Jump to content

Mest underskattade skådisen?


_nemo_

Recommended Posts

Jag håller på med ett specialarbete i skolan och bestämde mig för att skriva om Evil Dead......så jag kollade på filmerna IGEN...o de slog mig ännu en gång....VARFÖR ÄR INTE BRUCE CAMPBELL EN VÄRLDS STJÄRNA???????

Han är ju bäst :(

Link to comment
Share on other sites

En skådespelare som ingen nämner längre är Robert Newton. Han dog redan 1956 svårt försupen, av en hjärtattack, endast 51 år gammal. Scenen i "Oliver Twist" när han som Bill Sykes mördar Nancy, går inte att gestalta på ett bättre sätt. Samma sak gäller tolkningen av Long John Silver i "Skattkammarön", så fantastiskt spelat att man häpnar. Någon som har sett honom som också tycker att han bör nämnas oftare? Definitivt underskattad!

 

James Cagney hör också till mina favoriter och han var ju inte underskattad precis, men han nämns inte speciellt ofta idag. Ingen spelade gangster bättre än han.

 

Robert Shaw bör också nämnas som en bortglömd skådespelare. Det var han som spelade den saltstänkte fiskaren i "Hajen", helt klart den bästa skådespelaren i den filmen. Han gjorde också en utmärkt gangsterboss i "Blåsningen" från 1973 plus en massa andra fina rolltolkningar under den korta tid han levde. Inte heller han är underskattad utan mer bortglömd.

Link to comment
Share on other sites

[citat=TDA]Ja, det är en riktig sköning. Om du inte sett Bubba Ho-Tep köp den genast. Mer Bruce åt folket.[/citat]

 

Ja den har ja sett...riktig kul, ja menar han är ju en bra skådis, riktigt bra för att vara exakt (den bästa reverse skådisen i världen bland annat :)) han har utseendet o allt. jag fattar inte varför han inte är större än va han är asså. Har ni sett hans dokumentär "FANalysis"? den handlar om filmfreaks i den övre regionen :) riktigt bra.

Fan Sam Raimi borde låta honom spela nästa bad guy i spiderman 3, tycker fortfarande han hade passat som Doc Ock, låt honom spela Eddie brock/venom.

 

Ingen annan har levererat så många odödliga one liners......I swallow your soul, I swallow your soul......swallow this....POOOOOW. :)

Link to comment
Share on other sites

[citat=Pontus]Kiefer börjar väl bli mer och mer uppskattad nu. Men förut var han med i ganska många b-filmer. Det är också på tiden att Johnny Depp börjar få uppmärksamhet, fast mer uppmärksamhet än vad han har nu behöver han inte.[/citat]

 

Johnny Depp förtjänar all uppmärksamhet han kan få....han borde få en oscar för varje roll han gör, min absoluta favorit av alla.

Jag gillar han till o me liiite mer än Bruce Campbell :)

Link to comment
Share on other sites

Jag kom på två skådespelare till som folk nämner väldigt sällan:

 

Gary Oldman & Alan Rickman. Båda är väldigt speciella skådespelare som arbetar mycket med kroppsspråk. Inte nog med det så är det nog dom sexigaste skådisarna också ;) Hör ju inte till men va fan!

Link to comment
Share on other sites

[citat=Jonathan]Tim Roth tycker jag är en ganska underskattad, endast sett honom i tre filmer men jag anser att han presterade bra i dom iaf.[/citat]

 

Håller fullständigt med. Mycket duktig skådespelare som förtjänar mer bekräftelse. En annan är min personliga favorit, Sean Penn. Gör mycket sällan en dålig prestation. Även om han må vara en gammal "bad boy".

Link to comment
Share on other sites

[citat=Gruffman][citat=Jonathan]Tim Roth tycker jag är en ganska underskattad, endast sett honom i tre filmer men jag anser att han presterade bra i dom iaf.[/citat]

 

Håller fullständigt med. Mycket duktig skådespelare som förtjänar mer bekräftelse. En annan är min personliga favorit, Sean Penn. Gör mycket sällan en dålig prestation. Även om han må vara en gammal "bad boy".[/citat]

 

Men han e väl ändå inte underskattad?? :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...