Jump to content

Math

Members
 • Posts

  65
 • Joined

Everything posted by Math

 1. Bondfilmen var bra. Inte så mkt trams med tekniska prylar som i andra filmer. Och inte en larvig smilfink som Connery heller. Däremot var väl "Bond-bruden" (Eva Green) inte så het som man hoppats. Hon som han fick i säng i början var mycket svettigare. ;-) Skönt med lite känslor i en Bond-rulle också. Daniel Craig var cool och skön. Och hård. Bra rulle att se på bio.
 2. Blev inte mkt med att rubba tyskarna. Inte med vårt skämt till förbundskapten. Må gott i solen!
 3. Math

  Filmlook

  Använd en god kamera och bra ljussättning, ha bra känsla för ljus och färg och finjustera i redigeringsprogrammet. Närmare än så går inte att komma med DV-kamera-utrustning. Jag har gjort en film på detta sätt och är helt klart nöjd utifrån förutsättningarna. Lycka till! /Matte
 4. [citat=Hagwall]Har aldrig använt programet... men finns det möjlighet att välja automatic kan du köra på det. Annars något i stil med "PAL VBR 4mb 1 pass"[/citat] Dessvärre känner jag igen de där inställningarna, och dem är redan där. Ngn annan som har idéer? Mvh, /Matte
 5. [citat=Hagwall]Låter jo som att det har något att göra med komprimeringsinställningarna... Prova att välj en annan inställning kanske.[/citat] Kan du ge ett exempel?
 6. Jag använder Magix Movie Edit pro 10 och har en färdig film som jag ska bränna på DVD. Allt är färdigt och redo, men när jag börjar bränningsprocessen kommer följande felmeddelande upp: "The burning process failed by: Encoding failed." Vad fasiken betyder detta? Vad ska jag göra?! Mkt tacksam för svar! /Matte
 7. Jag köper rätt mkt filmer till och från. Sist såg jag "Se7en" i natt. För andra gången i mitt liv. Den är grymt bra. Den filmen fick mig att verkligen gilla Kevin Spacey. /Matte
 8. [citat=Urban_Trasa]Annars är http://www.ljudo.com en fruktansvärt bra sida![/citat] Men när jag sparar från den sidan, så kan jag inte använda filerna? De sparas som RAM-ljud? Och laddar jag bara ned ljuden så kan de inte sparas på hårddisken, då de ligger på ljudos hemsida? Någon som vet detta? /Matte
 9. Jag är ingen hängiven tv-seriefantast som följer med i allting, men mina favoriter är nog: 1. Twin Peaks 2. The Simpsons 3. Seinfeld
 10. Math

  Eraserhead

  [citat=Mikael_hs]Såg just filmen, tyckte den var riktigt cool (förutom "ängeln" med pungkulor i ansiktet) ;) Någon annan som sett den och vill dela sin syn på den? =)[/citat] För mig är den rullen ett mästerverk för sinnet. En lek med fantasier o drömmar. En mardrömslik verklighet, men ändå nära på nåt sätt. Lite flummigt kanske. Den inspirerar mig som en atombomb. Den får mig att växa. Lynch har en särdeles förmåga att väcka mina känslor. Förklaringen till titeln Eraserhead är det mest vidunderliga som filmatiserats anser jag.
 11. Tjena alla filmälskare. En sak som är intressant att dryfta, är hur vi finner vår INSPIRATION. Jag inspireras av värmen och solen ute, av underbara filmer med snyggt foto och makligt tempo samt dialoger som smeker sig fram, av att läsa manus och romaner, av att diskutera med folk som har någorlunda koll inom filmen, av att lyssna på skön musik, gärna Pink Floyd, Steely Dan, Serge Gainsbourg, Uffe Lundell, och även av konst såsom Dalí och Botero. Vad inspirerar ER? /Matte
 12. [citat=Munthe] Jag kan räkna de stora svenska filmerna efter filmreformen på ena handens fingrar. Tiden före innehåller mängder av odödliga klassiker av regissörer som Stiller, Sjöström, Mattsson, Bergman, Ekman osv Jag tiullhör dom som inte tycker att Fucking Åmål har sådär jättemycket att sätta emot en film som Det Sjunde Inseglet.[/citat] Haha. Jag håller med.
 13. [citat=Andreas Furumo]Någon som använder Canon XL-2? Är helt out of the loop när det gäller kameror. Vill ha en jäkligt bra kamera med bra bild och ljud, får kosta högst 50 000.[/citat] Nej, men XM-1. Riktigt bra måste jag säga. Måste bara utbygga den med filter o objektiv o 35mm-adapter. :-)
 14. Grymt skönt. Lynch är närmast ett geni. Jag anser att han behöver göra ett verk ytterligare, på absolut högsta nivå, för att bli en levande legend.
 15. Måste bara inflika att, fotot i The Tenant" eller som svensk titel "Hyresgästen" är mästerligt, och ett måste för alla filmfotografer, förövrigt en riktigt bra Polanski film annars och en rekomendation![/citat] Tjena. Polanski är en av mina favoriter eftersom hans teman intresserar mig. "Hyresgästen" är förbannat snygg. Men ändå inte en av hans bästa filmer. Min favorit är "Repulsion" o temat på "Bitter moon" är min favorit.
 16. [citat=Munthe]Håller stenhårt med. Jag och en manusförfattare diskuterade nyligen att Bergman verkligen är en av få svenska filmare som helt behärskar en större mytologi som är vanlig inom genrefilmen och ovanlig inom den svenska filmen. Och det är nog den främsta anledningen till att Bergman slog internationellt. Sven Nyqvist är en av mina absoluta filmfotografer. Hans ljussättningsstil fick mig att inse att skuggorna är viktigare än ljuset när jag var ganska ung (såg honom jobba i Filmhusateljéerna) och jag skulle tro att mitt ljussättningskit påminner gaska mycket om hans. Väldigt lite ljus. Några rödluvor. Ett par Blondies och diffusion. Hyresgästen är min favorit av Nyqvist. Min första superhjälte inom filmfoto är Néstor Almendros.[/citat] Får kolla in Néstor Almendros. :-) Ang Nyqvist så han en grym konstnär enligt mig. Lite synd att han användes så mkt i filmer som är intellektuella (det gillar jag ifs) men alltför sega. Jag anser att konstnärligt foto har mkt att ge i form av intensitet och närvarokänsla i film överlag.
 17. Tacka vet jag fotografer som Sven Nyqvist och regissörer som Ingmar Bergman. :-)
 18. Några av mina favoriter till denna sköna tråd: Joseph LoDuca (Evil dead), Béla Bartók (The Shining), Angelo Badalamenti (Twin Peaks), Ennio Morricone, Lalo Schifrin (Amityville II - The possession), Fargo, Maffiabröder, Léon. Pulp Fiction, Reservoir dogs, Midnight cowboy, Solyaris. Väl mött. /Matte
 19. Math

