Jump to content

Jossa

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Studerar
 • Name
  Josephine

Filmskapande

 • Influences
  S.Coppola, Burton & Tarantino
 1. Man måste tänka på ljussättningen, det är därför man filmar med en kamera. Från ett bildutsnitt kanske man vill ha skarp kontrast i ansiktet på en skådis, från ett annat kanske bara bakgrundsljus. Om man har flera kameror samtidigt kan man inte justera sådant.
 2. Jossa

  Film-lek

  Lost in Translation
 3. vad bra för det tåls att tänka på när man inte direkt har råd att betala skådespelarlöner
 4. Ellinor--> Om man ordnar en casting öch ansöker om skådisar genom flyers, internet m.m. är det många bra skådisar som dyker upp även om de inte skulle få betalt för att medverka i filmen med tanke på att det är en amatörfilm?
 5. Jossa

  Gymnasie

  Växsjö ligger väl nånstans därnere i södra Sverige? I alla fall så har de ett TV gymnasium med riksintag ifall jag inte minns fel.
 6. Jossa

  Gymnasie

  [citat=lilla_farbrorn]Gymnasiet på Gotland heter Elfrida Andrée, jag sökte och kom in men jag ville inte flytta till gotland. Så istället går jag på täby enskilda utanför stockholm som ska ha en av landets bästa medialinjer. Jag trivs bra där i alla fall.[/citat] Precis likadant för mig. Jag kom in men jag orkade inte flytta iväg till gotland. Jag tror att de har något slags filmgymnasium i Umeå..
 7. du kan få låna min pappa, ha är en gubbe
 8. wow, vad häftigt! ska du åka dit?
 9. Jag har för mig att ett ställe som heter barnens ö ligger nånstans nära södertälje. Där hyr dem hus till exempelvis skolklasser´(vet detta eftersom jag själv varit där). En av dessa stora gårdar används inte längre och ser rätt så spöklik ut på natten. Ni borde gått o väl få använda detta hus, det är nog bara att ringa dem som har hand om organisationen. När jag var där försökte våra lärare lura i oss att en gammal gubbe bodde där genom att tända en lampa i fönstret högst upp. Fan vad larvigt det var!
 10. Kanske borde skrivit det här inlägget i filmhändelser..?
 11. Hej! Den 10/9 ska jag såklart iväg och titta på stockholmskvalet till Novemberfestivalen. Tyvärr ställer jag själv inte upp så därför undrar jag vilka som gör det? Vilka filmmakare från Voodoo ska vara med och tävla? Vilka filmer bör jag inte missa?
 12. Jossa

  "Kåt"

  haha, tänk att som tjej få reda på killars vardag.
 13. Jossa

  Tävling

  Jag tycker att TDA´s ide var intressant.
 14. ja, filmmusik är ju jättebra. Jag gillar allt ni har tagit fram men måste också skriva till ett till soundtrack som är jättebra och passar filmen så bra. William Ross, Tuck everlasting
 15. Jag gillar din historia, den kan nog bli en bra film. Som det tidigare påpekats så bör du skriva bättre presentationer så att man vet någorlunda vilka människorna är. I din story står det att hon går till trappan och lyssnar till föräldrarna som bråkar. Vad bråkar de om? Är det väsentligt till historien att de bråkar? Är det deras bråk som gör att hon känner sig ensam? Anledningen till att jag just reagerade på det var att hon blir arton senare men föräldrarna är fortfarande tillsammans. Fast det kanske är en väldigt dålig stämning i hemmet? Även om jag tycker att din historia är bra tyck
×
×
 • Create New...