Gå till innehåll

ellinor

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev medlem

Allt postat av ellinor

  1. ellinor

    S-VHS Kameror

    hmmm... det är ett himla arbete att bära med sig. Använde såna för fyra år sen när jag pluggade och det var rena mardrömsscenariot när vi skulle få med oss alla blylådor med kameror och sen lika många feta stativ på det. Och sen, visst har det sin charm att redigera analogt, men tänk vad mycket lättare man kan göra det för sig.
  2. Jag sitter och dregglar. Vill slänga iväg mina sparade slantar på en kamera (och senare kanske även en ny dator), (det var oväsentlig information). Hela den här grejen med hårddiskkameror, vad säger någon kunnig/intresserad om det? Vilka är nackdelarna? Känns som ett väldigt bekvämt sätt och när man googlar runt så ger det rätt positiva vibbar. Men vad ska jag tro på? Jag har isolerta mig själv från hela den här teknikutvecklingen under ett år så jag lär ha missat en massa fakta. Så sitter ni på några tips eller åsikter så är jag idel öra! Ha en underbar sista sommardag!
  3. ellinor

    Star Wars Episode III

    visst. jag måste också få lite tid att smälta det här. tycker filmen var ganska oljämn för att kunna dra ett betyg rakt över. det var bra, det var mindre bra, de där va cool, där va de rätt dåligt, å nu var det bra... Det började inte så övertygande.. lite av en allt för vanlig inledning på alla sex episoder. Lite mkt ljus på R2an. Lite för mkt "hej vi skojar vilt". Det här är mer ett actionäventyr än ett star wars - rymdäventyr. Sen blev jag besviken på hur det visade hela den kraftrubbningen Yoda kände under förräderiet och jedins s.k. "undergång". Det kunde man gjort så mkt snyggare, lägga tyngre vikt på den delen för den e fan så viktig. Men de man gjorde va att sätta en sammanbiten pressad min på mästaren. näe. nog med klagan. jag är positivt överraskad! men jag måste gå och se den igen för att kunna ge ett rättvist omdöme.
  4. La märket till att nån nämnt Natural Born Killers. Såg den igår och kom att tänka på den här tråden. Jag är helt kluven och vet inte vad jag ska säga om filmen. Den har ju verkligen allt, man har inte missat en enda basic-effekt. Ofta brukar det bara bli skit men i det här läget vet jag faktist inte. På nått sätt betyder varrenda effekt någonting. men ändå långt ifrån den "snyggaste", hur man nu ska definiera det i filmsammanhang.
  5. Jossa, det beror på vad du skriver på flyern. Vi fick in en del riktigt balla personligheter till vårt projektarbete i skolan.
  6. vi ordnade en casting och slängde ut flyers över hela sthlm =)
  7. såg också Den tunna röda linjen. otroligt snyggt filmat faktist. och tack för det, annars hade jag nog inte klarat av det långsamma tempot...
  8. Se till att bränna ner alla filer som har med projektet att göra. råmaterial, ljudklipp, projektfil, om du har flera timelines m.m (som data-disk). Det viktigaste är sen att du lägger allt på precis samma sätt på den nya hårddisken som på den du brände ifrån. dvs samma filer ligger i samma mappar, så projektet hittar filerna å du slipper en massa offline-sekvenser. Det gäller väl iof bara om du måste bränna flera skivor för att få över projektet. annars är det ju rätt bekvämt med en flyttbar hårddsik :)
  9. Hero var maffig! Handlingen försvinner nästan bakom de råtuffa, assnygga bilderna. Ringen-filmerna har sina höjdpunkter och motsattser. Man ser rätt lätt vart budgeten börjat sina. Men det finns verkligen inte mkt att klaga på.
  10. ellinor

    skate film

    Skate å SKA, ska det inte vara så? =) Nine inch nails å Millencolin, se, där e vi på spåret. Lite punk-surf-ska skulle väl sitta fint ;) Vandals - Go! är min favorit när de ska va ljud på film!
  11. Nu invarderar ellinor voodoofilms-forumet med alla hennes problem och gåtor! Den här gången handlar det om Quicktime, mediaskin och flash! kanske lite mer åt flashhållet... För att göra ett mediaskin i QT lägger man ju helt enkelt till ett extra videotrack i *.pic, samt ett flashlager som ska styra kontrollen med play start stop osv. Det fungerar med helt vanliga actionscript har jag nu kommit fram till ;) Men jag hittar omöjligt nått bra sätt att fixa ett "stänga ner/avsluta" actionscript. Har någon koll på vad för actionscript man har för att stänga av och avsluta en fristående flash t.ex? för det borde vara något liknande... jag vågar inte ta för givet att folk ska fatta att man stänger av ett videoklipp med ett annorlunda mediaskin genom höger musknapp och avsluta.
  12. ellinor

    Streamservrar?

