Gå till innehåll

Stålis

Medlemmar
  • Inlägg

    56
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Influenser
    Redigering av filmer på sonen Ludde väckte intresset.
  • Intressen
    Film, data, musik och såklart familjen.

Utmärkelser för Stålis

Bidragsgivare

Bidragsgivare (5/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Mest av allt så önskar jag mig fred på jorden! :) Det tråkiga är att jag har en standard önskelista varje år. T.ex. Whisky, Deo, strumpor och kalsonger osv. De grejjer jag verkligen vill ha är för tok för dyrt för tomten att komma med. Av någon anledning är dessa grejjer försedda med diverse knappar och drivs av el eller batterier. Sen kan ni ju dra era egna slutsatser. ;)
  2. Stålis

    Dator-sök?

    Här lite mera som kan vara till hjälp: Jag vill spela in mina gamla VHS-band (eller från videokamera) på datorn. Hur göra? 1. Köp ett vanligt analogt TV-kort. De har i stort sett alltid två extra kontakter förutom antennkontakten, S-video och Composite. Koppla en Composite-kabel (RCA) från videobandspelaren till TV-kortet. Om videon bara har en vanlig scart-kontakt så behöver du en scart-adapter med omkopplare för in/ut. Finns på de flesta varuhus osv. 2. Välj composite i TV-kortets mjukvara, starta bandet och prova att spela in. Blir det bra (användbar) bild, fortsätt att spela in. Om inte, ladda ner ett tredjeparts-program, t ex IuVCR ( http://www.iulab.com ) som ger bättre kontroll på inspelningen. Där kan du välja komprimerings-metod, bildstorlek osv. Ett codec som är bra till analogt material är Picvideo MJPEG-codec. Spela in med så hög kvalitet som datorn klarar av (men inte okomprimerat) och packa om det senare till t ex Xvid. Omkomprimering av avi-filer man man göra i Virtualdub: http://www.virtualdub.org
  3. Kör vegas 6.0 och har inte stött på detta. (än...) Så det är förmodligen burken som spökar och inte Vegas. *spekulation*
  4. Stålis

    Frostbiten

    [citat=gorse] However, a strange woman - Lova - enters his life, hunted by evil men who want to hurt her.[/citat] Väldigt off topic men... Visserligen ingen konstig flicka, men Lova heter hon och kom in i mitt liv för 2 månader sedan. Min dotter! :) "Evil men" blir väl alla pojkar hon kommer dragandes med sen i tonåren... :) Sorry, men tyckte det var kul när jag såg att hon heter likadant...
  5. Stålis

    Våra hemsida

    Ett tips: Fimpa musiken på hemsidan, enbart störande. Filmerna ska jag ev. kolla på senare när jag inte är på jobbet.
  6. Stålis

    Frostbiten

    Wow! Storm verkar faktiskt bra om man ser det att det är en svensk film. Riktigt bra trailer måste jag säga, och jag ser fram emot att se hela filmen. Verkar vara rätt skådespelare i den oxå. Fast jag kan hålla med som någon nämde att det sista klippet i trailern med laserstrålarna drog ner det ett snäpp.
  7. [citat=krockis]okej, ska vara ärlig. luktar riktigt mkt video om bilden, platt, tråkig och skit på linsen. men det köper ja, det e ju en dokumentär hade dock färgkorrigerat lite så det ser lite bättre ut. texten i början och den inklippta bilden på han som klättrar ner luktar 80-tals informationsvideo. gillar inte det alls, gör det renare istället. enklare tysnitt osv. sen så tycker ja att fusk widescreen går bort i dokumentärer . aja bara mina åsikter annars så intressant ämne, stadig kamera osv. kör på och lycka till! :)[/citat] Det är ju det här jag vill höra! På vilket sätt hade du färgkorrigerat det? För det är en sak jag tänkt på men vet inte riktigt vilka finsesser man ska använda osv. Jo jag hade väl en del beslutsångest när jag skulle lägga dit letterboxen, men beställarna var inne på att dom ville ha det lite av en filmkänsla så det fick bli så. och jag är böjd att hålla med att det känns informationsvideo nu när du påpekar det. Tack för tyckandet, men gärna lite mera tips på tillvägagångssätt som t.ex. med färgkorrigeringen!
  8. Det här hittade jag när jag googlade iaf.. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22149&a=272357 Och det är precis vad Ior just beskrev såg jag nu. :)
  9. Grattis! Man har ju en bit kvar själv... :)
  10. Stålis

    återspolare/bandare

    Jomenvisstserröhörru... De var ju billiga... Annars hade en sån faktiskt inte varit fel att ha/äga. :)
  11. Stålis

    musikvideo..

    Det enklaste är ju om låten är inspelad i studio och inte behöva bekymra sig om ljudet under filmningen. Om man nu inte vill ha livemusiken i videon dvs.
  12. [citat=arvid]OK! Jag förstår! Nu ska jag vara tyst![/citat] Nej för all del var inte det! Du ska ge mig nyttiga tips och ovärdeliga råd. Sen en och annan dissning får väl oxå klämmas in om du absolut måste... :) Jag är intresserad hur ni andra skulle gjort det med samma musik och material. Alltså om man tar mitt klipp och bollar om det efter eget tänk. Någon som orkar ge sig på det?
  13. Jag gjorde klar den på en helg men hade arbetat med den i över en månad. Och det här med att "orken att lägga ner mer tid" gällde bara teasern, inte filmen. Helst av allt skulle jag ju vilja ha synpunkter på filmen men det skulle bli tok för stort att lägga ut. Filmen innehåller även intervjuscener som är filmade efter ett "tänk" eller manus. Om vi lägger fokus på redigeringen av teasern och inte själva innehållet. Hur flyter det, vad kunde jag gjort för att förbättra? Effekter osv. Jag vill ju såklart bli bättre och behöver tips och råd! :)
  14. Stålis

    Dator-sök?

    Jomen ett grafikkort som har tv-in borde lösa det. Jag har inte själv någongång fört över något från vhs på det sättet (eller något annat sätt än att filmat tv-rutan, men det är en annan historia...) men det borde finnas medlemmar här på forumet som kan det här. Alternativt är att du frågar när du köper datorn vilka kort och kablar du behöver.
  15. Stålis

    Dator-sök?

    Är det något du inte ska redigera innan du för över till dvd så är en lösning som krockis säger just en inspelningsbar dvd-spelare. Du kopplar ihop videon med dvd-spelaren via scart. Kör uppspelning på videon och inspelning på dvd´n.
×
×
  • Skapa nytt...