Jump to content

music

Members
 • Posts

  128
 • Joined

Everything posted by music

 1. http://www.avanquest.com/UK/education/reference-special-interests/General-interest/Write_Your_Own_Novel_-_Standard.html Här finns ett program som håller reda på det mesta medan du skriver och hjälper dig med både gestalter och tillfällen . Dock inte formatering enligt manus standard. Jag fick det nästan på köpet vid ett annat tillfälle så jag har inte provat ännu, så skyll inte på mig om det är fel grej men £10 är ju inte nån förmögenhet heller. Music
 2. Jag har läst eller sett på film, minns inte men det var i alla fall 6 man i ett sportflygplan som kastade ut en flaska som naturligtvis träffade en vacker kvinna i huvudet så hon dog. Hennes man blev riktigt arg och elak och hämnades. I det ena fallet som är det enda jag minns hade han smort någon slags avföring på en spik som stack ut från en dörrpost där offret skulle igenom flera gånger och naturligtvis river sig på spiken. Bara ett ytligt litet sår som utvecklas till blodförgiftning och besvärande död. Kommer nån ihåg filmen så meddela gärna titeln för jag vill minnas att den var sevärd alternativt läsvärd om det var en bok. Nej det måsta ha varit film eller så har jag tänkt mig in i boken i svartvitt, knappast troligt. Dom andra morden var också välplanerade och sofistikerade om jag minns rätt. Music
 3. Hej på er alla. Nu måste jag ställa en fråga. På vilken sida eller vilken "kurs" man än befinner sig i filmvärlden så står det att i manus får det absolut inte finnas några tekniska instruktioner för det hämmar både regisören och fotografen i det kreativa arbetet. Nu till den självklara frågan. Vem ritar man storyboarden för, om inte fotograf eller regisör får störas i sin kreativitet? Music
 4. zimonize vet inte om jag stavat rätt men det skall vara hårdvax en rund vit och blå burk. Används i båtsamanhang också. Man har det på rutorna. Music
 5. Har läst igenom inläggen och undrar varför man inte kan röra på bänkarna och bara lite för då vill den som siter på bänken kompensera och rör sig också lite, borde se naturligt ut. Vill man inte skruva loss bänkarna så lägg på en skiva som går att gunga lite. Sen när det gäller "filmen i fönstret" har jag tänkt på i ett annat samanhang och tror det är viktigt ett filmen från bilen är tagen i rätt vinkel. Om man sitter i färdriktningen och har fönstret framför sig till vänster så möter man "filmen" men filmar man mig från andra sidan cupén så åker man ifrån "filmen". Man får nog filma samma sträcka från tre olika vinklar när man kör bilen. En gång med kameran riktad snett bakåt, en snett framåt och en rakt åt sidan. För övrigt ett intressant projekt. Music
 6. På tyska ebay. http://cgi.ebay.de/Funkmikrofon-FUNK-MIC-Ansteck-Mikrofon-Empfaenger-AKKU_W0QQitemZ290207358648QQihZ019QQcategoryZ75958QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262 Funkmikrofon FUNK MIC Ansteck-Mikrofon Empfänger AKKU Jag köpte en sådan här mest av nyfikenhet. Fullständigt värdelös som mic men utmärkt för att ha som komunikation eller om man tänker göra nåt sync jobb efteråt. Gick på en dryg hundring med frakt om jag minns rätt. Music
 7. Det går att klick ner en rad till 4 m
 8. 709059 Det förträffliga julavaruhuset. 4 meter teleskopskaft 169 kronor. Tyvärr inte på postorder.
 9. Hej. Jag har en lindrig tinnitus och den består av en ton liknande den son chassit på en tjock tv ger ifrån sig. Ca 1500 hz pluss att det brusar runt den frekvensen. Själva tonen är ren kanske till och med en sinus men som sagt det brusar lite runt omkring. Jag kan tänka mig att det skulle vara infernaliskt jobbigt om den var starkare än den är nu, så fläska på lite om det skall vara en som lider rejält.
 10. Företaget skall tillhandahålla såväl företag som almänheten tjänster innom ?????? Nåt i stil med det skrev jag men det är 18 år sedan, borde funka fortfarande. Frågetecknen är naturligtvis din egen inriktning min var "konsulttjänster innom Cad/cam cae och övrig dataverksamhet" Du kan om det är film du skall göra försöka med "Dokumentation och marknadsföring". Skriv så luddigt som du kan så du inte målar in dig i ett hörn utan har alla vägar öppna och flera ben att stå på. Mitt företag är avvecklat. Music
 11. Ursäkta off topic och att vi knycker tråden lite. Det må hända vara en skröna men jag vill minnas att det var när man kunde utöka minnet från 512 till 640 kb i en PC maskin på 286:ans tid, som mr Gates sa att dom hade gjort det men inte kunde förstå varför för ingen skulle nånsin behöva mer än 512 kb. Att han sen i intervjuer förnäkar att han sagt 640 kb är ju alldeles riktigt för det sa han aldrig. Sant eller falskt gör detsamma. Roligt är det i alla fall. Music
