Jump to content

cfahlgren

Members
 • Posts

  4
 • Joined

cfahlgren's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag filmar både med GoPro (1080p 30fps samt 60fps) och en Canon 700d (1080p 30fps samt 720p 60fps). När jag sen ska redigera i Final Cut Pro X undrar jag om det bara är att importera de olika klippen och börja redigera? Säg att jag vill göra slowmotion av vissa 60fps klipp. Är det något särskilt man måste göra med inställningen av tidslinjen? Måste man bearbeta klippen som ska göras till slowmotion i något annat program före? Vill få mjuk slowmotion och kunna arbeta smidigt med olika klipp från olika kameror. Hur går jag tillväga?
 2. Hej! Har monterat en 500gb SSD i min Macbook Pro. Datorn flyter givetvis fint nu och det är dags att börja med videoredigering efter ett mindre uppehåll. Med nya FCPX så är hanteringen av media och events osv lite annorlunda. Som jag förstått det så kan jag ta del av alla mediafiler inom ett bibliotek från alla event och projekt inom det biblioteket? Stämmer det? Det jag vill ha tips från er om är hur jag ska lägga upp allt. Ska jag kopiera media till datorn medan jag jobbar med det och alltså ha bibliotek, event och projekt på min SSD i datorn? Eller är det smartare att låta bibliotek, event och projekt ligga på en extern hdd (vanlig 7200r/min hdd med firewire800)? Jag vill uppnå snabb och smidig redigering och ser fördel med att låta arbetet vara på ssd:n under tiden jag jobbar med det. Det jag är rädd för med detta är att datorn ska bli proppfull så småningom. Går det bra att flytta bibliotek till en extern hdd med innehållande event och projekt efter man är klart med arbetet? Ibland vill man jobba med flera olika videos samtidigt och risken är väl att man fyller en 500gb ssd då. Många gånger använder jag samma mediafiler i olika småvideos jag gör. Hur bör jag tänka då? Är det lugnt så länge det är under samma bibliotek eller måste det vara under samma event utan att det ska kopieras en massa och ta upp utrymme på hårddisken? Jag känner att jag inte riktigt har koll på det här med bibliotek, event och projekt och hur man smartast ska lägga upp allt för att ha en smidig och smärtfri redigering. Har tittat på en del förklaringar på youtube men alla säger olika om man ska ha allt på extern hdd eller på datorn. Kom gärna med tips och idéer om vilka fördelar det finns med olika sätt att hantera media och fcpx strukturen och förklara gärna så en nybörjare förstår :) Ursäkta om det blev rörigt!
 3. Jag undrar om det finns något smart och enkelt sätt att ta bort gamla projekt och alla tillhörande filer i Final Cut Express? Jag vill frigöra diskutrymme och har läst om att man ska radera ur de olika dokumentmapparna men finns det inget inbyggt sätt att radera projekt + filer? Känns ändå som det borde vara självklart kan man tycka då det tar upp oerhört mycket diskutrymme att redigera film. Om inte, så undrar jag om någon kan förklara vad jag bör radera för att bli av med gamla projekt och tillhörande filer.
 4. Hej! Jag har skaffat mig en Canon Legria HF200 och vill såklart konvertera om AVCHD till något smidigt format för smidigt redigering i Vegas pro 9. Har provat AVS Video Converter och konverterat till både wmv, avi osv men det hackar fortfarande i preview fönstret i vegas vilket gör det väldigt svårt att lägga in effekter och liknande på exakt rätta stället. Någon kunnig som kan säga mer utförligt vad jag ska göra för att kunna redigera smidigt och flytande i Vegas pro 9? T ex vilket format bör jag konvertera till och med vilket program. Samt vilka inställningar ska jag använda mig av i Vegas (och konverteringsprogrammet)? En annan fråga är vad man bör filma i, 50i eller PF25? Min dator är en (förstår att konvertering av klippen behövs): AMD Athlon X2 Dual-core QL-60 1.9GHz 4Gb Ram 32-bit system Grafikkort minns jag inte. Använder mig av Windows 7 för övrigt. Fler tips på hur jag ska göra steg för steg från kamera till att smidigt och flytande kunna sätta igång med redigering i Vegas? All hjälp är välkommen!
×
×
 • Create New...