Jump to content

wadath

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Håller just nu på med en film om Torghandeln i Eslöv. Finns det någon därute som vet hur man kan få vanlig berättarröst att låta som speakern i gamla journalfilmer (han med gäll röst)? Har premiere pro. Väldigt tacksam om någon kan hjälpa, är ganska desperat. Tack på förhand!
 2. Beror kanske på vilken animation det är men... Du kan ju använda RAM-preview. Tryck endast ner nollan på ditt numeriska-tangentbord blir preview:n i full kvalite. För att få den i mindre upplösning (beror på vad du ha ställt in, tror det i timecontrols-fönstret) ska du trycka ner vänster shift tangenten. Så är det iallfall hos mig (använder AE 6.5 Pro)
 3. Tack för svaren; ser nog ut som att jag skulle behöva gå igenom det för hand (ushh, 1 timme). Måste bara fråga, Vad är en kompressor?
 4. Som rubriken lyder; Finns det något smidigt vertyg eller plug-in i Premiere Pro som kan jämna ut flera olika klipps ljudvolym, istället för att behöva göra det för hand. Tack på förhand :)
 5. tack för alla svaren! Tittade runt på intermetsidor som säljer mikrofoner till videokameror och hittade bland annat denna http://www.scandinavianphoto.se/?32160 Min fråga är ju såklart; är det någon har som har någon erfarenhet av denna ovanstående mikrofon som du kan dela med idig av?
 6. Gjorde en i träslöjden i skolan. Tog hem den idag :)
 7. Bränn filmen på en DVD (16:9) När du spelar upp den på en 4:3-teve tillkommer svarta ränder. På en 16:9-teve ser det helt normalt ut dvs inga svarta ränder. Om du däremot spelar över din widescreenfilm på DV-band genom din kamera och spelar upp filmen på en 4:3-teve så kommer det inte att finnas några svarta ränder dvs bildytan täcker hela tv. Motivet ser långsmalt ut. På flera moderna tv-apparater finns där dock en knapp som man kan justera detta, tv "skalar" om bilden till 16:9 genom, att trycka ihopa den och lägga på svarta ränder uppe och nere. Hoppas jag uttryckte bra!
 8. Hade inte tänkt använda mikrofonen till filminspelningar (då kör jag med mono-mic) utan mer till typ "vardagliga saker" som t ex familje högtider, semesterfirande. Måste bara fråga en sak; hur stor är skillnaden mellan Mono och Stereo?, dvs hör man någon skillnad? Skillnaden är ju stor när man lyssnar på musik på mp3:n, med stereo ökar ju "känslan" så mycket mer jämnfört med Mono. Tycker bara inte att man ska inskaffa en Mono mic då det finns mikrofoner som spelar in i två kanaler. Som sagt, ge gärna förslag på andra modeller.
 9. RØDE Videomic spelar altså in i Mono! När kommer RØDE SVM (Stereo VideoMic) till Sverige då?
 10. För att slippa allt irriterande kameraljud så planerar jag att köpa Röde videomic till min kamera Canon Xm2. Den inbygda mikrofonen tar även upp ljudet av zoom-motorn. Läste på en hemsida att den spelar in i stereo och är riktad. Min fråga är hur mycket riktad? Tar den in ljud enbart framifrån eller också vid sidorna? Lämmna gärna förslag på bättre mikrofoner som skulle kunna passa helst under 1500:-
 11. [citat=Von Bromsen] Ang fragan om HDV vs DV format sa verkar det som om man filmar i HDV mode so blir formatet mpeg2 med dagens prosumer kameror och undrade da om man filmar is DV mode, blir det oxsa mpeg2 eller?[/citat] Nej, detta kan du importera till AVI som du gör med vilken dv kamera som helst.
 12. Använder själv Canon XM2, och är mycket nöjd med den, även om högre upplösning inte skulla skada ;) Rätta mig om jag har fel. Om du använder vidvinkelkonverter så blir det äkta widescreen (eftersomm vidvinkelkonverten presar ihop widescreen bilden till vanlig 4:9 bild) men eftersom du förvränger bilden innan den har nåt ccd-erna så kommer du få problem med autofocusen. Dock vet jag inte hur mycket. Om du spelar in DV på en HDV-kamera blir formatet så klart DV.
 13. bra eller dålig? så svårt kan det väl inte vara?
 14. wadath

  va e karman

  Skulle någon förklara vad karman är för något. Är detta nån sorts belönings system? Hänger också detta ihop med att vissa har en mörkgrön fyrkant under sitt namn i forumen, och vissa har en lime grön fyrkant (som jag)? Ifall man pekar på "fyrkanten", i detta fallet min, får man upp texten "wadath är en filmintresserad människa", passar väldigt bra in på mig!
 15. Tack så mycket, Rogge! Problemet är att jag hittar ingen Interpret Footage på file-menyn, kanske finns det i Encore 1.5. Jag använder Encore 1.0
×
×
 • Create New...