 12. Hej. Jag tycker det ser bra ut i det stora hela. Om jag ska ha nån synpunkt så är det väl att du borde välja bort dom scener där kameran skall vara still, det verkar svårt att vara helt still, och istället välja en minsta godtagbar rörelse som ser ut att vara menad som åkning. Annars ok tycker jag. Music.
 13. Kollade runt lite och hittade istockphoto.com och dom har massvis med klipp som i och för sig kostar nån hundring styck men alla går att se innan man köper, dock med ett vattenmärke så förhanstitten skall bli oanvändbar. Om det är för ett företag så borde några hundringar inte vara nåt hinder. Music.
 14. Någon sade: för att göra en riktigt kass bild räcker det inte med svartvitt då måste du ha färg. Jag tror samma person sa: det behövs tre saker när du filmar i färg: Ljus ljus och ljus. Sen är det väl bättre att fixa bra bild i kameran än i datorn, det är ju trots allt ingen trollerilåda. Jag är bara en amatör på film men det är så här det känns för min del. Music.
 15. Prata en liten aning fortare än du brukar. Kör en hysteriskt kraftig normalisering, Kör filen ca 6% långsammare så har du sänkt ett tonsteg och fått det du är ute efter, förhoppningsvis. När du spelar in så använd puffskydd och håll dig så nära micken du kan. Music.
 16. Serif draw plus X2 Ca 100 dollar Kan göra en hel del i animation, dock ej i 3d. http://www.serif.com Kolla in http://www.myspace.com/jnilssonroadband där finns en liten snutt mitt i låten med en karta och en animerad pil, om det är så du vill göra. Det är inte stopmotion utan keyframe animerat. Kan även göra stop motion. Kartan är suddig för att den skall vara det. Music
 17. Hej. Jag vet inte var jbergman kretsar men kommer du till Göteborg får du garanterat inte leka på "våran" gård. Oavsett var du kretsar. Music.
 18. Hej. Jag har liknande problem med min vhs maskin. Där är det troligtvis en drivrem som slirar. Om jag sticker in en bordskniv eller liknande genom luckan och liksom hjälper bandet upp så funkar det. Men var försiktig så du inte bänder sönder nåt. Eller som du sa, låt ett proffs sköta det. Music.
 19. Jag har bara gjort en musikvideo men om man lyssnar på t.ex visor allaer country musik så beskriver dom ofta en händelse eller nåt som nån gjort som är tillräckligt intressant att skriva en låt om. Borde kunna gå att använda som stomme i en kortfilm. Sen är ju ledmotivet givet också om man väljer den varianten. Finns mycket kärlek, olycklig och tillfällig och andra vardagshändelser. Kolla in T.ex Dolly Partons repertoar, massvis med skeenden att ha som stomme eller utgångspunkt. Music.
 20. Vi har väl alla sett DIY varianten med ett kullager i en trasa. Det är ju så att det är vridningarna i kameran som ger det värsta utslaget inte rörelserna upp och ner om dom är raka. Har funderat på att göra ett handtag me kullager i. Tror man skulle få bort väldigt mycket på det viset. Altså en väldigt liten glidecam utan vikter med kameran rakt på handatget. Music.
 21. Hej. Jag ser att att du har Magix, du skulle kunna gradera upp dig till movie edit pro. Jag tycker det funkar utmärkt men det kräver noggrannhet med belysningen av bakgrunden. Det ligger en Video som jag gjort på http://www.myspace.com/jnilssonroadband där jag kört ganska mycket med greenscreen. I och för sig slarvat på en del ställen men det var det första jag gjorde på allvar om man säger så. http://generalspecialist.com/2006/10/greenscreen-and-bluescreen-checklist.asp På denna länken finns info om hur du gör i allmänhet.
 22. Jag köpte TDK band som förde mycket mera liv än mina fuji. Det kan säkert vara så att mekaniska kvalitén varierar även innom samma fabrikat. Det är ju trots allt bara plast som krymper och rör på sig efter tillverkningen. Music.
 23. Jag såg den häromdagen, tyckte faktiskt om filmen. Det enda som jag reagerade på var alla evinnerliga skärpeåkningar och korta skärpedjup in absurdum. Det funkade ju inte ens på kritikerna. Jag ser järna 2:an. Jag har inte läst böckerna men kommer kanske att göra det i rent studiesyfte, bok blir film i Sverige. Music.
 24. Ytan måste vara slät och gärna fuktig. Jag använde biltemas sugkoppar för att lyfta och fixera j**ligt tunga marmorskivor när vi fixade öppna spisen. Skulle förvåna mig om en kamera skulle lossna om man har satt sugkoppen på en slät billack eller att fönster. Risken är väl snarare att man gör bubblor i plåten. Music.
 25. Hittade detta som i och för sig handlar om stillbilds ljus men mycket är säkert användbart även för filmare. Det är 8 filmsnuttar med någon troligen känd fotograf som föreläser om ljussättning. Länken är till den första. Music.
×
×
 • Create New...