Jump to content

Dr.waga

Members
 • Posts

  62
 • Joined

Personlig information

 • City
  Söderkis (STOCKHOLM alltså ;-)
 • Job/title
  Studerar/serverar
 • Name
  Linus Centerlid

Filmskapande

 • Influences
  Tim Burton, Roman Polanski, David Lynch och Tim Burton ;-)
 • Interests
  Knyppling, eller vänta.. film kanske?

Dr.waga's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. [citat=_nemo_][citat=Dr.waga]Jag tycker inte att den funkar som minutfilm, man hinner inte med.. helt plotsligt ar hon bara dod och sa var det slut (oj, nu avslojade jag slutet ;-). Men den har absolut potential! Nagra min till ar allt som behovs. Har inte sa mycket att tillagga om den.. jag tycker den var bra klippt.[/citat] Håller med, har även jag påpekat det i mina kommentarer på sprocket /Hoffmén[/citat] Jag vill bara påpeka att _nemo_ tidigare påpekat det som påpekas skas.. så slipper vi påpeka onodiga pepå.. påpak.. papåk.. skit oxo..
 2. Pa sprocket skrev du att den var nedklippt.. du har alltsa en langre version? Den vore kul att se i sa fall...
 3. Jag tycker inte att den funkar som minutfilm, man hinner inte med.. helt plotsligt ar hon bara dod och sa var det slut (oj, nu avslojade jag slutet ;-). Men den har absolut potential! Nagra min till ar allt som behovs. Har inte sa mycket att tillagga om den.. jag tycker den var bra klippt.
 4. "+Alexander Skarsgård. Hur cool som helst i Hundtricket." Eh.. VA?! Alexander Skarsgård är ju typ den sämsta skådisen vi har i Sverige.. Han toppar vår kalkonlista! "+Jack Black. Klart den coolaste skådisen i hollywood i dags läget." Jack Black är en underskattad sångare, han har en grym röst men som skådis kan han bara spela "sig själv".. Han är skitcool men inte mycket att underskatta där inte..
 5. Det ar svart att saga nagot efter att ha last sa pass lite av historien. Men jag tycker dina beskrivningar ar bra och jag gillar framfor allt snarkningarna vs graten, kan bli en riktigt lacker scen om den gors ratt. Lagg upp mer sa lovar jag att komma med mer kritik! (ursakta saknaden av prickar och ringar men jag befinner mig i thailand ;-)
 6. Dr.waga

  Motivation

  He he, så 95% av alla amatörregissörer tycker att de är bättre än alla andra(även om de inte skapat något än) och är samtidigt medvetna om att alla andra vet att resten tycker att de är bättre än alla andra...
 7. "Att konkurera mot usa är väldigt svårt de är nästan omöjligt." Vad jag menade var att om det görs rätt så kommer du inte att behöva konkurera mot Hollywoods produktioner. Det gäller bara att hitta en svensk "vinkel" på det, använd dig av sådant de inte kan och undvik de värsta vampyr-klyschorna. Annars tycker jag idén med svenska vampyrer är skitbra, jag har väntat länge på det. Och kom ihåg (som min far alltid brukar säga): -Det är helt okey att kopiera andra så länge man gör det bättre!
 8. Ah-ha, nu är jag med på noterna! Nu förstår jag hela metafor-biten. Kul idé, du kommer väl att lägga upp den nyklippta versionen?
 9. Ah-ha! Nu har jag hittat min favvo! .. "Blodapelsin"! Skitsnygg och välgjord. Killen som spelar psykopaten gör ett riktigt bra jobb. Fotot är också riktigt bra. Slutet är läckert, när ni fryser bilden. Lite "Hannibal"-känsla över den. En stark 4:a!
 10. Jag såg "Det gör ont en stund på natten" och den var också mycket välgjord för att vara gjord på så kort tid.. Ni borde ha gått hela vägen med den dock.. ;-) men det gör ni säker nästa år. Lycka till med kommade projekt!
 11. Den var skitbra! Jag är impad. Varför hade ni inte med scenen där han byter till sig hästen? Det var en av minna favvo-scener från manuset. Övergångarna från fantasi till verklighet är också skitbra, och specialeffekterna! Replikerna gick som sagt lite snabbt och var svårt att höra emellenåt men utöver det tycker jag ni har lyckats mycket bra! Vad använde ni för kamera? Hur lång tid tog manuset resp. filmen?
 12. Rent manus-tekniskt så är det endel saker som behöver fixas men det är du säkert redan medveten om eftersom det förmodligen var ett tag sen du skrev det(med tanke på att du har hunnit filma det en gång). Jag är inte helt med på slutet.. Är det lite Djävulens Advokat över slutet?(inte storyn alltså) Dvs han väljer att inte göra det. Då undrar jag bara vad det är han inte väljer att göra?.. Vem han inte skjuter så att säga. Vad är det Lucifer krossar i sin hand? Är det meningen att man ska fatta vad det är? Om inte, varför är det då med? Eller är det kanske för att visa att han är en tuffing? ;-)
 13. Att Janne plötsligt på två sekunder blir paranoid mot sin egen mor, som omöjligt kunde veta att han har vunnit, känns väldigt orealistiskt. Vad som också känns orealistiskt är repliken; "JANNES FAR Äsch nu inbillar du dig igen. Han är som vilken annan vanlig man som helst." Samt den här; "JANNE Vad kollar du på? Letar du efter nåt? Ett kvitto kanske?" Lite VÄL paranoid eller? Men det är en smaksak. Sen är det ju det här med att Svenska Spel skulle betala ut pengarna ändå.. det är där det hela faller. MEN, om det tex visade sig att hans lott inte var en av de falska lotterna och att reportern utanför kiosken förklarade att "vinnaren av de dryga åtta miljonerna ska fortfarande höra av sig" så kanske det skulle funka bättre.. t.ex.
 14. sw33t -> HA ha ha! Lite småjobbig sits! Jag skulle inte vilja vara i hans kläder(dubbel bemärkelse)!!
 15. Bara rent manus-tekniskt; "LENA, en ung tjej i 20 års åldern sitter väntande på en bänk i en park mitt i stan."... Svår att filma att hon sitter "väntande" på en "bänk i park mitt i stan". Jag hade nog skrivit; "LENA 20 år, sitter på en bänk i en park." Att hon är ung framgår av åldern och att hon sitter i stan kan man tex illustrera genom att det finns höghus i bakgrunden eller nåt. "Han går med raska, stressiga steg genom staden. Han är glad." Jag hade strykigt "stressiga", att han är stressad framgår redan. Han är glad? Hur vet man det? Ler han? Jag skulle också ha strukit alla "FORTSÄTTNING", ganska onödigt eller? Kan pajja flytet i manuset. Sen vet jag inte, jag tycker hon är lite väl paranoid, "jag ringer dig" och "raderar nummret på telefonen", men det är en smaksak. Sen tycker jag inte att man ska få veta att han ska fria.. det kan man nästan lista ut ändå, men inte säkert. Ja menar, han är i en blomsteraffär, han är nervös och stressad.. men igen, en smaksak. Det vore kul om du filmade det och la upp det här också!
×
×
 • Create New...