Jump to content

ressigören

Members
 • Posts

  186
 • Joined

Everything posted by ressigören

 1. Jo, något åt det hållet, men kanske lite skitigare. Jag förstår ju att helt manuell rotoscoping knappast är realistiskt. Men hur är det med filter, det finns väl vissa som faktiskt funkar?
 2. Tja! Jag kommer spela in en kortfilm/novellfilm på 17 manussidor under våren som slutprojekt på gymnasiet. Jag var ganska inne på att göra en animation från början och funderade en del kring rotoscoping men sedan bestämde jag mig för att köra som vanligt med 35mm-adapter. Men nu har jag åter glidit in på rotoscoping-spåret. Jag skulle verkligen vilja använda den tekniken för att få den där speciella känslan som jag tror kan passa just den här filmen, jag tycker det blir jävligt snyggt med rotoscoping. Det jag tänker mig är att man spelar in alla karaktärer och de specifika objekt de interagerar med i studio (troligtvis med greenscreen när det funkar, man kanske blir tvungen att filma vissa scener "on location" också) och sedan plockar in allt i datorn, bygger upp de tecknade miljöerna i ett 3D-rum i After Effects och sedan slänger in de rotoscopade karaktärerna. Antingen gör man alla kamerarörelser i datorn eller så gör man det i studion med tracking-punkter. Pappfigur-känslan man kanske får om man gör kamerarörelserna i datorn kan ju faktiskt bli schysst, det beror på... Och hur man ska gå tillväga med själva rotoscopingen är jag väldigt osäker på. Skulle ju bli sjukt mycket jobb att göra det manuellt, grovt räknat är det ju 25500 bilder som ska ritas. Å andra sidan ger ju de filter som finns kanske inte riktigt den rätta känslan... Så, nu skulle jag vilja höra vad ni tänker om detta, är det någonstans jag tänker helt galet, är det det något jag inte alls tänkt på? Jag vill hitta det bästa sättet att tekniskt ro iland med det här projektet och vill således höra era tankegångar kring detta. Tack på förhand! // Christian
 3. Om du vill ha liknande musik kan jag tipsa om två band: "Godspeed You Black Emperor" och "A Silver Mt. Zion". Kan mycket väl vara något av de banden som gjort musiken, men jag är inte säker. Grym filmmusik iallafall!
 4. Gestrike Filmfestival. Där utses Gävleborgs bidrag till Novemberfestivalen bla. http://www.gestrikefilmfestival.se/
 5. 1. "Klart för tagning?" (Om alla är tysta är det klart för tagning) 2. "Tystnad tagning!" 3. "Kamera!" (Fotografen svarar: "Rullar!" när kameran är igång.) 4. "Ljud!" (Ljud svarar: "Rullar!" när ljudet är igång.) 5. "Klappa!" (Klappan körs.) 6. "Varsågod börja!"
 6. ressigören

  Gangster

  Patrick Strömdahl som var ljudansvarig på Gangster berättade att det är några Stureplansbrats som finansierat hela grejen och plockat ihop folk, sen tyckte han att den var ganska kass också... ;) Mer än så vet jag inte om filmen.
 7. http://www.myspace.com/visbyboys
 8. En digital systemkamera som är kopplad till datorn och styrs därifrån skulle jag använda mig av. Då blir ju också bildkvaliteten avsevärt mycket bättre.
 9. Om jag har tid så kan jag lätt fixa nånting. Behöver inte ha betalt, så länge det finns något slags cred.
 10. Rösten tillhör mig själv så jag hade ju självklart kunnat få den mjukare om jag hade velat. Dock ville jag ha en monoton, närmast onaturlig röst, lite poetisk.
 11. En enminutfilm om utanförskap och isolation. Länk till filmen http://img232.imageshack.us/img232/2585/vlcsnap3533500ba5.jpg http://img232.imageshack.us/img232/8568/vlcsnap3533874kb5.jpg http://img455.imageshack.us/img455/8166/vlcsnap3534265mo4.jpg Format: Flash (GoogleVideo) Längd: 1 min
 12. Du behöver inte krångla till det i Premiere som du fundrade över. Det finns en massa program, det som dyker upp direkt är Monkey Jam. Seek and you will find!
 13. Självklart måste ju var och en få bestämma själv, men jag tycker ändå det är så tråkigt att vilja hålla allt för sig själv och inte vilja se nya sätt att tänka.
 14. När du väl börjat på ett gymnasium gäller skolplikt.
 15. No offence, men det är så tråkigt tänkande...
 16. Det är skitbra! Filmbolagen skulle ju kunna tjäna in lite stålar på detta också (vilket självklart inte kommer hända eftersom de är fullt upptagna med att sjunga klagosånger om piratkopiering). Det skulle ju absolut finnas ett stort intresse om de började släppa klippbart material som fans kan få leka med.
 17. Grym! Riktigt härlig! Älskar verkligen hela känslan och stilen!
 18. Sen ska man ju också veta att det inte går att jämföra en vanlig medialinje med Filmgymnasiet på Gotland som ÄR väldigt seriöst. Ungefär 15-20 procent av alla som går här fortsätter jobba med något inom film.
×
×
 • Create New...