Jump to content

Mattihp

Members
 • Posts

  710
 • Joined

 • Days Won

  2

Everything posted by Mattihp

 1. Vissa av de större märkena har dessutom att du kan slå om mellan NTSC och PAL inklusive frame rate.
 2. Jag är jättenyfiken på att se nästa version. Feedbacken du fått från Desirée är bra.
 3. Rendera ut klippet baklänges, lägg in på tidslinjen. Profit. Kanske inte smidigast; men det fungerar.
 4. Man brukar få med en korting när man köper en bom med inbyggd kontakt. Kan kolla om jag har kvar en liggande någonstans. Återkommer isf. Hör du inget så har jag ingen.
 5. Om ni har tillgång till skådespelarna en längre tid till en billig peng så är eftersynk ett alternativt; för det skulle B1 duga helt ok. Då kan ni ta referensljud med den och sen spela in replikerna i efterhand.
 6. Skitsnack. Det tror jag är ren och skär pseudovetenskap.
 7. Har du hört med Högskolan Dalarna?
 8. Thomas Newman i American Beauty är ruggigt bra. Det känns som att musiken nästan hela tiden lurar någonstans och smyger in. Howard Shore med många riktigt häftiga Crescendos i Dogma är inte heller fel...
 9. Mattihp

  Musikvideo

  Din hypotetiska producent :)
 10. Mattihp

  Musikvideo

  Bra sammanfattat! Extrem tidspress på din lirare, men gör ett hum för dem som inte producerat något förut.
 11. Utan tvekan, hårt arbete gör en jäkla skillnad. Handlade inte om att jag missade någon poäng; utan snarare att jag blev imponerad över hur pass stadiga de var på handen.
 12. Skrivit på högskolan Dalarnas-facebookgrupp?
 13. Herre min gud vad duktiga digitalrev är på start och stop... Det känns som det är där annars man riskerar att skaka till mest. Fantastiska operatörer!
 14. Senaste filmen från Pumas Pamas; regi av Henrik Holmer
 15. Jag har inte bytt ut än; skaffade mig i slutet av 2011. Men anledningen där är att jag inte vill släppa Final Cut Studio med FCP 7... Förr eller senare går jag nog över till Avid.
 16. De flesta kranar är mycket pilliga att jobba med. Alltid bra med en operatör. Jag skulle rekommendera Andreas Lindholm. andreas.m.lindholm@gmail.com
 17. Ja, särskilt eftersom det blir tämligen oanvändbart ens i showreelsyfte pga upphovsrätten :)
 18. Mattihp

  VHS-priser

  Har ett par VHS-filmer från början av 90-talet med klisterlappar med pris. Mellan 99kr och 169 står det på dem; men osäker på hur långt efter release de köpt. Men en storfilm låg nog mellan 169 och 229 när det var release.
 19. Skippa 90-talsövergångarna och jobba mer med att förstå klippning så att du kan få snygga, rena övergångar. Bra vinklar, ganska bra bildtänk osv. Men övergångarna tar ner det rejält.
 20. Start Johan Mickels på Mickels Film. Han har haft den uppgiften på en långfilm som visades på SVT. Duktig, ambitiös och jäkligt lätt att jobba med.
 21. Markera ansiktslinjer och gråa till ansiktstonen. https://www.youtube.com/watch?v=OO8fPm8mFwY Den guiden var ok, kan ge några idéer.
 22. Kanske mer intressant på ADHD-forum än här. Det är en statisk bild där du berättar rakt upp och ner. Rid på hästen du försöker tygla och bryt mönster.
 23. På sidenoten så säger jag Appleprores via compressor!
 24. Använd faktureringsföretag såsom Coolcompany osv. Så klarar du dig väldigt långt, tror jag.
 25. Möjligheten till ett kortare skärpedjup.
×
×
 • Create New...