Gå till innehåll

art

Medlemmar
  • Inlägg

    45
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Influenser
    Tim Burton & Edward Norton
  • Intressen
    Film, musik, litteratur & konst i största allmänhet

Utmärkelser för art

Utforskare

Utforskare (4/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag har aftereffects v 6, men vill inte kosta på 6.5 finns pluginet att köpa för sig någonstans? edit: jag hittade pluginet på http://www.plugin.com/product/11815 dock väldigt dyrt
  2. art

    Codec

    h.264 är en bra codec den skulle jag använda, filer med vansinnigt bra kvalitet blir vansinnigt små. apples hd trailrar är gjorda med den codecen om du vill få en uppfattning om vad den handlar om ( http://www.apple.com/trailers )
  3. livetype är apples egna program som fixar snygga titlar enkelt. Kan vara svårt att göra originella saker där bara, då rätt många använder programmet. Annars går det att göra lättare animeringar och sådant med final cut.
  4. art

    Bra redigeringsprogram

    Jag använder Final Cut Pro 5, vilket jag tycker är ett mycket kompetent program. Fina funktioner till ett bra pris. Jag har hört att Avid ska vara svårt att lära sig, stämmer det?
  5. art

    nytt program

    Vad som är kopia av vad är nog svårt att säga. Jag tror båda kopierar lite av varandra. Jag använder FCP och det är verkligen behändigt, jag har bara prövat Premier lite grann så jag kan nog inte jämföra så jättebra. Men min upplevelse av FCP är att det fungerar till det mesta vad det gäller redigering. Multikamerafunktionen i nya versionen är helt underbar att använda om man klipper konserter eller liknande (visserligen är den kopierad av Avid, men bra är den). Avid är ju oxå ett alternativ men då ett bra mycket dyrare och vad det sägs mycket svårare att lära sig oxa (vad jag hört). Men jag kan inget annat än att rekommendera Final Cut Pro 5
  6. art

    Frisyrer????

    Mina frisyrer i filmer är oftast rätt lika mina i verkligheten, kanske ofta för att jag inte orkar klippa mig bara för att spela in en kortfilm där jag ska ha kort hår. Men det är klart att frisyrerna spelar stor roll, kanske lika stor roll som kläderna för en karaktär. Sedan kan man ju sätta en viktighetsfaktor för det beroende på hur stor produktionen är.
  7. borde inte det bara vara som reklam för boken? eller misstar jag mig? Jag är oxå intresserad av att få veta svaret.
  8. art

    fejka fokus

    En macrolins använde jag för att få bakgrunden suddig och personen i förgrunden skarp (manuell fokus då). Nackdelen är att personen måste vara riktigt nära kameran för att bli skarp och att det inte går att ändra skärpans brännvidd.
  9. art

    Lära sig göra filmmusik

    Tack så mycket för kritiken jag ska tänka på det du sa. Just det att det inte ska låta som om det är samma ljud som spelas åter och åter igen är nog väldigt viktigt att tänka på. Sedan har jag inte alls några dyra saker att spela med. Du vill inte veta vad jag har använt för samplingar eller mjukvarusynthar som jag har kallat dom innan. Sedan tycker jag just oxå att början på låten är väldigt sugig, låter lite som Age of Empires soundtrack. Sedan med dynamiken, ok jag använder Garageband på mac, så det är inte så lätt att gå in och ändra vissa delar i sådana saker. men ett kreativt program är det. Och sedan med kören ville jag inte direkt att den skulle höras, bara ge ett mäktigare ljud till resten. Jag vet inte om jag över hududtaget mixade i stereo :P men det är ju iofs lätt gjort. Eller kanske inte. Slutet på låten ska vara så, det är dels gjort bara som en demo + att jag gillar att sluta tvärt + brukar filmmusik till hetsiga scener sluta med ett daaa? jag vet inte riktigt, men men det är väl mer en åsiktsfråga, jag ska prova att mixa om den och se hur det låter och så då. Jag skriver när det är gjort. Tack så mycket, du gav mig en del att tänka på.
  10. art

    Intro till stumfilm

    häftig musik, mycket bra!
  11. apple har bytt format på sina nya trailers till quicktime 7 nu så nu kan man nog börja ladda upp sina filmer och trailers i h264 och hänvisa till att ladda ner nya QT. Få världen att uppgradera sig liksom ;)
  12. art

    Fungerande 35mm adapter!

    Men är det pålitligt att beställa hem delarna själv? Går det att lite på att man får delarna därifrån du köpt dom. Det verkar så iaf. Det är bara att man inte vill slänga ut pengar och sedan inte få något. Har lyckats med det förut nämnligen.
  13. art

    Fungerande 35mm adapter!

    Det finns inget eller ingen som man kan köpa hela kitet ifrån? Dina filmsnuttar var otroligt snygga jmy. Fick direkt måste ha känslan när du berätta om objektiven. Jag använder oxå XM-2er så det skulle vara perfekt med samma lösning. Jag skulle nog kunna betala lite mer om jag vet att jag får det jag vill ha och inte väljer fel ingridienser.
  14. art

    Lära sig göra filmmusik

    Jag har gjort en liten Demolåt (för vad jag gör för musik) på en förmiddag, det skulle vara roligt om ni kunde säga vad ni tycker om den. Jag vill få kritik. Jag tycker själv inte det är något mästerverk, och jag gillar inte riktigt melodin i början. Men provlyssna och tyck. http://www.themoviegang.com/produkter.htm Klicka på Mose Agestam Demo
  15. art

    bästa DVD meny program

    DVD Studio pro är ett mycket kompetent program för själva grejen att göra dvd. Det är bara det att det är rätt svårt att lära sig.
×
×
  • Skapa nytt...