Gå till innehåll

Bananbrasse

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev medlem

Utmärkelser för Bananbrasse

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Premiere CS3, 1 GBs minne. Det andra är jag osäker på men det borde inte vara ett problem eftersom vi redigerat tyngre filmer på samma dator.
  2. När vi capturade vår film sparades den som en mpeg men när vi importerar den i Premiere hackar den när vi ska spela upp den vilket gör att det inte går att jobba med den. Vad beror det på och vad kan vi göra för att lösa problemet?
  3. Hon ;) Jag måste säga att jag känner mig lite förvirrad. Så här ligger det till: Filmen jag har gjort ska visas i skolor som undervisningsmaterial. Därför behöver jag den på DVD eftersom alla skolor inte har projektorer. Min handledare vill ju dock inte ordna fram en extern DVD-brännare så därför behöver vi en fil vi kan lägga på en extern hårddisk och bränna från en annan dator och så behöver vi en fil som går att titta på direkt från datorn. Vilka filtyper är bäst för det här och hur exporterar jag dem?
  4. Nej, jag vill inte ha en ISO-fil, jag vill ha den i ett format så att jag kan titta på den på datorn också utan att behöva mounta och så.
  5. Jag har jobbat med en film i Premiere Pro och nu är den färdig så jag tänkte att jag skulle exportera den till Encore för att bränna den till DVD. Nu visade det sig dock att min handledare för projektet är för lat för att ordna fram en DVD-brännare så jag undrar om det går att exportera filmen som en fil istället? Hade först tänkt exportera direkt från Premiere men då blir kvaliteten extremt dålig. När jag har exporterat filmen till Encore sparas det i och för sig en mpeg-2 och en wav i bra kvalitet, går det att lägga ihop de på något sätt? Förlåt för dumma frågor, hjärnan är helt uttömd nu efter alla problem vi haft med den här filmen.
  6. Jaa den var rätt schysst! Lite gul kanske, men det är ju lätt ordnat.
  7. Känns som att det skulle behövas lite mer färg. Det svåra är ju att eftersom orginalet i princip bara är grått i lite olika nyanser går det inte att få någon större variation på färgerna när man color correctar heller. I den versionen jag pillat lite med är ju nästan allting i en lite rödbrun nyans fast i olika intensitet. Det blir bara som en färgmassa som lägger sig på bilden och jag antar att det är svårt att göra något åt.
  8. Jajemän, här är orginalet: http://i42.tinypic.com/246qbue.jpg Och här är en lite color correctad version: http://i39.tinypic.com/349f04g.jpg Som ni ser är ju båda rätt så katastrofala färgmässigt och vinkeln är ju dessutom helt fruktansvärd.
  9. Jag håller på att göra en intervju/dokumentär men bilden har verkligen den här DV-känslan och jag skulle behöva lite hjälp med att få den att se lite... proffsigare ut. Jag har lekt en del med color correction och så men får inte riktigt till det. I och med att det är en intervju vill man ju inte använda för extrema färger och liknande. Kan tillägga att grundmaterialet som är filmat i HDV som några andra filmade inte alls håller den kvaliteten jag hade hoppats på, ljussättningen är hemsk och bilden är helt grådaskig.
  10. Vi har ett liknande problem, vi har gjort en dokumentär på 43 minuter i Premiere CS2 som vi på något lyckats få till 63 gb (Uncompressed AVI). Finns det något program som klarar av att konvertera så stora filer till Xvid?
  11. Tack! Förresten, någon som vet varför min film renderas i 4:3 fast den är i 16:9 (1440 x 1080) ? Vad är det för någon liten ruta jag kan ha missat att kryss i / ur tro... kör After Effects cs3.
  12. Hej! Snygg film ! Måste bara passa på att fråga vad du har använt för inställningar när du renderat ut filmen? Tack!
  13. Jag håller på att göra en kortfilm som vi nog har bestämt oss för att göra svartvit. Det skulle dock vara roligt att ha lite färgade detaljer, till exempel som en banan eller liknande, som de gjort i Schindlers List med den lilla flickan. Hur kan man göra det här på enklast sätt?
  14. Jag skulle nog sagt; keyframa masken! Så du är nog rätt ute :)
×
×
  • Skapa nytt...