Gå till innehåll

Robilibob

Medlemmar
  • Inlägg

    33
  • Blev medlem

Allt postat av Robilibob

  1. nån som vet när man får reda på om man kommit in på fridhem? ungefär sådär? har nämligen några andra skolor jag måste lämna besked till i maj månad...
  2. vadå, har de skickat ut brev till dem som ska på inträdesprov? har nämligen sökt men inte fått nåt svar från dem.
  3. Kan inte hitta nåt som säger att de skulle syssla med dokumentärfilm?
  4. fett! visste inte om katrineberg, tackar för tipset, verkar vara en bra utbildning! Skriv JÄTTEGÄRNA flera skolor om ni vet nåra:)
  5. tycker utbudet verkar vara rätt tunnt faktiskt. Ska söka till Fridhem och Malkom, men det är det. Skurup tar ju inte in i år och Kalix verkar ju vara rätt intriktat på tv?(som jag tycker är mindre roligt) finns det nåra fler, lagom seriösa skolor man kan söka? ska helst inte kosta 1000000 miljoner kronor att gå en termin heller... Vill söka fler än 2 för det suger ju om man inte kommer in på nån och får vänta ett år till med att söka:(
  6. ok, skitbra svar! jag jobbar som stillbildsfotograf så stillbilder är inga problem att fixa:) skriv gärna mer om nån har nåt att lägga till!
  7. "När du söker till Film- och videolinjen skall du skicka med arbetsprover i form av film (på DV eller DVD), fotografier och manus som visar prov på din förmåga att uttrycka dig i dessa tekniker." Detta står på molkoms hemsida, det jag inte fattar är om manuset ska vara det till filmen man skickar in eller om det ska vara ett manus som ingen gjort nån film av än? och vadå för fotografier, typ storyboard eller nåt eller vill de bara se stiliga bilder man tagit med stillbildskamera? och ska man skicka in flera filmer eller bara en? många frågor, vet, men jag skulle behöva ha svar på detta!
  8. som rubriken säger så letar jag efter ett program som kan konvertera quicktime till wmv... Sitter på mac och har inte lyckats hitta nåt:(
  9. Har hållit på med ett projekt nu ett tag och när jag nu satte mig ner vid datorn för att finslipa det sista så är bara timelinen borta! likaså det ena klippfönstret. När jag går upp till windows i menyn så är "timeline" grått och går inte trycka på. Någon som varit med om något liknande? Kan det ha något med att jag inte registrerat FP?
  10. Har en låt som hackar till ibland när jag kör den i final cut! när jag spelar den i itunes låter den utmärkt! Undrar vilka som är de optimala "inställningarna" för en ljudfil i final cut och hur konverterar jag den lättast? det är inte datorn som är felet,, har en sprillans ny g5:a.
  11. min kompis hade samma problem med sin samsungkamera, vet inte vad felet är, kanske märket;) Har det funkat innan eller är det första gången du försöker?
  12. Min videolärare sa att man får bäst resultat om man spelar in en dialog med 1 kamera och spelar in dialogen flera gånger från olika vinklar. Detta låter väldigt ologiskt tycker jag, borde det inte vara bättre att använda 2 kameror som man filmar samtidigt med? Hur gör man i större produktioner egentligen?
  13. Har ni några bra tips på var/hur man kan få tag i skådespelare för amatörfilm? Hur brukar ni göra?
  14. Vad är det egentligen för skillnad på "filmsmink", alltså sånt smink som finns på vissa välsorterade filmhemsidor och vanligt smink som man kan köpa på åhlens?
  15. Någon som är någorlunda insatt i film- och manusvärlden som har lust att spåna och hjälpa mig med en filmidé? Jag och två andra ska nämligen göra en film som projektarbete i skolan och vi har en idé och ett budskap med filmen, men det är några saker som är lite oklara. Snackar gärna på MSN messenger, min email är theflatlander86@hotmail.com Adda mig om ni har lust att hjälpa en vilsen själ =) Skulle verkligen uppskatta det!
  16. Robilibob

    Mentor, bollplank.

