Jump to content

Gremanz

Members
 • Posts

  92
 • Joined

 • Days Won

  1

Gremanz last won the day on March 31 2006

Gremanz had the most liked content!

Gremanz's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

9

Reputation

 1. Jag vill ha denna typ av ljus- och färgsättning på mitt filmfoto: http://pici.se/pictures/VgFHMMhyj.jpg En bra bild, yes. Har någon en humm om vad som behöver justeras? Jag har inga "photoshop-skills" så jag vet inte vad allting kallas, men en gissning är att det är en viss behandling av hightlight/shadows...? Testa sig fram är självklart the deal, men kan någon med indianerna i kanoten peka, ungefär, på vad jag ska justera för att få denna effekt? PS. Adobe Premiere CS3 .
 2. Något band att rekommendera till HV30 då? Canon gör inte egna miniDV avsedda för HDV om jag fattat det rätt? Har provat med Sony Excellance men det är riktigt sörja.
 3. Ja, jag är mycket besviken på HV30. Artifakter, våldsamma framedrops och allmänt sunkig färgåtergivning. Jag har alltid gillat Panasonic. Har de några kameror som "mäter sig" med HV30? Jag diggar amatör-gränssnittet, med automatiska inställningar osv. Behöver en HD-kamera för en film nästa sommar, kommer bli en hel del snabba scener + post production så vill inte råka ut för tappade frames osv. Prisklass 10-15 k, men dyrare alternativ räknas såklart in beroende på vad man får. Förslag? (Och ja, ni får gilla HV30, det här ska inte bli någon flamewar-tråd. Men jag gör det inte :D) edit: LCD-skärmen får INTE visa en croppad version av bilden som hv30 gör ,detta är också en enormt störande sak med kameran.
 4. Aha, okej. Då får jag köra allt igenom premiere alltså.
 5. Ja kameran har gått sönder nu ( http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=21158 ) så kanske var det ett måndags ex och inte bara ovarsamhet ;)
 6. Jag har en bunt med Hi8-band till familjens gamla kamera, som de vill göra backuper av. Videon är INTE interlaced när jag kollar från kameran direkt till TV:n - bilden grötar sig ingenting. Men när jag tar in materialet i Premiere 1.5 så har jag inget annat alternativ än att ta in det som interlaced, och videon ser för jävlig ut efteråt. Är det Premiere som är boven? Borde inte ett proffprogram kunna ta in videon progressive direkt? Eller hur ska jag göra för att få in det i bästa kvalité?
 7. Hmm? Nej, det hackar både i datorn och direkt på LCD-skärmen. T.ex. så gjorde jag en mjuk panorering uppåt mot trädtopparna, inte snabbt eller något. Och bilden "stannar" (lagg) på ett onaturligt sett, man lägger märkte till det (visade lite testklipp för vännerna och de reagerade på att bilden hackade också). Vilka inställningar ska jag ha då? Ändrade inget från standard, ställde bara in "25p cinema mode".
 8. Jag spelar in med "cinema mode" och HDV, widescreen. Bilden hackar, ungefär som när man spelar ett datorspel på en för gammal dator. Ja, jag är antagligen en tönt som inte vet varför. Men det står inget om detta i manualen. Varför hackar bilden? Är bilden "för bra" för kameran?
 9. Filmade 10 min för att fånga solförmörkelsen. Kameran fungerade dock direkt efteråt också, det var först när jag kom hem och packade upp den som jag upptäckte att skärmen var svart. 10 min, borde inte en digitalkamera klara det? I vilket fall, hoppas att det går under garanti. Annars är det 10.000 riksdaler i sjön... :)
 10. Filmade solen i några minuter mitt på dagen med HV30, och nu är kameran helt död i Record-läget. Jag trodde det var harmlöst att filma direkt mot solen med dagens kameror...?
 11. Tips på vart man kan få tag i stålsvärd till en rimlig peng? Utöver att gäcka annonser på auktionssajter. Behöver främst sablar. Och nej, jag har inte råd att anställa en prop maker :)
 12. Jag vill ha video i flera lager. T.ex att kameran står i en fast position på stativ, varav jag filmar två sekvenser med mig själv, där jag befinner mig på två olika ställen i bilden. Sedan när jag lägger ihop dessa vill jag få det att se ut som att två personer befinner sig i bild samtidigt. Ungefär. När jag försöker 'dra ihop' klippen i Premiere ser bakgrunden densamme ut men personerna (jag) blir genomskinliga, ungefär som spöken. Hur detta går till har jag aldrig riktigt fattat, varför blir det så? Kräver detta bluescreen? Eller hur gör proffsen? (tänker på scenen i The Island t.ex.)
×
×
 • Create New...