Jump to content

Serge

Members
 • Posts

  8
 • Joined

1 Follower

Personlig information

 • City
  Örebro
 • Job/title
  Brevbärare/ Skald / "Regissör"/Filmskapa

Filmskapande

 • Influences
  Chaplin, Brecht, Tarkovsky, Kubrick, Kusturica, Von Trier, Parajanov.
 • Gear
  Adobe CS 5 Master collection, Zoom H1, Zoom H6, Røde NTG-II, 2m Ljudboom, Snoy 7506 hörlurar, Canon 550d + 18-55 & fast-50 & 70-210 & 400mm (+ 2 st 2x teleconverters + 1 st 3x teleconverter för 400mm för maximalt 4800mm) objektiv.
 • Interests
  Underhålla mig själv och andra. Tillverka vakra saker.

Serge's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Serge

  Film vs Musik.

  Hur kommer det sig att musik brukar lyssnas flera gånger, ibland samma låt flera gånger om dagen, men de flesta filmer brukar oftast ses bara en gång?
 2. Hej. Jag har en Canon EOS 550D, och ett gammalt Nikonobjektiv, 70-210, N/Al-objektiv. Vet någon var jag kan få tag på en adapter-ring i Sverige för att kunna använda objektivet på min kamera? MVH/Serge
 3. Hej. Vet någon om Film School | Filmmaking Courses in Directing, Producing, Editing, Screenwriting är bra? Den verkar vara det, dömt från dess egna presentation. Verkar vara prisvärd och effektiv, frågan är dock, ifall man skulle välja sig program 2, hur det skulle gå för en icke-amerikansk student, med bostad, bidrag, stipendier, lån, visum och alla de andra tingen i student-livet? Jag tänker maila dem nu när jag skrivit klart detta inlägg, men, jag är fortfarande nyfiken på era tankar och funderingar. /SERGE
 4. Grattis till 1 (kanske 2) fantastiska år på Molkom :)

 5. Tack. Själv kom jag in i Molkom.
 6. Eleverna själva som du talade med kanske var på högre nivå än utbildningen?
 7. Tack så mycket Anton. Så de ringer en bara? Kommer de meddela i förväg när de ringer? Typ vad brukar de fråga i antagningsintervjun? (Jag har en tendens att alltid försöka vara förbered inför allt). Jag tror nog Gotland är dit jag helst vill komma in. Jag får väl hoppas.
 8. Ok. Hej. Jag har sökt 5 folkhögskolor, och ska söka 2 till; Gotland (film & TV), Fridhem (film), Kalix (Film & TV), Sundbyberg (film), Animationslinjen i Örebro (där jag bor)(animation & Film), och ska söka Katrinebreg (film) och Molkom (Film) Med undantag för lite leranimation och final cut så är jag väldigt självlärd. Jag har blivit kallad till Sundbyberg, Fridhem, animationslinjen, och Kalix. Gotland har inte hört av sig, men de skriver att alla ska kallas till inträdesprov. De andra har jag inte sökt än. Det är fullt troligt att jag kommer in på alla, men mer troligt att jag inte kommer in i någon alls. Vet någon något om skolorna, typ vilka som är bättre och vilka som är mindre bättre? Vilken borde man välja? (Eller, I vilken ordning, om man kan ranka dem?) Och sen så har Kalix inträdesprov, och jag är en av 40 kallade, men det är så långt norrut, och kostar mycket att ta sig dit för ett prov. Jag har inget emot det, men bara ifall den är en bra skola som är värd det. Är den? Och Gotland, som inte har hört av sig än, men säger att de ska, har sina inträdesprov, typ, samtidigt. Så jag undrar också, om jag måste välja mellan Kalix och Gotland, vilken borde jag välja? Jag tror nog Gotland, men kan ändra åsikt med goda argument. Det här är första gången jag söker, så jag undrar om någon vet vad man brukar göra på inträdesprov?
 9. Hej. Jag har ingen erfarenhet av film och skådespeleri och manus och sånt annat än en 5-dagars animationskurs, lite teater i skolan, och en uppväxt i en cirkus, plus lite som jag har snappat upp lite var och där, typ Voodoofilms artiklar, samt program om hur man gör filmer, samt lite specialeffekter från instructables ( http://www.instructables.com/tag/?sort=none&limit%3Atype%3Aid=on&q=movie+effects ), och så kan jag använda grunderna och bluescreen effekter i final cut, och som ni säkert förstår av mina frågor, så vet jag inte så mycket om hela filmindustrin. Så, nu vet vi var jag står erfarenhetsmässigt. Hur som helst. Jag har 2 folkhögskoleår kvar, och undrar om det finns nån rätt OK filmfolkhögskola för folk i min nivå, förhoppningsvis i typ närketrakten? Jag är intresserad av leranimation (som jag lärt mig så mycket som man bara kan på 5 dagar), men vet inte riktigt vilken "inriktning" (Typ manus, fotograf, et cetera), jag vill hålla på med, allt verkar spännande, men jag skulle vilja prova allt för att få veta hur kul och spännande det är. Finns det några bra 1-åriga skolor som förbereder inför "Högre" 1-åriga skolor, som i sin tur förbereder inför bra högskolor? Och hur viktigt är utbildningen? Är det något diplom man ska ha, eller kan man klara sig genom att läsa "allt" man kan hitta, och testa och försöka och göra egna kortare amatör-filmer? Kan man "komma någonstans" genom det senare alternativet? Kan man visa saker man gjort, istället för något diplom, ifall man försöker komma någonstans, eller får man ingen tillit?
×
×
 • Create New...