Jump to content

maxbrand

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

Everything posted by maxbrand

  1. Kolla upp dead cat. Det hjälper väldigt mycket mot vinden, sen handlar det också om att placera mikrofonen smart.
  2. Hej! Hoppas någon här inne har lite erfarenhet från försäkring, jag har samlat på mig lite utrustning i mitt företag nu där jag filmar och klipper. Sitter på en c100, 17-55mm, 70-200 f4 IS, en dator och lite olika strögrejer, det tillsammans blir väl kanske något under 50 000. Jag är intresserad av att försäkra allt detta nu, och tänkte även att det vore najs med en försäkring som gäller även om jag hyr ut grejerna, tänkte kanske att man kan lägga upp en annons på filmprylar.se eller något åt det hållet och tjäna in lite pengar när man inte gör något och även låta andra använda mina fina pr
  3. Vad spännande! Ser framemot att se vad som händer. /M
  4. Det har gjorts på många olika sätt men vad som är populärt nu är att fejka speglarna genom att lägga greenscreen och sen sätta en bild på i efterhand som spegelbilden. Men ofta kan det lösas genom att vara lite fyndig med var man sätter kameran i bilden. Det är inte allt för sällan man kan se kameran i speglingar heller, kolla t ex på folk som kör bil med solglasögon på, där har jag i ett flertal filmer sett reflektioner av kameran och annan utrustning.
  5. Vad är det för optik?
  6. Nu förstår jag inte riktigt vad de två tidigare som svarat pratar om. Detta är väldigt simpelt. Gör en sekvens eller projekt eller vad det heter i Final Cut som du kör i 30fps. Sen när du har 60fps klipp som ska vara slow-motion så fördubblar du deras längd / halverar hastigheten. Det är allt. Slow-motion är skapad, smooth sailing.
  7. Tänk på hur ni ljussätter det hela. Oftast blir det bra om man har någon back-light eller hårt ljust tillsammans med rök.
  8. Hej! Lyckades tappa en (lyckligtvis) icke-essentiell del av min GH3 häromdagen. Jag har försökt hitta hur man beställer hem denna del till Sverige, men det framstår som att vi är mindre prioriterade än de privilegierade människorna i staterna. Här under har jag illustrerat vilken del som saknas och om någon skulle kunna hjälpa mig få tag på den skulle jag uppskatta det hemskt mycket! http://i.imgur.com/JArtAwn.jpg Tack!
  9. QNIX QX2710 LED Evolution ll SE Matte 27" SAMSUNG PLS 2560x1440 WQHD PC Monitor | eBay Samma panel som många 5-6000krs skärmar har. Bortagna komponenter som gör att all kalibrering får ske på grafikkortet samt ett dåligt stativ. Ett bra alternativ på budget, viss risk för backlight bleed finns, men den länkade säljaren är schysst.
  10. Hej! Såg att SF hade en liten tävling/anställningsintervju i form av att göra en recension. Så jag tog och gjorde en för skojs skull och med lite tur kanske jag kan få betalt för att kolla på film i sommar! I alla fall, kolla gärna på den och säg vad ni tycker. Om ni känner för det får ni självklart rösta på mig också. :) SF Biosommar 2014 /Max
  11. Det som förvirrar många är att det finns en skillnad på "bit" och "Byte". Byte=8bits. Bit skrivs med "B" medan bit skrivs med "b". Så 10 MB/s är 8 gånger så mycket som 10Mb/s.
  12. Det där är "moire", ett av de större problemen med Canon-kamerorna, enligt mig i alla fall. Det enda man kan göra är väl att göra det oskarpare.
  13. Hej Jonatan! Jag har ansökt om jobbet via eran hemsida, dock lämnade den inte mycket möjlighet för att visa min kompetens. Hur som helst hoppas jag att du kanske läser detta. Jag är en frilansande filmfotograf som lärt mig alla inställningar och funktioner på de kameror jag använt, även använt modifierad mjukvara på canon-kamerorna jag använt. Har även gjort olika tester för personligt bruk så att jag vet vad som är bäst för mig, skarpast, plattast, bäst färg, bäst dynamiskt omfång, etc. Jag är en pryl- och tekniknörd och skulle tycka att det vore väldigt roligt att knåpa med era kamero
