Gå till innehåll

Diabubblo

Medlemmar
  • Inlägg

    21
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Göteborg
  • Yrke/titel
    3D animatör
  • Namn
    Alexander

Filmskapande

  • Intressen
    Film, 3D, Komposition

Utmärkelser för Diabubblo

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej. Sitter med en stor mängd klipp för en långfilm där jag skall rotoscopa ett gäng rörliga karaktärer filmade med statisk kamera. Finns det någon genväg för att göra detta? Jag har cleanplates på bakgrunden men difference keyer fungerar inte så bra då bakgrunden är väldigt rörlig. Jag sitter i nuke men om ni har tipps på andra program som kan lösa detta vore jag tacksam för svar om detta med. Mvh Alex
  2. Är det någon som vet var jag kan köpa växter, helst hela träd mot grön eller blå bakgrund?
  3. Enklaste är nog att spraymåla din banan blå eller någon annan färg/pigment som inte finns i scenen. Sedan går du in i t.ex. after effects och gör blå färger gula och allt annat svartvit.
  4. gör en snögubbe av tre sfärer
  5. Diabubblo

    3d text 3ds max

    tryck på F1 så får du upp hjälpmenyn där står allt. Det finns ett skapa textvektyg under createmenyn. Efter att du skapat texten kan du dra i olika atribut. Ett av dom heter extrude och är det som gör texten "djup"
  6. Skall man göra det snyggt kräver de både 3d komposition och lite jobb på plats. gör en latexmask anpassad för karaktären, Ställ karaktären på platts och filma lite, sminka ansiktet blått och sätt masken över. Tracka hela cenen så att du får referenspungter. Låt din skådespelare ta av sej masken så att det blå kommer fram. Sedan e de bara å keya bort ansiktet och lägga in ett skelätt i 3d och göra en morph mellan ansiket och latexmasken. Så hadde nog jag gjort iaf.
  7. Diabubblo

    Helikopeter

    Höj motionblur med ca 3 gånger på rotorbladen för å få dom å se mer realistiska ut. man skall inte se hur dom snurrar. Sedan är slutet på landningen lite snabb. Snygg track
  8. Gör ögonen på tavlan vita och animera två svarta pluppar i AE eller något annat kompositionsprogramm.
  9. Till ett enkelt nybörjarpaket med hög prestanda till ett någorlunda pris skulle jag rekomendera sonys HDR-FX1E som kamera.. Glöm dv man får migrän av kvaliten utan filma i HD, HDV eller helst analog film ex 16mm(Men de tar hundra gånger längre tid) Bra och enkla program att klippa i är Adobe premiere, Avid eller final cut. Till efterbearbetning och komposition Funkar After efeckts eller Combustion otroligt bra för sina pris. After efeckts är nog bäst efter som det är enklare att hitta tutorials på och är ett mer använt program. Vill du göra digitala specialefekter kan jag varmt rekomentera Maya. Det finns billiga licenser att få tag på. Speciellt om man köper en äldre. Man kan även ladda ner en träningslicens gratis från Mayas hemsida. Vilken dator du väljer har ingen större betydlese alla använder olika. det bästa är att använda olika så att man lär sig.
  10. [citat=mjg]Köp en Mac G5:a med 1 GB RAM och Final Cut (Express eller Pro efter börsens storlek). Sen är det bara att köra. Stabilt och klockrent. Glöm peze. Proffs kör och har alltid kört Mac. Hollywood vilar på Mac. Peze är för dom som konsumerar media - Mac är för dom som producerar media.[/citat] Mja mack e ju hyfsat för mindre filmproduktioner men skall man upp i de högre nivåerna får man allt ta å investera i en gullig liten Silicon Graphics burk. De finns ingen hittills uppfunnen mack som klarar de renderingstider som krävs i dagens större Hollywood produktioner.
  11. Diabubblo

    Sci-fi.

    Det är inte jättesvårt å göra ett snyggt ryndskäpp i Maya om man är hyfsad på å rita texturer.. Små detaljer e de viktigaste och de kan i regel göras med en snygg bumpmap.. Vill man vara lite analog kan man ju skära ut ett stycke frigolit, köpa några modellbyggsatser från ex games workshop och gå lös med limmstiftet och lite färg..
  12. Diabubblo

    Plasticine

    Plastelina är väll helt vanlig modellera.. ´Borde finnas på närmaste leksaksafär..
  13. Diabubblo

    Skugga i 3d studio max

    Mathe shadow ligger på precis samma ställe som alla andra material. Var ett halvår sedan jag satt i max men jag har för mej att det ligger under window/material edditor. Bara tryck på det så att det hamnar i din matrial lista och dra det sedan med mittenknappen till det objekt du vill lägga det på. Man kan även använda Mathe shadow till att maska.
  14. Diabubblo

    Tecknad film

    Fins integrerade "Cartoon" Shaders i de flesta 3d program.. Typ ink`n paint i Max och shading map i Maya.. Måste dock seja att jag efter att ha jobbat med båda två ett längre tag helt klart föredrar Maya...
  15. Diabubblo

    Film intro?

    Om du kör AE kan du väll bara lägga på en timeremapping om du vill frysa klippet??
×
×
  • Skapa nytt...