Jump to content

Motivation


occasus

Recommended Posts

Min motivation för filmskapande har sedan jag var åtta år gammal drivits av flera faktorer. Främst det faktum att det är så kul. Men även av andra saker, som att höra sina favoritregissörer berätta om hur de en gång börjat. Eller att se en riktigt bra film.

 

Idag märkte jag en intressant sak.

En STOR DEL av motivationen kommer nu från en viktig källa: alla dåliga, usla och värdelösa hemmaproduktioner man ser t ex på nätet eller filmfestivaler (visst finns det enstaka guldkorn, men de är få!). Jag säger inte att jag är kapabel att skapa något mästerverk, även om jag tror det ibland. Jag säger bara att det som ger mig inspiration är att se dessa usla regissörer stolta visa upp sina verk. Något som ger mig ännu mer inspiration är när jag ser hur många i publiken som verkligen TYCKER att filmerna är bra. Det får mig att tänka "Här finns det pengar att tjäna, jag måste ut och göra en film NU! Det är en av de få sakerna jag är bra på här i livet, så vad väntar jag på?!"

 

Jag hade kunnat skriva en hel uppsats om det här, men jag tror jag har fått med det viktigaste! Jag låter säkert väldigt otrevlig, självbelåten och bitter, men det är jag inte ;)

 

Åsikter, någon?

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag känner och tycker exakt detsamma. Det känns som om jag kan prestera bra/bättre, men jag har aldrig försökt mig på ett seriöst filmprojekt eftersom jag inte haft råd med utrustning eller tillräckligt med skådespelare. Jag önskar verkligen att jag kom igång nån jävla gång. Film vore så kul att leva på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...