    Kan tyvärr inte hjälpa dig, skulle bara säga att jag är i samma situation som du. Jag och två kompisar ska göra en kortfilm som projektarbete. Vi har en idé som vi håller på och skriver ihop till en synopisis och vi väntar oss att filmen kommer att bli 10-20 min lång. Skulle va skönt att ha någon van filmmakare att bolla lite med, få feed back etc. Hör av er, snackar gärna på msn!
  17. Kan någon förklara på svenska så man förstår vad detta innebär? Vet bara att det har något med bilden att göra:-/ Tack.
  18. Stillbildsfotografin har bl a nikon D70 och canon eos 300d, helt enkelt digitala stillbildkameror som man kan byta objektiv på. Har videokameran någon motsvarighet? Alltså en digital videokamera man kan byta objektiv på, fixa med skärpa osv?
  19. Någon som har detta och har några bra tips på inställningar eller presets man kan använda sig av som ger ett bra resultat? Har testat lite men jag har svårt att se så stor skillnad på resultatet=/ Vill alltså att bilden ska se ut som film; röra sig som film. Lite mer info här: http://www.digieffects.com/frames/cinemotion/cinemotion.html
  20. Opus Du har rätt. Men så här ligger det till: Jag och en kompis skulle gjort en dokumentärfilm om en pyroman som härjade här i trakterna för ca 20 år sedan. Historien är väldigt speciell och unik men jag avböjde ideén efter att ha läst igenom massa papper om det. Det var omöjligt att hitta ett bra syfte med filmen! Samt att det hände för 20 år sedan och att hela grejen är fruktanvärt tabu så det skulle vara omöjligt att hitta folk att intervjua. Pyromanen sitter förövrigt på psyket. Så nu satt vi och diskuterade och vi kunde verkligen inte komma på något bra så jag tänkte att någon/några på detta forum kunde hjälpa oss att spåna lite. Nu har vi splittrat gruppen så och nu ska jag göra en spelfilm med två andra.
  21. Jag går tredje året på mediegymnasiet och vecka 45-46 ska vi ut på praktik. Förra gången var jag på Smålandstidningen vilket inte var sådär megakul. Så nu undrar jag om någon vet var man kan höra av sig om man vill vara med vid en filminspelning eller liknande? Skulle mest bara bara kul att se hur det går till när man spelar in en film, förväntar mig inte att jag skulle få stå bakom kameran direkt;) Jaja, säg till om ni har några heta tips!
  22. Snälla, hjälp mig spåna på ett ämne! Jag och en annan i min klass (vi går tredje året på mediegymnasiet) ska göra en dokumentärfilm som projektarbete. Vi är båda oerhört intresserade av video och film men vi kan verkligen inte komma på ett bra ämne, hjälp oss snälla!
  23. Hur rengör jag linsen på min dv-kamera på bästa sätt? vill, få bort allt smådamm men jag vill inte skada linsen på nåt sätt.
  24. Har en kamera av märket AGFA, AGFA ISOLETTE, står det på den. Den är riktigt gammal och jag har aldrig fotat med den. Tänkte försöka mig på det, men min fråga är: Hur ska jag göra för att få bilderna rätt exponerade? Här är en bild på kameramodellen: http://www.paulfvs.dds.nl/photo.html Man ställer ju liksom in bländaren och slutartiden helt manuellt utan att veta om mängden ljus blir lagom. Någon som har någon erfarenhet av såna här kameror? Behöver man någon slags ljusmätare för att ta med den? Är med på hur man ställer in bländaren, men slutaren är värre, den funkar men jag vet inte hur man ser tiden, alltså hur länge den tar in ljus. All hjälp uppskattas. /Robin
×
×
  • Skapa nytt...