Jump to content

_toveee_

Members
 • Posts

  21
 • Joined

_toveee_'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej Vi ska spela in flera kortfilmer, och håller på att lära oss grunderna i filminspelning. Vi har blivit tipsade om att skaffa en ntg-2 från Röde, och vi undrar om det verkar som ett bra val. Har ni några andra förslag vill vi gärna höra på dom också! Mvh Tove
 2. Tack Pontus! Nu verkar det faktiskt som att vi kommer få bidrag för mikrofon och ljus. - Röde ntg-2 blir det, vad säger ni om den? Verkar det okej? - Och sedan angående ljuset; vi har ju el att tillgå, och vi behöver en strålkastare med ett reglage så att vi kan välja intensitet på ljuset. Någon som har tips? Länka?
 3. Omständigheterna har förändrats (och förbättrats). Vi har nu tillgång till grannnens el!
 4. Tack för tipset och förklaringen. Vi får fundera mer på det här med en hazer, det verkar ju jättehäftigt. Sedan har vi redan pratat om en bounce-source, jag visste dock inte att det hette just bouce-source :) Tack! Men njaa... snygga behöver de nog inte vara. Huset ska vara öde, det enda ljuset som finns är några provisoriska lampor som karaktärerna har med sig. :) Och det här med elen löser sig perfekt. Vi har ett ödehus som ligger jämte ett bebott hus. Vi får tillträde till det tomma huset, och vi får dra el från grannen. Hur mycket bättre kan det bli?
 5. Sedan undrar vi även vart vi kan lära oss mer om grunderna i ljudinspelning till film. Finns det någon bra site att läsa på?
 6. Vi fick detta förslag igår, det lät som ett riktigt billigt alternativ. Men som Christian säger... kanske är det bättre att ta det mesta på plats? Kameran vi använder är en Canon Legria G25. Här är den: Canon LEGRIA HF G25 - LEGRIA HD-videokameror - Canon Svenska Den funkar väl tillsammans med en mick? Vi ska ansöka om bidrag från olika håll, men just nu ser det ut som att vi har upp till 1600 att spendera på micken. En Röde NTG-2 är några hundralappar dyrare. Vilken är den billigaste, men bästa, micken som ni kan rekommendera oss som vill kunna ta upp så mycket ljud det går på plats?
 7. Vi kommer ha inspelning under flera veckor, och det verkar som att vi kommer köpa en egen mick. :) Nu har vi dessutom fått vårt drömhus att spela in i, och dessutom vill grannarna gärna hjälpa till med elen. Så det här löser sig otroligt bra.
 8. Då verkar ntg-2an vara bra för oss. Japp, vi är totala rookies. Vi förväntar oss inget storslaget, utan vill bara prova och lära oss. Kan mycket väl hända att vi hyr utrustning med tanke på att vi inte vet vad vi har att vänta oss. Och ja, det ser ut som att vi ska fixa bom.
 9. Okej, och för oss nybörjare innebär detta?
 10. Okej, inte en aning gällande det där med phanom power. Men kameran vi har är Canon Legria HF G25.
 11. Vi har inget footage på huset tillgängligt ännu, men det är ett litet hus, lågt i tak, söndertrasade tapeter, kala rum, fuktskador, inga fönster, inslagen dörr... Ja, man ser på huset att det verkligen inte är använt som bostad på länge. Vi vill inspireras av ljussättning i Evil Dead (Se trailer: ) Vi kommer troligtvis att behöva använda oss av batteridrivna lampor, och vi vet att batteridrivna bygglampor säkert inte ger oss någon vidare kvalité. Men vi tar det vi har. Vi är ett glatt nybörjarteam vill bara testa lite. Och nu undrar vi hur vi går tillväga med de medel vi har. Möjligheten finns även att spela in på en plats med tillgån till ström. Då kan vi hyra bättre lampor. Grundläggande, hur gör vi? :)
 12. Tack så hemskt mycket, uppskattar verkligen ditt svar :) Jag tror att vi kommer kunna posta bilder under veckan, och så får vi försöka visa vad vi vill uppnå genom att visa filmklipp, som du sa. Eftersom vi har väldigt låg budget blir det nog bygglampa, billiga LED-paneler och stearinljus som gäller. Batteridrivna sådana, om det finns. Lampor alltså, inte stearinljus. ;) Vad blir billigast/smidigast då man inte har tillgång till ström?
 13. Vi spelar in direkt på kameran. :) Avgör det vilken typ av mikrofon vi bör köpa?
 14. Hej Lilla oerfarna filmteamet här igen. Vi ska göra en kort skräckis, och har en väldigt låg budget. 1. Någon menade att vi bör filma i dagsljus och redigera så att det ser ut som natt. Vad säger ni? 2. Vi kommer behöva lite olika sorters belysning antar jag. Många scener utspelar sig inomhus på natten i ett öde hus, där människorna tillbringar en hel helg fylld med hemska händelser. Vad tror ni vi kommer behöva ha för belysning? Vart får vi tag på det billigt? Är det något speciellt vi ska tänka på? Tove
 15. Tack så jättemycket Christian! Då vet vi vad vår mick kan prestera. Okej, men inte speciellt bra.. Kan du ge exempel på mickar på bara några få tusingar? Vi blev rekommenderad en Röde-mick för 1600 ungefär. Vet ej vilken, men låter det okej? Tack igen, snabba svar uppskattas :D
×
×
 • Create New...