  Manusidé

  Jag har en ny idé men vill gärna ha lite spontana kommentarer. Det är en framtidsvision där några astronauter ska resa in i framtiden med hjälp av en utvecklad tidsmaskin. De kommer till en plats som i mångt och mycket är helt öde, bara sand och grus och enstaka berg. All modern civilisation förefaller borta. Men det visar sig att världen styrs av våra förfäder - aporna! Astronauterna tillfångatas och filmen går ut på att de skall fly för sina liv. Det som jag klurar på nu är en schysst slutscen. Får se vad jag kan komma på. Idéer är också av intresse. Ha en bra dag! /Matte
 20. Math

  Synopsis

  För min del finner jag det svårt att få ned mina historier via sypnosis. Att presentera nåt på två-tre sidor, visst går det även med mina historier, men synopsis är nog mer användbart om man har historier med många vändningar, action. Jag har mkt monologer, intellektuell driven historia.
 21. [citat=lilla_farbrorn]Har du tillräckligt bra motivering så fungerar det med allt. Bara det blir begripligt.[/citat] Begripligt? Menar du att tittaren ska FÖRSTÅ filmen??? Hmm... Haha. Skojar bara. Må gott.
 22. [citat=BASON]Filmlinjen, Fridhems folkhögskola kommer att tillämpa könskvotering.( 50/50 %) till sin 2-åriga filmutbildning. Detta gäller från och med nu. Av filmarbetarkatalogens 298 regissörer är 78 kvinnor. Av 261 fotografer Är 18 st kvinnor. 35 scriptor finns i katalogen, alla kvinnor, inte en enda man. Så här ser det ut i filmbranschen i dag 2006. I det nya filmavtalet är det uttalat att man vill förbättra kvinnliga filmskapares villkor: 4 § Parterna är eniga om att verka för att öka jämställdheten på filmområdet. Målet är att stödet till svensk filmproduktion skall fördelas jämnt mellan män och kvinnor. Målet innebär att andelen kvinnor i för filmproduktionen centrala funktioner skall öka under avtalsperioden. Senast ett år före avtalsperiodens slut bör endera könet, räknat i antal projekt som får stöd, vara representerat till minst 40 procent inom kategorierna manusförfattare, producent och regissör. (ur 2006 års filmavtal) Självklart är det så att det finns lika många kvinnliga som manliga historier som är värda att berättas och det ligger på utbildningarnas ansvar att bidra till att det utbildas både män och kvinnor så att alla historier blir möjliga, får sitt filmiska uttryck. Genom att fortsättningsvis tillämpa könskvotering tar vi vårt ansvar för att det blir en mer jämställd filmbransch Bengt Andersson Linjeledare och lärare Filmlinjen, Fridhems folkhögskola[/citat] Verkligen tragiskt måste jag säga. Skickliga kvinnor reder sig ändå. Ska vi kvotera fattiga/rika? Vackra/fula? Trams.
 23. Jag är knappast ekonomiskt välbärgad, även om jag reder mig hyfsat gott. Jag har funderingar kring foto- o ljuskursen på Kulturama. Dessvärre är nästa kursstart i september... Må gott, /Matte.
 24. Jag har en idé om att filma mitt manus med ansiktsnärbilder och natt-tagningar i sepiaton, och övriga tagningar i vanlig färgfilm. Någon som har erfarenhet av detta? Spontana känslor är också av intresse. Må gott /Matte.
 25. Jag har en roman som är skriven till 2/3 men nu har jag börjat omsätta den till ett filmmanus. Svårt men kul. Jag ser klara bilder hela tiden. Tror jag. :-)
×
×
 • Create New...