Jump to content

dinj

Members
 • Posts

  3
 • Joined

1 Follower

dinj's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • Conversation Starter

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej Finns det nån/några utbildningar i Sverige med VFX att göra, som After Effects, Maya, kanske 3dsmax?
 2. Vi har enormt bra lärare i form av, framförallt, Mischa Gavrjusjov och Sylvia Ingemarsdotter (kolla upp dem på Imdb.com) som är självklart väldigt kunniga inom ämnet och är väldigt villiga att lära ut bara man visar att man vill. Sen kommer du att lära dig mycket om TV, reklam, dokumentärfilmning och så vidare som, jag anser, ändå är viktiga kunskap trots att jag siktar på att arbeta med film. I och med det öppnar utbildningen många dörrar vilket är viktigt då filmbranschen är inte den lättaste branschen att komma in i. Man ska ha mål, drömmar och amitioner, men desto fler alternativ, desto större chans att du kommer in i den rörliga bild-världen.

   

  Fråga på om du undrar något.

 3. Jag är fortfarande fruktansvärt nöjd med utbildningen. Jag kan säga att jag har ambitionen att arbeta med film i framtiden, på vilken position vet jag ännu inte, regissör är mycket möjligt och är förmodligen drömmen. Det bästa, som jag ser det, med utbildningen är framförallt att du lärd dig fruktansvärt mycket om allt vilket är viktigt oavsett vilken position du tillslut hamnar på.

   

  Jag får skicka ett till meddelande, det blev för mycket text.

 4. En kille i min klass jobbar på en kortfilmsinspelning i Stockholm nu. Han ska också tävla med en musikvideo vi i klassen gjorde på novemberfestivalen. En annan kille har fått jobb på en kamerauthyrningsfirma, där han också har chans att få jobb som grip och det är ett av de jobb han vill hålla på med.

  En kille som gick ett år innan mig har pluggat en First assistans director utbildning.

  En kille jag känner som gick molkom några år innan mig regisserar sin första långfilm just nu: http://underjordproduktion.blogg.se/ man kan läsa lite där.

  En tjej som gått Molkom var jätte nära att komma in på DIs regilinje, hon hade pluggat på Stockholms filmlinje innan. De flesta pluggar vidare medan vissa får lite ströjobb på produktioner hit och dit.

   

  Okej :) jo Alegi är bra, jag tycker att det är bra att ha lektioner på engelska med.

   

  Hör av dig om du har fler frågor!

 5. Hej Dinis!

   

  Sydney låter riktigt häftigt :)! Förstår om du har mycket erfarenhet därifrån.

   

  Vi hade våran enda regilektion under mitt andra år. Inriktningen är mer för att dela upp klassen så att under de produktioner som görs så är det regissörerna som regisserar och skriver manus och sen får de som fotar klippa och fota. Man byter aldrig, om man inte gör projekt utanför skolan, vilket man kan och borde om man har tid.

  Vi fick dock lära oss väldigt mycket mer om manus det andra året.

   

  Under vårt andra år fick vi praktisera på en musikvideo med en norsk filmregissör, det var frivilligt och vi spelade in 4 musikvideor under en helg. Var jobbigt men kul!

 6. Hej

  Tack för svaret.

  Va schysst att du gillade skolan.

  Jag känner igen mycket som du kände på dina år där, eftersom jag varit i Sydney film school.

   

  Du sa att du inte fick lära dig mycket om regi i skolan, utan från dramaeleverna. Men när du gick i andra året (manus och regi), skulle de inte fokusera på regi?

  Jag antar också att man lär sig mest genom erfarenhet.

   

  Jag undrar om du vet vad som brukar hända med studenter från Molkom efter färdiga studier. Har du eller dina skolkamrater lyckats få jobb i det ni hoppades på?

   

  Jag tyckte att Molkom var väldigt fin när jag var där på intervjun. Jag kommer från Portugal och är inte så bekväm med svenskan, och det var en lärare där som inte är det heller, som pratade och även körde intervjun på engelska hela tiden.

   

  Tack

  Dinis

 7. Första inlägget längst ned :)

   

  När det kommer till manus får man mycket lektioner, Daniel Alegi som är manuslärare är riktigt duktig och är väldigt van i branschen.

   

  Så jag vet inget om dalarna, har hört bra om den. Men jag kan säga att Molkom verkligen gav mig de 2 bästa åren i hela mitt liv. Hoppas du väljer den skolan, så ses vi nog någongång, kommer lätt åka ner och hälsa på när jag har råd.

