Jump to content

bengt20700

Members
 • Posts

  105
 • Joined

Personlig information

 • City
  Kungsbacka
 • Name
  Bengt

Filmskapande

 • Influences
  Tidigare anställning på Lokal-TV Produktion AB
 • Interests
  Filmning, redigering, bränning... och att allt fungerar

bengt20700's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag fick ett uppdrag att producera en film om yogaträning ute i det fria sommartid. Ett svårt uppdrag då allt går långsam och stilla med yoga, jag fick därför röra mig runt objekten istället, för att det skulle bli sevärt. Två vinjetter blev till som skapades av fri fantasi med för- resp. eftertext. Intressant höra hur vad som tycks om dessa två vinjetter. Klicka på länken, 82MB tar ca 4 min. att ladda hem med bredband. Mycket jobb är lagt just på vinjetterna, övrig film består mest i toningsövergångar för att få ett mjukt och lugnt flyt i hela filmen, 40 min lång. Andra scener av filmen är absolut inget att presentera på denna sajt. Glöm nu inte kommentera, det skulle vara kul att läsa svaren, negativt som positivt, fega inte. Kvalitén är här dålig då att jag fått filma av TFT-skärmen utan stativ, då jag inte fick ihop att ladda upp vinjetterna på annat sätt. http://s16.yousendit.com/d.aspx?id=1HEJHDEW91GLO3DICGH134LJ41 Filmen ligger uppe i 7 dagar på denna länk, till ca den 5 augusti -05.
 2. Nu har jag fått svar från Google.se. Den film jag laddat upp via Google ger en mindre visningsyta, lägre kb och därmed också en sämre kvalité än uppladdning via SendIt. Det tar ett tag innan filmen "godkänns", då man får vänta några dagar, men sen sitter den där. Gå upp på min filmsida och klicka på styrpulpetbåten, därefter klicka på download och välj om filen skall sparas eller öppnas direkt. Filmen har ingen direkt handling utan är bara lite racing på havet i knappt 2 minuter. Testen avser ju kvalitén, inget annat. Ha en trevlig båtfärd. Skriv gärna en kort rad i Gästboken hur ni upplevde båtturen, kändes vågstötarna, blev ni blöta?
 3. Snyggt Lasse. Bra action hela tiden men handlingen... nja, man skall inte hänga upp sig på småsaker. Trodde Deo-burken ändå skulle explodera efter en stund om den hade lämnats över till en av skyttarna av bruden för att förvilla helt. Många omtagningar kan man tänka. Lycka till. /Bengt.
 4. Okej. Jag skall skriva direkt till Google och fråga hur de tänkt sig. Bästa svar får man ju om man tar "tjuren i hornen" direkt, sägs det. Kolla denna länken med jämna mellanrum, så fort svar kommer skriver jag in det här. Kolla även min filmsida genom att klicka på båten, så fort jag fått ihop det riktigt skall en film kunna köras där vid ditt klick. Håll ut! /Bengt. 2005-07-16: About Google Video Google Video Help Thank you. Your message has been submitted to Google Video Support. If you have any additional questions, you may want to visit the Google Video FAQ.
 5. Nu är det ursprungsfrågan från mig igen som gäller. Förutom de två tidigare som det tipsades om, har det kommit upp en ny "kanal" att sända sin film genom och dessutom kunna ta betalt om jag fattat det rätt. Testade och sände upp en kort film men problemet är att nu hittar jag inte filmen på nätet..... Jag använde Google nya filmdistrubitionskanal. Här kommer länken https://upload.video.google.com/. Är det någon som fattar var man hittar sin film? Min film heter "Örnvik Race Cup", om nu någon kan hitta den så är jag tacksam, och på vilken webadress hittades den? Väntar med spänning. /Bengt.
 6. Ja, jag sätter den i VCR-läget. Men jag lurar på när det är både DV-in som out, om inte detta ställer in sig automatiskt? Inte skall man behöva ändra manuellt? Jag skall testa med fjärrkontrollen, återkommer. /Bengt.
 7. Jag har en film på ett vhs-band jag tänkt kopiera in digitalt i datorn för vidare redigering, MEN jag får inte in den i digitalkameran från TV eller videobandspelarens utgångar. Använder de gul-röd-vita kontakterna och testat från TV:ns utgång och videobandspelarens utgång till Sonykamerans audio-video ingång (enpolig kontakt med fyra "fält" på). Men det kommer ingen bild eller ljud. Vad gör jag för fel? Jag kan se vhs-filmen på TV men den visar sig inte i kamerans LCD-fönster, alltså är kopplingen inte helt rätt mellan TV-kamera, vad är fel tro? (Har både DV-in som DV-out på kameran). Bengt.
 8. Tjapp everybody. Redigerar och är helnöjd med P9, måste vara något fel i inställningen eller otillräcklig datorkapacitet hos andra där problem uppstår. Bränn inte på CD då blir kvalitén inte så bra samt att vissa störningar kan uppstå. CD är till för ljudanvändning i första hand, ej bild. När jag bränt ut på DVD via NeroVision Express SE som är ett kanonprogram att bränna i, skriva skivomslag och etikettera i, blir allt perfekt. Att visa via daton blir alltid något sämre än via en TV, trots skärmstorleken.
