Jump to content

Flammox

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Personlig information

 • City
  Lund
 • Job/title
  Studerar
 • Name
  Anton

Filmskapande

 • Influences
  Filmer som Hero, Mulholland Drive och personer som Anders och Måns
 • Interests
  Film, foto, musik

Flammox's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Du får väl lägga på någon lumakey eller något som gör att de mörkaste fälten i lagret med explosionen (svarta bakgrunden) blir transparent och de ljusa (själva explosionen) förblir synlig...
 2. Jag gillar verkligen färgerna! Och flickan i vitt. Kan hålla med om att det var något litet som fattades, men nog tycker jag att den berörde en! Jag ställer mig frågan vad jag kunde sagt för att förhindra det som hände.
 3. Jag funderade mycket fenomenet du beskriver förra julen och har nu beslutat att jag inte accepterar det längre. Jag har tagit steget mot en jul där lugn och sinnesfrid är ledorden. Det är antagligen därför jag sitter och skriver manus och lär mig Final Cut i stället för att rusa runt på stan och leta klappar till folk som varken behöver eller blir glada av dem. Men jag har inte riktigt tänkt på hur trevlig denna julen känns förrän jag läste din lilla serie. Så tack! Den var mycket snyggt gjord också! God Jul på dig med!
 4. Jag håller på med en stop motionvideo uppbyggd främst av Lego. Min fråga är hur man bör lägga upp arbetet med att få in ljudet till filmen på bästa sätt. Bör man först låta lämpliga personer tala in rösterna (ung. som en radioteater) för att sedan klippa utefter det? Eller ska man göra en riktigt rough rough-edit först, och sedan "dubba" efteråt? Ni förstår nog komplikationen :) Hur hade ni gjort? M.v.H. Anton
 5. Hade du bråttom när du skrev på något sätt :) ? Nej, jag tror inte det funkar pga gruppbaserade projekt och sånt, men jag kan fråga på uppropet på måndag.
 6. Jag sökte, lite av en slump, kursen "Praktisk filmkurs"/"Filmmaking" på Malmö Högskola i våras. Tanken var egentligen inte att plugga denna höst men dessvärre fick jag nu den inofficiella sparken från jobbet och har inte direkt något att ta för mig i yrkes/studieväg framöver. Är det någon här som har gått kursen, eller på annat vis har någon uppfattning om hur givande en sådan kan vara om man t ex jämför med en mer mustig utbildning som den på Fridhem eller Kulturama? Har man någon som helst nytta av att ha läst en sådan kurs om man ska läsa vidare senare?
 7. Såhär ser problemet ut: Två legogubbar sitter vid ett bord. Bakom den ena finns ett fönster med en bluescreen. Utsikten från fönstret ska givetvis inte vara statiskt blå. Den andra legogubben har dessvärre en blå tröja. Jag undrar, nu totalt desperat, hur man ska gå till väga för att keya bort endast fönstret. En så enkel sak som att lägga någon form av markering á la Photoshop kring fönstret hade löst precis allting, men jag har letat och letat och ändå inte hittat någon sådan funktion. Problemet känns så enkelt och okomplicerat, så jag tycker att det måste finnas en lösning. Jag har sådana maskningsvertyg i billigare redprogram tidigare och behovet måste ju finnas fortfarande och även hos professionella. Är det någon som kan hjälpa mig?
 8. Ska jag vara ärlig har jag inte mycket till övers för själva musiken:) Det bildliga var däremot mycket imponerande. Det tycker uppenbarligen folket på Youtube också ;) Kunde tyvärr inte se hela filmen pga serverfel eller liknande från YT, men det jag såg var riktigt bra! /Anton P.S. Trots att jag bara fick se halva fick man grepp om handlingen.
 9. Förstod heller inte riktigt vad den handlade om och inte riktigt vad slutet innebar. Allt var däremot väldigt snyggt filmat - färgerna var bra och naturtrogna och musiken passade till landskapet på något sätt. Men vad var det för antydning i de sista närbilderna och var misshandeln bara en tanke som killen fick? /Anton
 10. Haha! Där fick du mig allt ;-) Ska kolla efter putsdukar… Tack!
 11. Såg inte subgruppen "videokameror". Mercí!
 12. Hej. Jag hoppas att detta var den bäst lämpade platsen att posta ämnet på... I varje fall: Jag har en bra filmkamera hemma som jag nu rotat fram och längtar efter att vårda och använda. Det finns bara ett litet antal problem just nu. Ett av dem är att den inte använts på ett tag och displayen på 2,5 tum är ganska smutsig. Jag var dum(?) nog att försöka torka av den med diskmedeel och vatten med då blev det hela ännu värre. Jag undrar helt enkelt om det finns något bra, allmänt vedertaget sätt att rengöra LCD-skärmar på. Är självklart tacksam för svar.
 13. Vad gäller riktigt hemska filmer skulle jag kunna tipsa om Ichi the Killer och The Audition. Har inte vågat se filmerna själv, men jag har sett trailern till Ichi (och jag ångrar mig djupt). Det verkar dock mest vara inälvor, teaterblod och tortyr som alstrar hemskheterna här… Själv skulle jag nog klassa motorsågsmassakern som en riktigt hemsk film, om man sitter och tänker på vad den egentligen handlar om. Mycket p g a scenerna med de psykotiska kvinnorna i husvagnen och pianot nån stans i slutet
 14. Haha! Ska jag skämmas för att jag tyckte det var asroligt?
 15. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denhär filmen... Fram till slutet kändes den ganska skönt ironisk på nåt sätt. Slutet var högst oväntat, på gott och ont. Klippningen var riktigt bra, tycker jag, och musiken helt OK. En fråga: Sabba ni kögsgolvet med den där spaden?
×
×
 • Create New...