Jump to content

Min

Members
 • Posts

  36
 • Joined

Everything posted by Min

 1. Gött alltså! Kommer tyvärr inte på något mer att säga just nu. Men Gött alltså!
 2. Hej! Sitter och pillar med en showreel för ljud i film. Har ingen riktig aning om hur de borde se ut om jag ska vara ärlig. Är jag på rätt väg? Kan jag göra den längre? Borde jag arbeta mer med övergångarna mellan klippen? Mvh Max
 3. Blå och orange Orange/Blue Contrast in Movie Posters | /Film :D
 4. Freesound.org - Freesound.org Do it!
 5. Känns som en utbildning som borde lära ut Max/Msp/Jitter. Gör den inte det blir jag lite konfunderad, med tanke på vilken typ av utbildning det verkar vara. Annars gillar jag att de använt ordet Audiovisuell, det är en bättre beskrivning av vad film är.
 6. Jag har läst en kandidat på tre år på en annan högskola och gick vidare i antagningen nu i år. Men det var ju inte dokumentärfilm. Har ingen aning om vad som krävs faktiskt då jag sökte för första gången i år.
 7. Riktigt bra monitorer faktiskt! Har ett par AKG K-701 hemma som hörlurar och de är så sköna att man aldrig vill ta av dem :D
 8. Ska du bara filtrera enstaka ljud med en EQ eller brusreduseringsplugg går det bra att använda hörlurar. Vissa kan till och med tycka att det är lättare att arbeta med tex EQ med hörlurar då du blir mer isolerad och kanske hör vissa mindre fel bättre. Ska du däremot mixa eller lägga på reverb eller andra effektplugins så blir det oftast ganska dåligt med lurar då mixen(hur stor effekt pluggen har på originalljudet, typ) brukar bli för stort och basen alldeles för hög. Om du ska hålla på med musik så skulle jag rekommendera monitorer.
 9. Jag har en udda dygnsrytm och brukar fokusera bättre på kvällar så det brukar bli det ibland.
 10. Hej, Tänkte att man kunde ha en allmän snacktråd för de som sitter uppe om nätterna och jobbar med film. Själv sitter man och ljudlägger en kortfilm på 15 minuter och ska upp till föreläsning kl 9 imorgon bitti. Men det är för kul för att man ska kunna sluta:) Älskar när ljudet börjar passas in och hela filmen kommer till liv, klockan 02:12 på en söndag. Händer det något mer därute?
 11. Ååååh :( Den titeln är underbar. Vill att det ska vara en komedi.
 12. Hmm... Testa att öppna upp det genom att höja de övre frekvenserna och skära bort allt under 80 Hz.
 13. Gillas! Hur gick det?
 14. Svårt att hänga med. Skriv lite mer målande och fixa ett flyt i texten så går det nog bra. Hmm...
 15. Jo var lite hetsig där i morse. Jag blev väll mest rädd för att de hade tänkte nöja sig med boomljudet i filmen..
 16. Varför ska ni ha en boom operatör om ni inte ska spela in någon dialog på plats? Hitta någon som kan göra en bra ljudläggning i efterhand istället.
 17. Tycker att det ser och låter bra här på min laptop iaf. Ser inte filmerna som musikvideor utan mer som något visuellt tillägg till musiken, fast då är det kanske en musikvideo, svårt. Hmm.. Fick lite Twin Peaks vibbar av den andra låten.
 18. Gjorde en enminutare om den här stackaren för ibland är det inte så lätt att komma ur sängen. Vi ville ge uppvaknandet ett värdigt ansikte.. Är ingen van klippare men gjorde så bra jag kunde. Kom gärna feedback och tips på hur man skulle kunna utveckla det :) Tackar.
 19. Min

  Fet action

  Lägger upp den här på forumet
 20. Ögon och öron blöder. Fixa ett riktigt team om du har ett bra manus! Finns säkert en del på filmcafé eller liknande som vill hjälpa till. Skulle inte förvåna mig en sekund om du lyckas som regissör men du behöver folk omkring dig som kan tekniken, annars blir det skit. Sjuka creds till att du lyckas dra ihop en sån här produktion ändå. Du är på helt rätt väg!
 21. Fullkomligt lysande! Skådespelet drar inte ner det en sekund utan förstärker snarare det komiska i det hela.
 22. Mår fysiskt dåligt av kameraljud på film. Det är som om något gnager på min trumhinna. Sen borde du inte linea(koppla direkt till ljudkortet) gitarren när du spelar in en slinga som den här. Det låter platt, onaturligt och saknar det där djupet som hade lyft filmen så mycket. Annars har jag inte mycket negativt att säga. Fixa bara ljudet till nästa film... Det gör med än du tror :)
 23. I full fart med klippningen! Jävlar i det alltså. Håll i hatten!
×
×
 • Create New...