåss med Premiere och liknande. Detta är den enda anledningen till att jag fortfarande har Windows XP installerat på en av mina hårddiskar, så att jag kan boota upp det när jag ska redigera. Annars kör jag Linux (Kubuntu) fullt ut. De program som jag kan rekommendera att titta på är i så fall: Kino: Väldigt enkelt och funkar bäst till att hämta filmen från kameran med. Kdenlive: Ser lovande ut, men har lång
 5. Men herregud. Är det ingen som lyssnar på mästerartister som exempelvis Stratovarius, Rhapsody of Fire, Sonata Arctica, Kamelot, Epica, Visions of Atlantis, Edgy och så vidare... Fast jag ska villigt erkänna att Black Sabbath, Ozzy himself och Thin Lizzy har en speciell plats i mitt hjärta.
 6. [citat=damtralla]p.s är denna "zombie psycho sthlm" bra?[/citat] I mitt tycke så är svaret på denna fråga: Nej! Den film på skivan som jag tycker är nåt att ha, och som var anledningen till att jag köpte DVD:n är "Resurrection of Michael Myers Part 2". Den filmen har jag jagat sen 1994 då en kille hade med den till luckan när vi gjorde lumpen. Visst, den är egentligen rätt värdelös. Men jag bara älskar den typen av film! Evil Dead 1-3, Bad Taste, Braindead, Evil Ed. Underbart! Någon som vet om man kan få tag i "Resurrection of Michael Myers Part 1"?
 7. Ta en titt på denna sidan om du vill slippa påhälsningar av elaka sökrobotar ;) http://www.searchengineworld.com/robots/robots_tutorial.htm
 8. Momsen räknas (om jag inte minns helt fel nu) på totala priset. Alltså varanspris+frakt+andra kostnader.
 9. En gammal häck: Panasonic NV-DS28 Det positiva med den är att den stöds fullt ut av Premiere Pro!
 10. Jag måste instämma i lovorden. Detta var hur bra som helst!
 11. Håll oss gärna uppdaterade!
 12. Odur

  Lugna mig!

  Ja, du kan vara lugn. När jag en gång filmade med min Panasonic DS-28 i en grotta, med 0-lux läget påslaget, så glömde jag att stänga av den innan jag kom ut. Till råga på allt så riktade jag den rätt upp mot solen! Ett par sekunder bara, men orolig blev jag. Kameran tog dock ingen som helst skada av det, och effekten på bandet blev rätt kul.
 13. Sudde >> Ja, den blir skarp i en exporterad film. Både när jag exporterar tillbaka till DV-band eller som (S)VCD. Det är bara dom formaten jag har provat. Jag kör Premiere 6.5
 14. Jag har också märkt problemet. Men för mig verkar det bara vara i Preview efter rendreringen. Om jag exporterar filmen så blir det perfekt. Med andra ord verkar det vara nåt i Premieres interna uppspelningsrutin.
 15. Japp, jag skickade ett email till dig. Andra får jättegärna också komma med sina manus. Alltid bra att ha lite olika förslag.
×
×
 • Create New...