Jump to content

"Jag söker en film som heter ... av ... vart kan jag hitta den?"


jmalmsten

Recommended Posts

Alloj alla här...

 

jag tänkte för ett bra tag sedan att jag skulle försöka se picassos äventyr igen... men hitintills har jag gått bet... jag har försökt med både lagliga och olagliga vägar men utan resultat...

 

Är det någon som vet varför den är så bortblåst när den ändå har hyllats så pass varänn man läser om den? det enda jag hittar är en ungersk sida (http://www.dvdfutar.hu) som enligt imdb's forum har en med svenskt tal och ungersk text... men går det att beställa därifrån till sverige... och varför har Ungern (?) av alla ställen den enda kända dvd-utgåvan??? eller är det en VHS-master som använts? Jag förstår inte...

 

Någon som har koll? just att den är så onåbar gör det hela mer frustrerande... Det är ju fullständigt "KAPUTT!"

Link to comment
Share on other sites

Det hände mig med att just den film jag ville se, är helt utgången från marknaden. När jag ville se starwars (!!) en gång fanns den inte i hyrbutikerna eller i affärerna. Helt putsväck. Senare kom starwars på DVD så det skulle vara förklaringen menade butiksinnehavaren. Alien var borta ett kort tag med, och härom året ville jag se "Staden med de glömda barnen".

Ibland glimrar det till och "förlorade" filmer går upp på teve i nån parabolkanal. Jag har inte en aning, men det är frustrerande. Appråpå det, så spricker här fildelarna största argument om större utbud i fildelningssverken. Där finns den inte heller att finna.

Link to comment
Share on other sites

starwars var väl SF röd, och innan re-releasen '96 var det väl Transfer (vilket var samma sak). De har alltid dragit tillbaka titlar efter visst länge och gjort att gamla klassiker försvunnit från marknaden. Terror på Elm st. 1 är ett annat exempel som bara försvann och var borta under nästan hela 90-talet ända till den släpptes på DVD.

 

har ingen aning om varför de gör på det sättet, kanske köper de bara rättigheter att distribuera filmerna under visst många år?

 

iaf är SF röd/Transfer en av de största anledningarna till att jag har en filmsamling hemma.

Link to comment
Share on other sites

Svenska Ords mästerverk - borde inte den finnas tillgänglig på DVD? Verkligen inte? Tråkigt då. Bra att man fortfarande har VHS-spelare och två kopior av den.

 

Tack o lov så är Picassos äventyr just en sån film som verkar dyka upp på SVT med jämna mellanrum . . . så där en gång vart femte år eller så. Nu var det ett tag sen, så det dröjer nog inte alldeles för länge.

Link to comment
Share on other sites

jag fick den av morsan i födelsedagspresent igår.

 

men den har ju funnits förut på dvd. jag vet att jag sett den för uthyrning för tre-fyra år sedan på Casablanca vid Vasa/Victoriagatan i Göteborg.

 

Grattis i efterskott :)

 

Har för mig att den har funnits på norsk DVD med svensk text (tal också?) ett bra tag.

Link to comment
Share on other sites

Jag ser nu att det skall komma en box med Caprinos äventyrliga värld. I boxen kommer riktiga pärlor som Flåklypa grand prix, Karius och baktus, Hundliv, Den ståndaktiga tennsoldaten, Klas Klättermus, Pojken som åt i kapp med jätten och många många fler.

För oss som växte upp med moral-barnprogram är Karius och baktus, två troll som bor i en tand och arbetar hela dagen med att utöka boningen med hackor och spadar, en riktig tripp. Undrar om de inte körde karius och baktus i skolorna med, på 8 mm filmkamera och efter föreställningen låg hela rullen som ett garnnystan på golvet?

Link to comment
Share on other sites

eyyyy karius och baktus... Deeen har jag skymtande minnen av... lite off topic kom jag då å tänka på att i universitetets filmvisning i egen biograf visade dom, som förspel (no pun intended), en sexualundervisningsfilm som jag kom ihåg att jag sett i fullaste allvar under högstadiet, och nu när vi såg den var det som om självaste trey parker och matt stone hade kunnat göra något mer övertydligt och humorfyllt med underbältetskämt... Hela salongen skrattade hejdlöst under hela "undervisningen"... Ahhh så många pärlor som gått förlorade i skolors arkiv:D

 

konserven: Dammit,,, man hinner inte mer än säga att en film är totalt försvunnen förrän någon hittar en kommande dvd med restaurering och bonustillägg... Det hände med Blade Runner (kommer i oktober och directors final cut 4dvd nästa år), Starwars Original cut har jag ju hört ska komma till alla original trilogi-fans förtjusning, Metropolis, snart kommer väl THX 1138 också utan lucasfiering i restaureringen... eller en svensk barnfilmslansering av Angels Egg.

 

gorse: det som retar mig med starwars var att man ströp tillgången av orginalklippningen och ENDAST släppte en reviderad och "utökad" utgåva med en massa "förbättringar",,, men enligt rykten så ska detta åtgärdas... enligt rykten iallafall -.-..... staden med det förlorade barnen? den där franska arty-filmen, La Cité des enfants perdus? den ska väl inte vara omöjlig att få tag på?