  Sen ska en av mina kompisar börja där med. Tomas heter han och är riktigt schyst, så om du känner att du inte känner någon kan du gå fram till honom och hälsa från Anna Tjernström :).

   

  Lycka till!

  Kram

 8. Som filmregissör skulle jag säga att jag lärt mig mest av dramaleverna för det finns 1 minus i utbildningen på Molkom. Vi fick kanske 1 praktisk lektion i regi, resten fick vi fråga om eller lära oss av dramaeleverna som fått lära sig dramaregi. Jag önskar väl att de kunnat ha lektioner i regi och det önskade alla elever. Om alla kommande elever fortsätter pusha på så kommer det nog bli regilektioner.

   

  Men även utan lektionerna så anser jag att jag lärde mig väldigt mycket. Innan hade jag nästan inte ens gett regi och när jag slutade hade alla skådespelare jag jobbat med fått förtroende för mig och jag ansågs av vissa vara en av de bästa regissörerna i min årskurs och det är jag riktigt stolt över för jag var ingen regissör när jag började.

   

  fortsättning följer

 9. Jag ångrar absolut inte att jag gått Molkom. Den skolan har gett mig så mycket, både utanför och i klassrummet. Speciellt mina klasskamrater har fått mig att utvecklats som person och det mycket pga boendet på skolan.

   

  Jag skulle säga att när det gäller Molkom så är utbildningen vad man själv gör den till. Jag har sett folk utvecklats under de åren och folk som har satt stopp för sig själva. Om man inte klarar av att sammarbeta med andra så kommer man inte lära sig något. Lärarna behandlar en som en medmänniska men anser såklart också att det är dem som vet bäst, även om man kan bestämma själv hur mycket man lyssnar på dem. Jag har själv gjort motstånd mot lärarna och ibland förlorat på det men ibland tycker jag att jag vunnit. Det är en hårfin linje.

   

  fortsättning följer

 10. Hej,

  Som jag såg från ditt inlägg, så kom jag in i Dalarna och Molkom.

  Jag vill bli filmregissör, och, som dig, har jag ingen info om dalarnas utbildning och har varit i molkom på intervjun och tyckte att skolan var fin.

   

  Jag undrar om du rekommenderar den, och, om du kunde komma tillbaka i tiden, om du skulle ha gjort samma val.

   

  Tycker du att skolan hjälpte dig att bli kunnig på regi, och jag undrar vad du sysslar med nu förtiden, jobb.

   

  Finns det nånting du skulle vilja nämna om skolan, som är värt att veta?

   

  tack

   

  Dinis

 11. Hej

  Jag såg från ditt inlägg att du befinner dig i Dalarna, på rörlig bild.

  Det finns en chans att jag kommer in där.

  Jag vill bli filmregissör och undrar om du tycker att skolan passar bra för det.

  Du sa att du är jättenöjd med skolan. Vill du bli filmregissör också?

  Och är du fortfarande nöjd med den?

  Finns det nånting mer värt att nämna? (om jag kommer in)

   

  tack

  dinis

 12. Finns det någon som har hört om Medieproduktion - Rörlig bild i Högskolan Dalarna? Den är en 180 HP kandidat utbildning och riktar sig till film och tv. Jag vill rikta mig till regi, men jag vet inte vad jag skulle välja, mellan Molkom och Dalarna. Jag kommer från portugal och har varit 5 år i sverige, så jag vågar inte ansöka till Fridhems pga dialekten :)
 13. En person som ska vända sitt liv uppochner, samhällsskildring.

  ...

  Hej

  Den låter som en bra ide.

  Om den går fram och du behöver hjälp, jag tror att jag kan hjälpa med regi, klipp eller ljud. Jag bor i Stockholm dock och har inte kamera.

   

  mvh

  Dinis

 14. Jag var på intervju också. Det blir 4000 per månad om man delar i 18 månader. Väldigt mycket om man inte jobbar och inte har stöd från föräldrarna. Själv har jag lite pengar att gå i kursen, men problemet med dig, som jag förstår är att det kommer att bli lite svårare med det. De frågade om jag jobbade och de sa att det kommer att bli svårt om man inte har rörlig jobbtimmar för att man kommer att jobba i grupp mycket när som helst. Det är svårt ibland att följa vad som man vill, men om du verkligen tror på dig och din framtiden, du skulle försöka satsa på det och antigen försöka få pengarna från banken eller föräldrarna, eller skaffa ett rörlig jobb. lycka till jag vet inte heller hur jag ska betala för hela kursen
×
×
 • Create New...