Jump to content

Sci-fi.


wane be bra
 Share

Recommended Posts

För att göra ett snyggt rymdskepp så måste man som sagt vara jäkligt duktig.

Sen måste det vara extremt mycket detaljer. Fast där är det ju en bonus att det just ska vara ett rymdskepp. Eftersom det ska vara mörkt i rymden så behöver det ju inte vara lika många detaljer. ;)

Link to comment
Share on other sites

Där har ni alldeles rätt. Men i vilket fall så måste man ju ha en form och utseende på rymd skeppet. Ska man köra ärke typen för rymd skeppen, model tefart. Eller Stevens skepp E.T, modell egg.

Men allra best vore det ju om man kom upp med en egen modell.

 

Ideas! : )

Link to comment
Share on other sites

Själv så har jag alltid gillat megakryssarlooken, stor klump som lättast skulle kunna beskrivas som en Titanic i rymden.

 

Ett outforskat område är ju förresten rymdfilmer som lånar spänningsmomenten från ubåtsfilmer. när de smyger omkring bland sateliter och annat i det becksvarta mörkret. en sådan film skulle jag vilja göra.

 

ett vanligt sätt att göra bluescreenmodeller brukar vara att slakta massa vanliga modellflyg/båtar och liknande för att få till detaljmaterial.

Link to comment
Share on other sites

[citat=jmalmsten]Ett outforskat område är ju förresten rymdfilmer som lånar spänningsmomenten från ubåtsfilmer. när de smyger omkring bland sateliter och annat i det becksvarta mörkret. en sådan film skulle jag vilja göra.[/citat]

 

Dock så har dom ju fönster osv på rymdskepp så det hade ju funkat lite halvdant.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag experimenterade lite med frigolit!

När man t ex köper en TV så får man ju alltid med minst två stora frigolitbitar i lustig form! (Leta i kontainern bakom din lokala elvarukedja!)

Sätt ihop dessa, måla, lägg till detaljer (sugrör, glasspinnar, etc)! Ta ett steg tillbaka! Hur tror du George Lucas gjorde ytan på sin Death Star?!!

 

Använd trälim (vanligt lim kan smälta frigoliten)

Måla med vanlig acrylfärg!

 

Tänk på att skita ner din modell så den ser sliten ut, rost och sot!

 

Skitcoolt!!!

Link to comment
Share on other sites

[citat=Broman]För att göra ett snyggt rymdskepp så måste man som sagt vara jäkligt duktig.

Sen måste det vara extremt mycket detaljer. Fast där är det ju en bonus att det just ska vara ett rymdskepp. Eftersom det ska vara mörkt i rymden så behöver det ju inte vara lika många detaljer. ;)[/citat]

 

En annan viktig del i att få ett rymdskepp att se stort och rymdskeppigt ut är ljuset. Har tyvärr blivit av med länken, men det finns en ruggigt bra tutorial om hur man ljussätter rumdskepp för att de ska se ut som om de är stora och pampiga.

 

McW

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det är inte jättesvårt å göra ett snyggt ryndskäpp i Maya om man är hyfsad på å rita texturer.. Små detaljer e de viktigaste och de kan i regel göras med en snygg bumpmap..

Vill man vara lite analog kan man ju skära ut ett stycke frigolit, köpa några modellbyggsatser från ex games workshop och gå lös med limmstiftet och lite färg..

Link to comment
Share on other sites

[citat=Jawo][citat=jmalmsten]Ett outforskat område är ju förresten rymdfilmer som lånar spänningsmomenten från ubåtsfilmer. när de smyger omkring bland sateliter och annat i det becksvarta mörkret. en sådan film skulle jag vilja göra.[/citat]

 

Dock så har dom ju fönster osv på rymdskepp så det hade ju funkat lite halvdant.[/citat]

 

måla skeppet mattsvart och släck ljusen, då blir det genast mycket svårare att se den i rymdens mörker. sedan får man ju fixa något mot radar och sånt... men helt omöjligt vore det ju inte.

 

missiler m.m. behöver ju inte ge värmestrålning och sånt heller i rymden, och ljudet hörs inte, så ett rymdkrig i ubåts-tappning tycker jag fortfarande är görabart.

Link to comment
Share on other sites

vet inte om ni kollat på discovery kanalen, på deras Mythbuster serie med Adam Savage och Jamie Hyneman som sysslat med specialeffekter hurlänge somhelst. De har i flera omgångar sagt att skrottippar och amerikanska motsvarigheten till järnina brukar ha det mesta man behöver för att få till snygga rymskepp, strålvapen etc....

 

 

BTW i Star Wars ursprungs filmerna, använde man handtaget till en Graflex Speed graphic kameras blixt som grund för att göra ljussvärden. Från stavblixt till ljussvärd =)

 

C.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...