    Säger du det? Ja jag jobbar väl vidare på det då!
  13. Jag antar och hoppas att den är okomprimerad eftersom jag inte ställt in nån speciell kompressor (vad jag kan minnas!). Men just de där steget från exportering till DVD har jag aldrig gjort förut, så jag tackar så hemskt mycket för infon. Jag frågade aldrig om den men du fattade visst mitt problem ändå ;) Sökte runt lite på nätet och i olika forum för att lösa problemet men de verkade som ungefär en person till i världen haft samma problem, å den sidan med svaret existerade inte längre. Lycka. Det låter konstigt, eftersom svartrutan ändå borde vara rätt vanlig. DVD program blir nog encoder om jag får ordning på det hela. hur som helst, tack så mkt! du är en pärla!
  14. 7.0 det stoppade precis vid första svartrutan. jag gjorde en fuling för att få filmen exporterad och tog bort mina svartrutor. Men det skulle va fint å veta vad problemet är till nästa gång. Jag suger visserligen på exporteringsformat å så. Så just nu exporterar jag till samma kvalitét dom DV, blir en avi. Ingen mpeg2, de hette nått intervideo har jag för mej..direkt från Pro ja. Kan de hjälpa kanske? tack
  15. ellinor

    Lugna mig!

    linsen mot solen ska inte orsaka nån skada under 3 sec, men du ska undvika att rikta sökaren i direkt solljus.
  16. hejsan! Jag är inget geni på hur man streamar video å grejer över nätet direkt, men jag har läst på lite i min tjocka Quicktime bok! Alla deras förslag på länkar till s.k. "streamservrar" va dock för gamla och sidorna existerade inte längre. Jag har ett webhotell på B-one men som jag antog kan man inte streama över deras server. Men kom till saken då elli! Jo, jag undrar om någon vet, antingen något om de här streamservarna, eller om ni har någon länk till en gratis streamserver... eller är de så illa att jag verkat fatta allt fel? inte omöjligt alls ;) tack tack!
  17. ellinor

    Gymnasie

    jag kan bara rekomendera det jag själv läst. alla andra vet jag inte mycket om... Men som någon tidigare sa, det är ofta vad du själv gör det till och hur pass seriös du är. problemet jag stött på och hört om är att många som tyvärr väljer linjen nu gör det för slappheten de får om de tar det oseriöst. hamnar man med dessa personer är det inte roligt! hur som helst, så pluggade jag på Riddarfjärdens mediagymn. i sthlm. Inte så många som hört om det kanske. Fördelar: - orienteringskurs, A-B-C kurs i den valda inriktningen (Rörlig Bild för dig då kanske) - Analog redigering (Låter kanske skumt men de är den kunskat jag värdesätter mest från gymnasiet. du lär dig verkligen TÄNKA "redigering", inte bara att flytta klipp på en tidslinje) - BRA lärare. - Härlig å mysig miljö - TV studio - Små klasser och jag glömde det bästa. 15 veckors praktik samt gratis tillgång till Mediecentrum. Du redigerar i Final Cut Pro, och jag hoppas och tror att eleverna nu slipper IMovie. Postredigering i adobe after effects. ev. redigering i Media100 Nackdelarna är att skolan blivit så mkt större. När jag gick var det tre klasser i de tre årskurserna. Nu har de utökat med sam-medialinje. Jag skulle också vela testat fler redigeringsprogram... Men jag talar gärna gott om Riddarfjärden. Jag trivdes jättebra hela tiden, och längtar stundtals tillbaka! Fråga gärna. Lycka till!
  18. Hej allesammans! Jag har ett problem som är ganska brådskande (med tanke på att jag har en dvdbrännare hemma i två dagar till!) Jag håller på att exportera en film, då den plötsligt stannar upp/alt. hänger sig på samma ställe varje gång. Det handlar om en fade från en videoruta till svart bildruta. Jag förstår verkligen inte vad det är den stör sig på. Allt är renderat och borde fungera. Finns det t.ex. något speciellt man ska göra med de svarta bildrutorna för att exporteringen ska fungera? Mkt mkt tacksam för svar! elli
×
×
  • Skapa nytt...