Link to comment
Share on other sites

Ja, helt riktigt. Fransk film med Ron Perlman (Hellboy mfl). http://www.imdb.com/title/tt0112682/

 

Jag letade och letade och det slutade med att en kompis hade en region1-skiva jag fick låna. Fransk film med engelsk undertext.

 

Men, jag tycker det känns som marknade bokstavligt talat översvämmas av ny releaser av alla möjliga filmer. Jag kommenterade i en annan tråd att 20th centry classics var tapsetserad i hela filmbutiken när jag passerade efter jobbet. Jag köpte The fly och the return of the fly. Men de flesta andra titlar hade jag aldrig hört talas om. Min konspiration är att marknaden översvämmas av nya och gamla titlar fort som tusan innan ny mediastandard tar över branchen. Nån som minns drivorna med VHS-band innan dvdn blev standard?

Link to comment
Share on other sites

Jag har sett DE FÖRLORADE BARNENS STAD stå i hyllan i Movieline Göteborg. Så visst finns det en reg. 2-utgåva.

 

Angående originaltrilogin från STAR WARS så stämmer det att de skall ge ut en dubbeldisc-utgåva med den nya och gamla original versionen. Den kommer den kommer om några veckor och kommer (enligt discshop.se) endast finnas att köpa till årskiftet. Finns att förhandsboka.

Link to comment
Share on other sites

Arrhg!! När då? När jag letade fanns ingenting om staden med de glömda barnen, jag till och med ringde flera distributörer. Kollar jag på discshop nu står det releasedatum 2006-11-29 medan en region4 utgått ur sortimentet. Undrens tid är inte förbi. Starwars finns med i cdmedias lilla tidning som brukar ligga ute i butikerna.

Link to comment
Share on other sites

hehe... Jag kanske ska döpa om tråden till "förlorade filmers tråd" ;)

 

andra filmer som varit förvånansvärt svåra att få tag på (både lagligt och olagligt) är James Bond-filmer (nästan alla är slutsålda:() men den kommer nog igen till Casino Royale-släppet, och på ginza finns en låda med 40 skivor (20 dubbeldiscutgåvor) som nyss släppts för runt 3000, men hitintills inga lösa filmer...

 

det är underligt det där att populära filmer bara faller ur omloppet... troligtvis pga utgående avtal och liknande... men men...

 

och som gorse sa, troligtvis vill dom också mjölka ur det sista ur dvd-marknaden innan formatbytet (vilket det nu blir... blåsken eller harley-dvd)

 

nästa steg tycker jag sen är att fimpa regionskodningen, eftersom den är bara till mer besvär än nytta för konsumenter som faktiskt fortfarande vill köpa filmer istället för att ladda hem dom...

 

men ska jag göra så att jag byter trådnamn till "förlorade filmers tråd" så kan vi fortsätta leta filmer åt varandra? :D och då inte leta vad dom heter, utan vart man möjligtvis kan hitta dom eller om man vet varför en viss film försvunnit från marknaden.

Link to comment
Share on other sites

Idag hem från jobbet fick jag åter bekräftat att man nog försöker mjölka de sista pengarna. Boxar för 99-199 kronor styck. Men vilka skittitlar!! Amerikanska serierhjältar jag aldrig hört talas om, wwII in color, osv. Inte en film jag kände till. Möjligen var kanske Ulitmate edition Robocob en box med riktigt namn, men knappast min favortbox.

Link to comment
Share on other sites

Vad sägs om att klistra den här tråden och döpa om den till "Hjälp mig hitta filmen"?

 

Så kan detta vara en tråd där alla frågor om dvd-utgåvor och dylikt tas upp. Så slipper man starta en ny tråd så fort man vill hitta en film. Man kan även använda denna tråden när man söker efter en film men inte vet vad den heter.

Link to comment
Share on other sites

Vad sägs om att klistra den här tråden och döpa om den till "Hjälp mig hitta filmen"?

 

Så kan detta vara en tråd där alla frågor om dvd-utgåvor och dylikt tas upp. Så slipper man starta en ny tråd så fort man vill hitta en film. Man kan även använda denna tråden när man söker efter en film men inte vet vad den heter.

 

Tänkte precis föreslå samma sak (fast i en ny tråd ;)). Kan fråga saker som; "Vart kan jag få tag på denna filmen?" men kanske också "Vill ha ett tips på en bra krigsrulle, snälla hjälp!!!!!1111!"

Link to comment
Share on other sites

jaja... men nått sånt kan ju inte jag göra som är bara vanlig användare... det är upp till admins att ta sånt beslut... Det hela kom bara upp eftersom picasso snabbt hittades och det gick över till förlorade barnens stad...

 

men om det så blir så tycker jag att det då är önskvärt att det i översta inlägget ligger en kontinuerligt uppdaterad lista på dom filmer som hittats och vart dom nu finns... så att inte tråden växer till 25 sidor och det börjar gå rundgång på folk som letar efter samma filmer om och om igen... som greenscreenfrågorna i compositioning-forumet...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...