Jump to content

Robilibob

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. nån som vet när man får reda på om man kommit in på fridhem? ungefär sådär? har nämligen några andra skolor jag måste lämna besked till i maj månad...
 2. vadå, har de skickat ut brev till dem som ska på inträdesprov? har nämligen sökt men inte fått nåt svar från dem.
 3. Kan inte hitta nåt som säger att de skulle syssla med dokumentärfilm?
 4. fett! visste inte om katrineberg, tackar för tipset, verkar vara en bra utbildning! Skriv JÄTTEGÄRNA flera skolor om ni vet nåra:)
 5. tycker utbudet verkar vara rätt tunnt faktiskt. Ska söka till Fridhem och Malkom, men det är det. Skurup tar ju inte in i år och Kalix verkar ju vara rätt intriktat på tv?(som jag tycker är mindre roligt) finns det nåra fler, lagom seriösa skolor man kan söka? ska helst inte kosta 1000000 miljoner kronor att gå en termin heller... Vill söka fler än 2 för det suger ju om man inte kommer in på nån och får vänta ett år till med att söka:(
 6. ok, skitbra svar! jag jobbar som stillbildsfotograf så stillbilder är inga problem att fixa:) skriv gärna mer om nån har nåt att lägga till!
 7. "När du söker till Film- och videolinjen skall du skicka med arbetsprover i form av film (på DV eller DVD), fotografier och manus som visar prov på din förmåga att uttrycka dig i dessa tekniker." Detta står på molkoms hemsida, det jag inte fattar är om manuset ska vara det till filmen man skickar in eller om det ska vara ett manus som ingen gjort nån film av än? och vadå för fotografier, typ storyboard eller nåt eller vill de bara se stiliga bilder man tagit med stillbildskamera? och ska man skicka in flera filmer eller bara en? många frågor, vet, men jag skulle behöva ha svar på detta!
 8. som rubriken säger så letar jag efter ett program som kan konvertera quicktime till wmv... Sitter på mac och har inte lyckats hitta nåt:(
 9. Har hållit på med ett projekt nu ett tag och när jag nu satte mig ner vid datorn för att finslipa det sista så är bara timelinen borta! likaså det ena klippfönstret. När jag går upp till windows i menyn så är "timeline" grått och går inte trycka på. Någon som varit med om något liknande? Kan det ha något med att jag inte registrerat FP?
 10. Har en låt som hackar till ibland när jag kör den i final cut! när jag spelar den i itunes låter den utmärkt! Undrar vilka som är de optimala "inställningarna" för en ljudfil i final cut och hur konverterar jag den lättast? det är inte datorn som är felet,, har en sprillans ny g5:a.
 11. min kompis hade samma problem med sin samsungkamera, vet inte vad felet är, kanske märket;) Har det funkat innan eller är det första gången du försöker?
 12. Min videolärare sa att man får bäst resultat om man spelar in en dialog med 1 kamera och spelar in dialogen flera gånger från olika vinklar. Detta låter väldigt ologiskt tycker jag, borde det inte vara bättre att använda 2 kameror som man filmar samtidigt med? Hur gör man i större produktioner egentligen?
 13. Har ni några bra tips på var/hur man kan få tag i skådespelare för amatörfilm? Hur brukar ni göra?
 14. Vad är det egentligen för skillnad på "filmsmink", alltså sånt smink som finns på vissa välsorterade filmhemsidor och vanligt smink som man kan köpa på åhlens?
 15. Någon som är någorlunda insatt i film- och manusvärlden som har lust att spåna och hjälpa mig med en filmidé? Jag och två andra ska nämligen göra en film som projektarbete i skolan och vi har en idé och ett budskap med filmen, men det är några saker som är lite oklara. Snackar gärna på MSN messenger, min email är theflatlander86@hotmail.com Adda mig om ni har lust att hjälpa en vilsen själ =) Skulle verkligen uppskatta det!
×
×
 • Create New...