Jump to content

ralle_e

Members
 • Posts

  50
 • Joined

Personlig information

 • City
  Sthlm/Båstad
 • Job/title
  Studerar
 • Name
  Rasmus

ralle_e's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Köpte nyligen GH4:an och gruvade länge över vilket första objektiv som skulle vara optimalt för mig. Hade tidigare också en canon 600d med 18-50mm 2.8 sigma och ett canon 50mm 1.8 objektiv men valde ändå att hugga Nikon speedboostern till MFT (inte BMPCC varianten) och ett Sigma 18-35 f1.8 objektiv. Så de gamla canon-grejerna får jag sälja av. Med speedboostern blir objektivet 12.8-25mm f1.2 vilket är extremt för en zoom till MFT kameror som GH4. Att filma i 4k med speedboostern och sigman ger ca 1.6x crop (0,7x2,3) dvs ungefär samma crop som en APS-C jämfört med fullformat, så kombinationen ger alltså ca 28-56mm. För mig så är det ett bra utgångsläge och skärpedjupet blir kort och filmiskt vackert. Är mycket nöjd även fast att man kanske skulle önskat lite mer spann i zoomen. Med speedboostern för Nikon så öppnar man även upp för en massa begagnade Nikonobjektiv för en billig slant som en nästa investering.... men ett MFT objektiv typ 25mm f1.4 eller så hade jag gärna också haft om man vill göra hela systemet litet och supersmidigt. Men min Sigma och speeedbooster så blir det en ganska stor pryl att släpa med sig. Ska slänga upp några testfilmer med denna kombo vid tillfälle..
 2. Sarista, tack för länken -slanten flög runt väldigt mycket vilket sedeln också skulle kunna göra i vinden. Man får väl fixa en portabel fläkt eller ngt attt lösa den biten när man filmar ute? Bärra, från början var det tänkt att man skulle följa sedeln från tryckeri till dess "död" eller förstörelse. Går dock inte att ta ut en 20a i bankomaten, och vi ville inte byta till en 100-lapp. Men visst, rånaren eller banken kan ju få tillbaks lappen i slutet. Eller uteliggaren, som nonchalerar den ist eftersom han har vunnit sina miljoner redan=)
 3. Hej! Har en filmidé där man får följa en 20-lapp som byter ägare under en kortare tid. Diverse extrema händelser med stora kontraster skildras genom 20ans öde. Filmen är tänkt att fortlöpa ungefär såhär till en början: ------------------------------------------------------------------------ En stressad man drar på sig en rånarluva och rusar mot en bank. Lite senare.. en uteliggare tar igen sig i en park då rånaren rusar förbi (sirener ljuder i bakgrunden) med en säck pengar, varpå han tappar en 20a mitt framför uteliggaren som får syn på denne och lyser upp. Uteliggaren går självklart till systemet men blir nekad då han luktar illa och uppträder onyktert. (Han har eventuellt skitit ner sig och går och torkar sig med 20an i brist på annat). Sedan går han och köper en lott för sedeln istället i en närliggande tobaksaffär och skrapar direkt. En annan man (junkien) köper som kunden efter uteliggaren en massa tobak, tändare och får på så sätt 20an i växel. När han lämnar butiken vrålar uteliggaren till -han har vunnit tre miljoner riksdaler. Junkien går hem till sin pundarkvart där han snortar lite koks ur den numera illaluktande sedeln. Det ringer på dörren. En välklädd man vill ha sina pengar, får 20an av junkien och verkar nöjd med det=) Den välklädda mannen kommer hem till sin "perfekta familj" där han ger 20an till sin dotter i veckopeng... vad händer sedan..???? Tänkte iaf att uteliggaren gör comeback på slutet förbliglidandes i en limousine eller liknande. ------------------------------------------------------------------- Fick lite torka och behöver hjälp med fortsättningen. Vad kan hända 20an härefter? Hur slutar historien? Vad kan man egentligen göra för 20 spänn? Alla idéer välkomnas varmt! Tack på förhand! Rasmus
 4. mm ja det stämmer.. första 2 sidorna eller nåt skrev jag ner lite kamerarörelser, men struntade i det senare. ville mest skriva ner de rörelser jag direkt såg i huvudet för att inte glömma bort dem, men visst, jag insåg ganska snabbt att det dels blir för jobbigt att skriva ner dem, dels för jobbigt att läsa ett sådant manus. att klaga på manuset för att det inte är skrivet som ett "actionmanus" är fel, skulle mer förklara mitt manus som en thriller, så försök håll till godo och läs mer för att se upplägget. tipsen om att karakterisera Mac ännu mer tar jag emot hjärligt, ingen dum idé alls!!