 9. Började i WMM men hade problem att bränna ut en DVD-skiva. Kontaktade Microsoft, pratade med ngn chef som sa att det inte går, men det kommer en uppgradering längre fram. Som det nu är får man just som du säger encoda om till mpeg2 filer, men dessa har en något sämre kvalité än AVI-filerna. Så skall du ha ut bäste resultat exempelvis via visning i TV:n, då bör du satsa på AVI-filer rakt av. Jag ledsnade på WMM och skaffade Pinnacle Studio 9 plus, istället. Jag hade innan snackat med kamrater samt även här på Voodoofilm, kommit fram till att Pinnacle var helt okej och passar "nybörjare" bäst. Visserligen finns det andra bättre program som Adobe m.m., men det är ett "bättre" pris också. Jag helt nöjd, redigerar i Pinnacle Studio 9 (AVI-filer) och bränner ut via NeroVision Express SE, och får kanonresultat på DVD:n som sedan kan köras i TV:n eller via datorn (TV:n ger bästa skärpan, konstigt nog). Kan bara säga lycka till och du blir fast bakom din skärm och glömmer alla andra... Hälsning Bengt.
 10. [citat=ressigören]Kolla http://www.yousendit.com/ eller http://www.rapidshare.de/.[/citat] TACK ressigören! Har testat båda, yousend.com verkar lite enklare, medan rapidshare.de är lite krångligare för tittaren att klicka fram. Det positiva är att de tar mer MB/Kb än neptune och filmen får ligga upp betydligt längre. Är det någon som har en tredje variant att sända film genom, än dessa tre: neptune / yousend / rapidshare ?
 11. STORT TACK, Ronnie (Mr.Man). Det var ett sådant svar jag väntade på, även om jag misstänkte att svaret skulle bli negativt. Man får väl utgå från att även andra Internetkaféerna har liknande (dåliga) tillgångar på Internetuppkopplingar. Om 5 år ser det säkert annorlunda ut.... /Bengt.
 12. Finns det någon som har erfarenhet av "utlandssändningar", någon som provat på? Tacksam för svar. Mvh Bengt.
 13. Kanon! Du har ju fått "blodad tand" som man brukar säga när man fastnat ordentligt i en fritidssysselsättning... som kan utvecklas till något riktigt stort. Snygg uppläggning och presentation. Hoppas du får sålt några DVDer. Själv gjorde jag en Yogapresentation på 40 min. som gick till USA i NTSC-format via NERO. Nervöst men allt blev bra till slut, ca 100 timmar framför datorn i Pinnacle Studio 9. Det var vinjetterna som tog den mesta tiden. Det finns ett gemensamt ord för allt detta, det är: "SKITKUL", dock inte samma positivitet från hustrun..... Lycka till / Bengt.
 14. Glöm brännare m.m. Det gäller en semestertripp till Thailand i två månader med en videokamera i handen, INGET MER! Frågan är hur får man upp filmen i luften... så den kan ses i Sverige? Internetkafé är en idé om dessa datorer kan ta emot en kort film via Firewirekabel, men det beror väl på om de har ngt redigeringsprogram i datorn annars lär det väl inte fungera..? För man är väl beroende av en dator med redigeringsprogram för att därifrån kunna skicka upp det på exempelvis Sprocket eller Neptune?? Eller finns det andra bättre kanaler att sända genom än dessa två? Egentligen är det ingen skillnad att sända från Sverige eller Thailand, utan snarare bristen på rätt dator (med red.progr.) i utlandet antar jag. Johan du skriver, komprimera... men då måste jag ändå ha tillgång till en dator för komprimeringen... Är Mpeg2 den lämpligaste kvalitén? Kan man komprimera utan redigeringsprogram i datorn? Det kanske inte är så vanligt ännu att man skickar upp film från semesterresan iställetr för ett vykort.?? Är jag för tidigt ute, blir kanske vanligt först om ca 3-5 år?? Är det någon som testat denna idé tidigare och har lite erfarenhet, exempelvis hur vanligt är det att datorer på Internetkaféer i utlandet har redigeringsprogram som man kan använda? De flesta lär väl ha Pinnacle Studio 8 eller annat i demoversion (Trial) som standard och då går det väl att använda sig av detta?
 15. [citat=walfridson]Släng den på cd o försök att få tag i en dator med internet... Kan ju sätta upp ftp i sverige o köra över den dit.[/citat] Fattar noll. Hur skall man kunna bränna DVD i Thailand utan vidare? Kan man från ett Internetkafé ladda upp filmen, har dessa datorer automatiskt ett enklare redigeringsprogram som standard, ex. Winows Movie Maker alt. Pinnacle Studio 8-9 (trialversion) som kan ta emot film från DV-band för capture och därefter kunna ladda upp filmen..
×
×
 • Create New...