Jump to content

Synka animation till musik i After Effects


Rastafari

Recommended Posts

kan du inte bara låta AE köra ditt ljudspår under previewsen? det tar tid och så men det går ju...

 

Finns ju också vissa ljud-filter, kanske något av dom kan generera en visualisering av ljudet så att man kan se var beatsen är. Man kan ju också översätta alla önskade beats till en Exp. sheet (en tabell där man vanligtvis skriver in vad som ska vara på de olika bilderna i en animation) och därefter vara uppmärksam på vilken frame man synkar till så att det stämmer överens med din exp-sheet... dessutom går det kanske att använda ett plugin som analyserar ljudet och genererar keyframes...

 

har själv inte synkat musik med bild med AE, men det är mina förslag. Det ska bli intressant att följa denna tråd eftersom jag ska gå en kurs om musikvideoproduktion nästa period...

Link to comment
Share on other sites

Att synka musik så det följer din composition i AE är komplext. Här finns ju 100-tals effekter i alla former. Finns även insticksprogram som t.e.x kan styra tal, "röra på munnen synk". Finns även effekter som kan styra din composition abstrakt med musik. Sätt in en wav-fil till din animation och exprementera dej fram om du har tid. Preview och preview.

Enkelt om du är nybörjare, skilja på bild och ljud, är att först rendera din animation. Sätta in filen i ett redigeringsprogram och lägga på din audiofil där. Har du Premiere kan du styra din audio någorlunda där.

/nils

Link to comment
Share on other sites

Beror kanske på vilken animation det är men...

 

Du kan ju använda RAM-preview. Tryck endast ner nollan på ditt numeriska-tangentbord blir preview:n i full kvalite. För att få den i mindre upplösning (beror på vad du ha ställt in, tror det i timecontrols-fönstret) ska du trycka ner vänster shift tangenten.

 

Så är det iallfall hos mig (använder AE 6.5 Pro)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...