Jump to content

Coma

Members
 • Posts

  43
 • Joined

Coma's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. 1440 x 1080 (ursprungsformatet var nog 1920 x 1080, men jag tror inte man kan köra det i CS5, utan den ändrar väl det när man startar upp en HD-projekt).
 2. Aaaah... det skulle förklara saken. Testade att exportera en kort snutt mitt i filmen, det gick betydligt snabbare/frame. Så jag har alltså återigen blivit våldtagen av Premiere. Fint. Kan det vara värt att köpa ett nytt grafikkort? Börjar bli trött på tidsförlusten varje gång nåt ska renderas.
 3. Tack! ??? Hur stora snackar vi om? Den senaste filmen jag gjorde är exporterad i mpeg2 och är ungefär 813 mb (längd är 05:35)
 4. Aaah, enlightmenment! I bow to you, good sire. Såsom?
 5. Fast jag menar snarare rutan där det står format. Där kan man ju välja mpeg4, mpeg2, DV AVI etc etc.
 6. Effekterna är Magic Bullet Misfire den första 30 sekunderna, sen är resten bara fast color corrector och cineon converter el. brightness & contrast. Formatet är mpeg2. Ville exportera till DV AVI, men av någon anledning vägrar CS5 exportera i nån annan upplösning än 720 då. Urpsrungsformatet på bilderna är .mov. Möjligt att jag skrev fel i upplösningen, mkt riktigt är det nog 1920 x 1080. Vad är CUDA? Sekvensinställningarna vet jag inte riktigt vad det är du syftar på, kan du vara mer precis?
 7. Jag har stött på ett märkligt problem, extremt lång exporteringstid. Filmen som ska ut är 5 min 35 sek lång, och fotad på Canon Eos 600 D, format är 1440 x 1080. Jag sitter med Premiere CS5, datorspec är: Intel Core i7, 870 @ 2.93 GHz 8 GB Ram Windows 7 64-bit NVIDIA GeForce GTX 465 Exporteringen tar alltså nånstans mellan 6 och åtta timmar. Har tidigare exporterat en film som bara var 3 min lång, och hade Magic Bullet Looks inlagt i varenda klipp (som för övrigt tar evigheter att rendera), och det tog bara ca 40 min. Nån som vet?
 8. Oj. Det har jag ärligt talat ingen aning om. Hur ser man det?
 9. Finns det några för- respektive nackdelar med att exportera i mpeg2 istället för avi? Jag ser inga större skillnader i slutresultat.
 10. Jag gick kursen nar den bara var enteminare (den ar utokad nu, om jag itne minns helt fel, sa man kan lasa fortsattnign i en extra termin). Om du enbart ar intresserad av manus sa kanske det itne ar den utlimata utbildnigne, men vill du halla pa med film sa ar det nastan ett maste att kunna lite om varje, helt enkelt sa att man far ett hum om de olika aspekterna av filmskapande. Med det sagt: Jag tyckte utbildningen var hur bra som helst, iallafall om du - som jag var da - ar helt ny inom film. Jattebra larare, helt ok utrustning och bra lokaler.
 11. Vad jag menade var att det pengar det kostade att gå där i förhållande till hur mkt film jag faktiskt fick göra, samt den nivå på vilken lektioner och kunskapsredovisning skedde var "rena stölden". Att vi sedan suttit upp till 18 h/vecka i skolan samtidigt som det tog två månader innan vi ens fick prova att faktiskt använda en kamera passar enligt mig väldigt bra in på bilden av "Det byråkratiska gråträsk många filmskolor hamnar i där teori och filmanalys äter ens själ" Men som sagt, meningarna här är skilda, och jag vet att många av er som gick ut nu uppskattade skolan och hade betydligt bättre intryck av den än vad jag har fått. I korthet kan nämnas att jag gått på "vanlig" folkhögskola hemma, och fick lära mig hur mycket som helst där - i mina ögon en klart bättre erfarenhet. Beror på hur mycket du vill spendera. Skolan ligger ju i Redfern, vilket iofs är den slummigare delen av Sydney, men när man kommit ett par kvarter ut (typ Abercrombie Street eller en bit upp på Elizabeth street, samt nedåt mot Alexandria) så finns det rätt schyssta bostäder på rätt fina gator. Vill du ha nära till stranden (ja, det vill du - fina stränder här i Sydney) finns det en del ställen i Bondi Junction. Det är visserligen en liten bit in till skolan då, men tåg blir man ändå tvungen att åka, så det går lite på ett ut. Mer norrut ligger innerstaden, lite svårare att hitta bra boende där till rimlig peng, iaf om man inte vill dela rum. Surry Hills ligger också relativt nära skolan, riktigt trevligt område med många bostäder, men också en hel del dyrare hyra i regel. Bor du slutligen väster om skolan (Macdonaldtown, Newtown, Stanmore, Petersham) så kan det var värt att investera i en cykel - jag brukade cykla ca 4,5 km varje dag därifrån, går på 15 - 20 min om trafiken inte är för ihärdig. Newtown har en hel del rätt schyssta barer, och ligger ungefär 10 - 12 min cykelavstånd från skolan. Överlag är cyklar rätt bra att ha, då kollektivtrafiken här upphör vid ett på natten, och ett veckokort på tåget kostar minst 30 dollar.
 12. Går på skolan nu, och kan till 110% skriva under på kritiken från LeMepris. Kommer antagligen strunta i andra terminen, jag har verkligen inte lärt mig nånting alls från skolan. Usla lärare, dålig ornganisation och överlag ett mkt oseriöst företag som tar dina pengar och inte ger dig nåt i utbyte (jag vet, jag är sjukt negativ, men det är precis såhär jag har upplevt min tid på skolan). Jag är jätteglad at jag är i Australien, och kommer försöka stanna här, men det är mest pga den vackra naturen och surfingen, skolan har snarare varit en ytterst negativ faktor för mig.
 13. Gick på Katrineberg förra året, lärde mig massor, rekommenderas starkt. Billig skola med bra utrustning
 14. Sure thing. Har redan kontakt med moviedirector88. När kommer du ner? Jag reser på söndag, landar på eftermiddagen den 8:e

 15. Tja, tråkigt angående boendet där. Men om du vill fixa något delat boende så ska vi som sagt träffas och försöka lösa det. Hör jättegärna av dig. Ciao

×
×
 • Create New...