  14. Tror det skulle vara förmånligt för dig att ge mer information, till att börja med var och när! :)
  15. Lägg in klippet i premiere. ctrl-c +ctrl-v några gånger längst uppe på ett lager ovanför allt annat.
  16. Får man se lite resultat eller?
  17. Kul att läsa! Låter som att du fick en riktigt rolig upplevelse där i gymnasiet när du helt plötsligt blir influgen till staterna! Inspirerande mer än konkret givande, jag är själv på väg "in", dock är jag inte lika duktig som du är på att klippa ihop videor för skojs skull, men har sedan jag tog studenten i alla fall fått kontakt med några trevliga människor som jobbar med film och fått två frilansuppdrag avklarade, så jag är någonstans på väg i alla fall!
  18. Ja det finns väl inte så mycket att välja på i denna prisklass. Ska man ha ljud och bild, inklusive stabilisering så blir det bästa nog att köpa en Canon 600d/650d/700d/750d, vilken av dem ni köper spelar ingen större roll, de ser mer eller mindre exakt likadana ut. Köp sedan något vettigt objektiv som släpper in mycket ljus, många rekommenderar Canon EF50mm f/1.8 II - Hitta bästa pris, recensioner och produktinformation på PriceRunner Sverige för det är billigt, skarpt och släpper in mycket ljus. Jag känner dock att det både är lite för dålig fokusring och för tätt objektiv. Tamron SP AF
  19. Subbat din channel och gillar dina videor och din stil starkt! Hur som, jag var lite intresserad av objektiven du pratar om. Hade tänkt slå till på en BMPCC denna månad och gör en liten research på vad det kommer kosta. Om det nu finns objektiv för dessa priser så lockar det ju väldigt! Kan du säga exakt vad det är för objektiv och var du hittade dem (antar ebay). Tack!
  20. En av styrkorna med Adobe Premiere är just att den tar det mesta du kastar på den. Jag tror att det mest optimala (beroende på vad du gör såklart) är en .psd fil dock!
  21. Hej! Jag är ny runt dessa kretsar men har jobbat en del med att klippa och redigera videor och filmer. Har tänkt att ta ett steg upp med detaljerna genom att kalibrera min skärm. Så för att fatta mig kort undrar jag om det finns någon vill låna ut en kalibrator i Stockholmsområdet eller om det finns någonstanns man kan hyra en över en dag. Tack!
  22. Jag beställde just ett K&M 210/9 Black - Thomann Sverige. Vet inte om det är bra eller ej. Kan säga vad jag känner när det kommit fram, men har inget att jämföra med ännu.
  23. Stereomicen är väl om jag inte misstar mig gjord för att fånga upp ljud fråna hela omgivningen och mer eller mindre få mig som ser videon att känna mig som att jag är där medan videomicen är mer direktionell och mer lämpad för att isolera det ljud man vill ha, oftast röster.
  24. Jag anser att effekter för att visa att det är en annan tidslinje är helt överflödiga och i de flesta fallen bara tar bort från kvalitén istället för att förbättra en film. När du har hopp i tiden kan man ju antingen vänta med att berätta det för att överraska publiken eller skapa annan effekt. Dock finns det självfallet tillfällen där man från början vill visa att det är olika tid. Detta kan göras på oändligt många sätt och borde anpassas för varje situation. T ex i 12 years a Slave som jag såg igår så skapade Steve McQueen en enorm kontrast mellan huvudkaraktärens liv i filmens "nutid" o
  25. Klipp, dra högra klippet åt sidan, fyll på med det du vill ha mellan, länka ihop med klippet du dragit åt sidan. Om du vill förkorta är det bara att dra den från vänster och förkorta. Är åtminstone hur jag hade gjort, ingen anledning att komplicera det hela.
×
×
  • Create New...