Jump to content

maxbrand

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Kolla upp dead cat. Det hjälper väldigt mycket mot vinden, sen handlar det också om att placera mikrofonen smart.
 2. Hej! Hoppas någon här inne har lite erfarenhet från försäkring, jag har samlat på mig lite utrustning i mitt företag nu där jag filmar och klipper. Sitter på en c100, 17-55mm, 70-200 f4 IS, en dator och lite olika strögrejer, det tillsammans blir väl kanske något under 50 000. Jag är intresserad av att försäkra allt detta nu, och tänkte även att det vore najs med en försäkring som gäller även om jag hyr ut grejerna, tänkte kanske att man kan lägga upp en annons på filmprylar.se eller något åt det hållet och tjäna in lite pengar när man inte gör något och även låta andra använda mina fina pr
 3. Vad spännande! Ser framemot att se vad som händer. /M
 4. Det har gjorts på många olika sätt men vad som är populärt nu är att fejka speglarna genom att lägga greenscreen och sen sätta en bild på i efterhand som spegelbilden. Men ofta kan det lösas genom att vara lite fyndig med var man sätter kameran i bilden. Det är inte allt för sällan man kan se kameran i speglingar heller, kolla t ex på folk som kör bil med solglasögon på, där har jag i ett flertal filmer sett reflektioner av kameran och annan utrustning.
 5. Vad är det för optik?
 6. Nu förstår jag inte riktigt vad de två tidigare som svarat pratar om. Detta är väldigt simpelt. Gör en sekvens eller projekt eller vad det heter i Final Cut som du kör i 30fps. Sen när du har 60fps klipp som ska vara slow-motion så fördubblar du deras längd / halverar hastigheten. Det är allt. Slow-motion är skapad, smooth sailing.
 7. Tänk på hur ni ljussätter det hela. Oftast blir det bra om man har någon back-light eller hårt ljust tillsammans med rök.
 8. Hej! Lyckades tappa en (lyckligtvis) icke-essentiell del av min GH3 häromdagen. Jag har försökt hitta hur man beställer hem denna del till Sverige, men det framstår som att vi är mindre prioriterade än de privilegierade människorna i staterna. Här under har jag illustrerat vilken del som saknas och om någon skulle kunna hjälpa mig få tag på den skulle jag uppskatta det hemskt mycket! http://i.imgur.com/JArtAwn.jpg Tack!
 9. QNIX QX2710 LED Evolution ll SE Matte 27" SAMSUNG PLS 2560x1440 WQHD PC Monitor | eBay Samma panel som många 5-6000krs skärmar har. Bortagna komponenter som gör att all kalibrering får ske på grafikkortet samt ett dåligt stativ. Ett bra alternativ på budget, viss risk för backlight bleed finns, men den länkade säljaren är schysst.
 10. Hej! Såg att SF hade en liten tävling/anställningsintervju i form av att göra en recension. Så jag tog och gjorde en för skojs skull och med lite tur kanske jag kan få betalt för att kolla på film i sommar! I alla fall, kolla gärna på den och säg vad ni tycker. Om ni känner för det får ni självklart rösta på mig också. :) SF Biosommar 2014 /Max
 11. Det som förvirrar många är att det finns en skillnad på "bit" och "Byte". Byte=8bits. Bit skrivs med "B" medan bit skrivs med "b". Så 10 MB/s är 8 gånger så mycket som 10Mb/s.
 12. Det där är "moire", ett av de större problemen med Canon-kamerorna, enligt mig i alla fall. Det enda man kan göra är väl att göra det oskarpare.
 13. Hej Jonatan! Jag har ansökt om jobbet via eran hemsida, dock lämnade den inte mycket möjlighet för att visa min kompetens. Hur som helst hoppas jag att du kanske läser detta. Jag är en frilansande filmfotograf som lärt mig alla inställningar och funktioner på de kameror jag använt, även använt modifierad mjukvara på canon-kamerorna jag använt. Har även gjort olika tester för personligt bruk så att jag vet vad som är bäst för mig, skarpast, plattast, bäst färg, bäst dynamiskt omfång, etc. Jag är en pryl- och tekniknörd och skulle tycka att det vore väldigt roligt att knåpa med era kamero
 14. Tror det skulle vara förmånligt för dig att ge mer information, till att börja med var och när! :)
 15. Lägg in klippet i premiere. ctrl-c +ctrl-v några gånger längst uppe på ett lager ovanför allt annat.
×
×
 • Create New...