 5. Titel: Mac Attack Voodooversion: 1 En mindre flygplan med en mycket värdeful last, störtar en regnig natt ner i havet. Piloten lyckas överleva men mördas strax av en grym mafiaboss och hans kumpaner, som till varje pris vill bärga flygplanets last. Mac, en utbränd, halvalkoholiserad fd snut, blir ditsatt för mordet på piloten och måste fly undan både polis och mafiabossens undersåtar för att själv lösa mysteriet. Han vänder sig till sin exfru Carlene, som motvilligt hjälper Mac, i hemlighet bakom hennes nya make Bobby. Alla inblandade är på ett kusligt sätt sammanbunda med varandra. Hur ska det gå? Genre: Classic 80s action/comedy Hej. Slänger upp mitt första filmmanus..skrev det förra sommarn, blev dock inte filmad. Den är indelad i två filer.. den första "Mac Attack (del 1)" på 13 sidor är betydligt utförligare skriven än del 2 som endast är på 2 sidor och snarare är ett synopsis med lite bilder på sista halvan av filmen. Orkade helt enkelt inte skriva hela i detalj.. men kul med feedback så man kanske skriver färdigt den nån gång., har inte gått nån filmskola lr liknande, så lätt inte kritiken för mkt på det formella. Och ta den med en nypa salt, inte überseriös kanske. Tack på förhand! Enjoy! Mac Attack (del 1).pdf Mac Attack (del 2).pdf
 6. nej, är det ngn som eg vet hur många som kommer in?? verkar vara en hel del eftersom det är olika mängd folk i alla terminer..?
 7. har jag gjort men får väl försöka igen.. tycker det är dåligt hur som helst
 8. att måsta tacka JA innan 15 juni innebär såklart att man inte hunnit få reda på om man kommit in på ngn annan linje man sökt..!! Eftersom man måste betala anmälningsavgift på 3K 15e juni måste man bestämma sig nu.. strategiskt men dåligt av sthlm filmskola tycker jag =( ingen som fått uppskov på den avgiften btw?
 9. äger 6,0 men tankade 6,5 för att kolla om det var ngt extra... så säg att jag kör 6.0 då, får jag jättemkt hjälp nu lr? :S
 10. Hej har ett gäng DV kameror som vi ska filma en spelfilm med nu till sommarn. Hade varit kul att få riktiga filmlooken, 16:9 är det väl? Widescreen. Tror man kan ställa in det i vissa DV kameror men inte alla... kanske inte så bra att fixa det i datorn sen..antingen blir alla jättekorta o tjocka eller så får man ta bort en bit där uppe och en där nere... hmmm- vad är bäst??
 11. ok, tack för svaren. att filma greenscreen,,. redigerar i Pinnacle Studio 9 bland annat, även premiere men är inte jättehigh på det. filma planet med greenscreen kan vi göra och även en bakgrund med mörka moln en natt, visst. sen? har tankat adobe after effects 6,5 ... räcker det med det programmet och pinnacle för att fixa scenen? sen behärskar jag AlamDV2 eller 3an som heter EffectsLab DV, någon soom har erfarenheter av det eller som kanske kan hjälpa mig att animera ett flygplan där??? Eller någon som överhuvudtaget kan animera en hyffsat snygg krash? TACK.
 12. ska filma en scen där ett flygplan blir beskjutet och störtar ner i havet. piloten hinner rädda sig genom att hoppa fallskärm i sista stund. allt ska ske en regnig natt eller sen kväll iaf. vi har tillgång till cecssnaplan och piloter så vi kan filma lite verklighetstrogna scener.. tänker mig en mörk lokal där vi sprutar med vattenslang så det ser ut att regna.. så sitter bara snubben (på marken såklart) i cockpiten och låtsas kör. så filmar man det som en närbild med lite skakande kamera.. kanske kan funka? sen vill jag gärna ha någon helbild eller översiktsbild på ett flygplan som kör i luften i den regniga natten... här blir det problem... har aldrig filmat med bluescreen innan men kan tänka att det kanske kan vara till hjälp. att tillverka en modell av en cessna vet jag inte om det kan funka.. sen själva krashen också.. närbilder är väl inga problem men en helbild på det hela blir klurigt utan modell.. animeraing kanske?? är inte insatt på sådant. fallskärmshoppet kan bli lite smålurigt.. om vi har planet stående på marken i en mörk lokal... känns som det kan bli svårt att få allt att se ut att gå i en jävla fart ..har ju inga jättefläktar eller dyligt.. någon kreativ själ som har några idéer här kanske??? TACKSAM FÖR ALL HJÄLP. peace out.
 13. ralle_e

  Porrfilm

  blabla hah ofta jag blev lurad nuthead
×
×
 • Create New...