Jump to content

FCPX - Libraries,events,projects på SSD eller extern hdd?


cfahlgren

Recommended Posts

Hej!

Har monterat en 500gb SSD i min Macbook Pro. Datorn flyter givetvis fint nu och det är dags att börja med videoredigering efter ett mindre uppehåll.

 

Med nya FCPX så är hanteringen av media och events osv lite annorlunda. Som jag förstått det så kan jag ta del av alla mediafiler inom ett bibliotek från alla event och projekt inom det biblioteket? Stämmer det?

 

Det jag vill ha tips från er om är hur jag ska lägga upp allt. Ska jag kopiera media till datorn medan jag jobbar med det och alltså ha bibliotek, event och projekt på min SSD i datorn?

 

Eller är det smartare att låta bibliotek, event och projekt ligga på en extern hdd (vanlig 7200r/min hdd med firewire800)?

 

Jag vill uppnå snabb och smidig redigering och ser fördel med att låta arbetet vara på ssd:n under tiden jag jobbar med det. Det jag är rädd för med detta är att datorn ska bli proppfull så småningom.

Går det bra att flytta bibliotek till en extern hdd med innehållande event och projekt efter man är klart med arbetet?

Ibland vill man jobba med flera olika videos samtidigt och risken är väl att man fyller en 500gb ssd då.

Många gånger använder jag samma mediafiler i olika småvideos jag gör. Hur bör jag tänka då? Är det lugnt så länge det är under samma bibliotek eller måste det vara under samma event utan att det ska kopieras en massa och ta upp utrymme på hårddisken?

 

Jag känner att jag inte riktigt har koll på det här med bibliotek, event och projekt och hur man smartast ska lägga upp allt för att ha en smidig och smärtfri redigering. Har tittat på en del förklaringar på youtube men alla säger olika om man ska ha allt på extern hdd eller på datorn.

 

Kom gärna med tips och idéer om vilka fördelar det finns med olika sätt att hantera media och fcpx strukturen och förklara gärna så en nybörjare förstår :)

 

Ursäkta om det blev rörigt!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...